Konu Baþlýðý: Gýdalara zarar vermeden hazýrlamak Gönderen: hapsetme üzerinde 07 Þubat 2009 - 21:48:35 #Yemeðin nasýl hazýrlandýðý ve piþirildiði önemlidir. Yemekleri fazla kaynatmaktan ve kýzartmaktan kaçýnýnýz. Bu iþlem sebze ve gýdalarýn içinde bulunan önemli minerallerin, vitaminlerin yýkýlmasýna neden olur. Sebzeli yemek yaparken doðrama isini yemek hazýrladýðýnýz esnada yapýnýz. Ufak doðramalarda ve ezmelerde kaçýnýnýz. Meyve içinde ayný durum söz konusudur.
#Rafine edilmemiþ pirinç ve buðday tüketmek önemli ve anlamlýdýr. Çünkü bu besinler mineral, vitamin ve posadan zengin gýdalardýr. # Hazýrlamýþ olduðunuz yemeklerin tazeliði önemlidir. Yiyebileceðiniz kadar yemek hazýrlayýnýz. Tekrar ýsýtýlan yemeklerde kalori kaybý olmamakta ancak mineral ve vitaminler açýsýndan deðerlendirildiðinde oldukça deðersiz olmaktadýr. #Buharla piþen yemekler yiyeceðiniz yemeklerin aðýrlýk türünü oluþturmalýdýr. Yemeklerinizin sularýný dökmeyiniz,çünkü pek çok vitamin ve mineral çözünmüþ olarak yemeðin suyunda bulunur. |