Ben Ýyi Bir Ýnsaným
Hayat þartlarý insan için kaçýnýlmaz neticeler ortaya koymakta ve buna da kader demekteyiz.
Ýnsan ne amaçlar ve hedefler belirler kendine fakat bir gün hepsi sönüverir kaderin cilvesiyle. Bende iþte bu amaç ve hedefleri, hayattaki umutlarý sönüverenlerden birisiyim.
Planlarým arasýnda; Örnek bir öðretmen olmak, evlenmek ailem ve çocuklarýmla neþeli, umutlu ve mutlu bir yuvada ömür sürmek vardý. Fakat ne bilirdim öldürmeyen süründüren bir hastalýðýn pusuda beni beklediðini. Hayatým onunla deðiþti ömrüm onunla çekilmez bir hale geldi. Sadece ben mi? Hayýr yanýmda ki herkes. Onlar da benimle birlikte bu acýmasýz sýnavýn içinde ezilip gitmekteler. Suçlu ben ve hastalýðým MS. Ben onlara mutlu bir hayat sunacaktým Allah’ýn izni ile ama beceremedim.
Yine baþladý hastalýðým ve hastane yollarý býktýrdým yanýmdakileri baþta eþimi. Ýnsan sevdiðine- seveceðine piþman olur herhalde bu þartlarda…
Ben kötü deðilim bu eziyetleri isteyerek çekmiyor ve çektirmiyorum sevdiklerime. Bazen diyorum ölsem de onlar mutlu olsalar bu kýsacýk hayatta. Eðer bir gün canýma kýyarsam tek suçlu benim böyle biline. Bazen çok bunalýyorum fakat intihar edersem ya ölmezsem olur ya ecel Yüce Rabbimin elinde.
Korkuyorum kendimden bir gün nefsime ve þeytana yenik düþerim diye.
02.06.2009
Ercan AYYILDIZ