Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Merhabaa
27 Kasm 2024 - 01:36:55 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Merhabaa  (Okunma Says 7457 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Gulsahyelmen
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« : 28 Temmuz 2017 - 20:42:50 »

Merhaba arkadaþlar ben de sizinle paylaþmak istedim. Uzun zamandýr böyle bir forum sitesi arýyordum ve çok iyi olduðunu düþünüyorum. Bu hastalýða 5 yýl önce yakalandým. Çift görme , dengede bozukluk , ayaklarýmýn birbirine dolanmasý , yolda yürürken sola kayma ,  tutulma ve en önemlisi baþ dönmesiyle karþýlaþtým bir anda. Aile hekimine gittim kas gevþetici yazdý ve yolladý. Daha sonra göz doktorlarýna gittim fakat problem olmadýðýný söylediler tansiyonun düþmüþ vs dediler. Eczanedekiler nörolojiye gitmemi söylemiþlerdi. Ýlk önce bir özel hastanede MR çekildim. Sinüzitimin olduðunu söylediler fakat bir tedirginlik vardý doktorda. Bir tane de renkli emar istemiþti onuda çektirdiðimde plaklarýmý görüp devlet hastanesine yönlendirildim. Bir devlet hastanesine gitmiþtik ailemle belimden sývý alacaklarýný söylemiþlerdi. Ýlk baþta çok korkmuþtum ve ataklarým git gide artýyordu baþýmý yastýða koyduðumda dünyalar dönüyordu sanki. Belimden su aldýlar ayakta tedavi gördüm her gün hastaneye gittim. Artýk damar yolu açmaya yer kalmadýðý için kelebeklerle uyuduðumu hatýrlýyorum. MS tanýsý koydular inanýlmaz þeyler yaþadým kortizon kullandým daha önceleri. Yaþým tutmadýðý için hap veya iðne kullanamýyordum ve o zamanlarda sanýrým Türkiyeye gelmemiþti. Prozac vermiþti hiç bir iþe yaramýyordu . Bende hafife aldým ve artýk doktora gitmemeye baþlamýþtým. Gelir geçer diye düþündüm aslýnda.  Ataklar daha da þiddetlendikçe doktoruma tekrar gittim pazartesi günleri zaten sýrf MS hastalarýna bakýyor. 8 aydýr iðne kullanýyorum Rebif 44. Plaklarýmda çoðalma oluþmuþ omuriliðime inmiþ bir kaç tane. Aslýnda buna da þükür çünkü kullanýlan ilaçlar vs en önemlisi bir ilacý tedavisi var. Þuan 20 yaþýndayým ve çoðu insan MS ne  ki sorusunu soruyor bana üzücü bir durum gülümseyip geçiyorum. Ve ayný zaman da bu hastalýðý abarttýkça abartan oluyor üzülüyorum. Aslýnda üzüntü ve sýkýntý stres bize yasak olmasýna raðmen üstüne tuzlu biber oluyor. Sizinle paylaþmak istedim
sercan
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 214

ms.hakkýnda istediðinizi sorabilirsiniz.

« Yantla #1 : 31 Temmuz 2017 - 10:50:00 »

geçmiþ olsun paylaþmakla iyi yaptýn ayný þeyleri bizlerde burada yaþadýk merak etme ms.li olmaný kabullen mutlaka yoksa atak ustune ataklar geçirirsin. sýcak güneþ hamam sauna gibi þeylerden uzak durmaný þiddetle tavsiye ederim. kal saðlýcakla

dost vurulunca deðil, unutulunca ölürmüþ. Biz dostlarýmýzý kýr çiçekleri gibi avucumuzda deðil, kurþun yarasý gibi yüreðimizde saklarýz.
imza
<<<sercan>>>
Gökdeniz kalyoncu
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2

« Yantla #2 : 09 Austos 2017 - 16:24:06 »

Çaremiz bulunmuþ artýk yihhhuuuu
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #3 : 10 Austos 2017 - 13:42:43 »

Merhaba , lütfen insanlarýn söylediklerini kafana takma bilki birçoðu ms in ne olduðunu bilmiyor ve unutmaman gereken en önemli konu herkesin ms i kendine özgü birbirinden farklý ve asla kýyaslanamýyor.
   Evet keþke olmasaydý ama oldu ve bununla mücadele etmenin yollarý var kendine dikkat ederek doktorunla irtibatýný hiç kesmezsen yani tedavini aksatmazsan inþallah sorunsuz bir ms  yaþarsýn ve çokta kafaya takmana gerek kalmaz 
ozgetunc1
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« Yantla #4 : 17 Ekim 2017 - 23:56:47 »

Merhaba, senin gibi genç hastalarý burada görmek çok nadirdir normalde. Ayný kaderi paylaþýyoruz. 1.5 yýl önce MS olduðumu öðrendim. Genç ve güzel bi kýzsýn, eminim ki ara sýra ayný duygularý yaþýyoruzdur.. Arkadaþ ortamýnda bile birden ortamda bulunanlardan bi farkýn olduðun aklýna gelince kendini yarým hissediyorsun biliyorum. Ama maalesef ki o bizim hayat arkadaþýmýz artýk. Senden tek dileðim onunla yaþamayý öðren sýkma canýný. Saðlýklý yaþa, kendine iyi bak ☺
inhiraf
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 76

« Yantla #5 : 22 Ekim 2017 - 21:20:13 »

Merhaba.

Ms bayagi yaygin.

Yani devam hayata
« Son Dzenleme: 28 Haziran 2020 - 21:45:20 Gnderen: inhiraf » Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

11 Temmuz 2024 - 02:41:08