Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
YRD.DOÇ.DR.SEVDA SARIKAYA - MS BOSTON 2014 TOPLANTI SONUÇLARI
21 Kasm 2024 - 20:40:46 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: YRD.DOÇ.DR.SEVDA SARIKAYA - MS BOSTON 2014 TOPLANTI SONUÇLARI  (Okunma Says 34760 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« : 15 Ekim 2014 - 15:36:10 »

    2014 MS Boston toplantýsýnýn önemli kýsýmlarýndan yaptýðým özet;

  · Yale Üniversitesinden Dr. Hafler’in sunumunda MS’in hem genetik hem de çevresel faktörlerin etkisiyle þekillenen bir immün sistem hastalýðý olduðuna hiçbir þüphe bulunmadýðý belirtildi.
Yani; MS hastalýðý birçoðunuzun da bildiði gibi baðýþýklýk sistemi ile ilgili bir hastalýktýr. Baðýþýklýk sistemimizin bozulmasýna sebep olan durumlar ise hem genlerimiz ile gelir hem de çevresel faktörlerin (sonradan olan durumlar) etkisi vardýr.
· Dr. Hafler bu durumu þöyle tanýmlamýþtýr; Burada esas olan kötü genler ya da kötü çevresel koþullar deðildir, ESAS OLAN GENLER VE ÇEVRESEL KOÞULLAR ARASINDAKÝ KÖTÜ ETKÝLEÞÝMDÝR!
· Çevresel faktörler arasýnda net bilinenler; Sigara, Vitamin D azlýðý, Artmýþ beden-kitle indeksi (kilo alýmý), Epstein-Barr virüsü, fazla tuz kullanýmý

· Bilim adamlarýnýn merak ettiði ve tartýþtýðý konulardan birisi de; MS’deki baðýþýklýk sistem bozukluðu öncelikle beyin dýþý bölgelerde mi baþlar, yoksa beyinde mi baþlar sorusu… Bildiðimiz fazla üretilen baðýþýklýk sistem hücrelerinin (T hücreleri) beyin-omurilik sývýsý üreten alanlara girip oradan beyin-omurilik sývýsýna geçmeleri, sonrasýnda ise beynin parenkimine (beynin içerisine) sýzmasý…
Benden bir ekleme; MS plaklarýnýn oluþtuðu alanlar periferik venüllerin (beyin içi küçük toplardamarlarýn) etrafýndadýr. Bu damarlardan sýzan baðýþýklýk hücresi elemanlarý plaðýn inflamasyonuna (iltihabi durumuna) katkýda bulunurlar.

· GATE çalýþmasýnýn sonuçlarý da bu toplantýda paylaþýldý. Bu çalýþmada Copaxone (Glatiramer Asetat) muadili olan bir ilaçla karþýlaþtýrýlmýþ ve ikisi arasýnda etkinlik farký görülememiþ. Bu çalýþmanýn sonucuna göre Galtiramer asetat içeren her iki form ilaçta da 9 ay sonunda gadalinyum tutan plak formasyonunda plasebo kaluna göre iyileþme görülmüþ ancak atak sayýsýnda herhangi bir azalma görülememiþtir.
· Eðer Copaxone’un muadili ABD’de FDA tarafýndan onaylanýrsa MS’de ilk defa onaylanan jenerik ilaç olma özelliðini taþýyacak…

NOT: Toplantýnýn orijinal adý aþaðýdaki gibidir.

Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS)/European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) meeting, in Boston, Massachusetts. 2014
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


07 Temmuz 2024 - 02:47:36