Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
TYSABRI ve 2 yýl Sonrasý
27 Kasm 2024 - 01:33:32 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: TYSABRI ve 2 yýl Sonrasý  (Okunma Says 3441 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Mymatik
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 849

« : 13 Aralk 2011 - 09:50:06 »

Merhaba arkadaþlar. Buradaki birçok arkadaþýmýn bildiði üzere 2 yýldýr Tysabri kullanýyorum. Tysabri kullanmadan önce geçirdiðim ataklarým çok aðýr oluyordu. Bazen haftalarca kortizon alýyordum. Son geçirdiðim atak çok ciddi boyutlardaydý 2 ay kortzon tedavisi uygun görülmüþtü. Artýk iðnelerden ve sonrasýndaki atakla beraber aldýðým kortizonlardan býkmýþtým. Kortizon aldýðým zamanlarda tuza þekerede dikkat etmiyordum zaten  balon gibi þiþiyordum sonra

Ayný zamanda abim de benim gibi ms hastasý. Mefküre hocaya gitmeye karar verdiðim sýrada abimde atak geçiriyordu. Ýkimiz beraber muayeneye gittik. Kendi araþtýrmalarýmýz ve Mefküre hocanýnda tavsiyesiyle Tysabri isimli ilaca baþlamaya karar verdik. Ýnternette birçok olumsuzluklarýný görmemize raðmen yapacak baþka birþey kalmadýðýndan bu ilaç son çare gibi düþündük. Benim tysabriyi kullanmaya baþlamadan önceki atak þiddetim 2,5 iken abimin atak þiddetide 3,5 tu.. 2 yýl boyunca ikimizde de hiçbir atak gözlemlenmedi. Son raporlar ve muayene sonucunda da abimin atak þiddeti 0,5 e düþtü. Benim atak þiddetimde sevinerek söylüyorum 0 a düþtü.. Mefküre hoca bunun için mucize dedi. Bu ilacýn birçok yan etkisinden bahsediliyordu. 2 yýl boyunca ne ben nede abim hiç bir yan etkisini görmedik..

Türkiyede TYSABRI ye 2 yýl kullaným izni veriliyordu. Bir kaç ay önce alýnan kararla 3 yýla kadar izin çýkabiliyor artýk. Kýsmet olursa 25. aya önümüzdeki haftalarda baþlayacaðým. Onayýn çýkmasýný bekliyorum. Bu ilaç hakkýnda hala olumsuz düþünen arkadaþlarýn aklýnda bir soru iþareti kalmasýn. Keþke daha önce bu ilacý bilseydim dediðim çok oldu. Sizlerde keþke demek istemiyorsanýz TYSABRI yi doktorunuzla uzun uzadýya bir görüþün derim.

Sevgi ve saðlýk dolu günler diliyorum Tüm MS daþlarýma

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 13 Aralk 2011 - 12:52:18 »

Bu cok guzel býr haber Çok sevýndým ve ýnsallah cok cok daha ýyý devam edersýnýz ýkýnýzde.Bu paylasýmýnda tysabrý konusunda tereddutlerý olanlar ýcýn yol gosterýcý olmus sagol
ka_sus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2103

« Yantla #2 : 13 Aralk 2011 - 22:54:21 »

çiçeem çok sevindim inan senin adýna.E hadi bir roman yazda okuyalým çiçeem ama bu defa hmn öldürme beni az can çekiþmeme zaman ver hiç yoktan Kahkaha

Derdi veren, dermanýný da vermiþtir.
Mymatik
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 849

« Yantla #3 : 16 Aralk 2011 - 08:50:59 »

Artýk roman hikaye yazma iþini býraktým  okul döneminde çok vaktim oluyordu. þimdi iþ hayatýna girdik evlilik vs derken okadar uzun zamaným olmuyor net baþýna oturmaya 

Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

17 Kasm 2024 - 07:03:09