Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Temel Arastirma
26 Kasm 2024 - 21:42:39 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Temel Arastirma  (Okunma Says 3509 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« : 06 Aralk 2011 - 23:49:19 »

Trichuris suis) Domuz whipworm

Solucan yumurtasinin agizdan oral olarak yeni MS tedavisinde - uzmanlar uyariyorlar
Domuz whipworm (Trichuris suis) ve yumurta agizdan alinan multipl skleroz hastalarinin merkezi sinir sisteminde iltihabi lezyonlarda bir azalma (SSS) üc ay icinde belli olur: Bu evrede 1. pilot calismada Amerikali arastirmacilar tarafindan tespit edilmistir: Uzmanlar su anda yan etkilerinin tam belliolmadigi icin henüz önermiyoruz. Cünkü Bu yaklasimda görünümden bilinmeyen yan etkiler de görülebilir ancak Alman Tip Danisma Kurulu yönetim kurulu dahil olmak üzere gelecek icin ilginc bir secenek olarak Federal Alman Birligi bu uyariyi destekler.
Dr Ralf Gold, Alman Multipl Skleroz Dernegi Tibbi Danisma Kurulu yönetim kurulu üyesi ve hastalik ile ilgili yetki multipl skleroz agi icin konusmasini yapti. "Bir süredir MS hastalari nükleer manyetik rezonans görüntülemede parazit enfeksiyonlari daha az nüks ve hastalik aktivitesi ile gösterdigi baglanti bilinmektedir . Ancak, güclü bir deneyim ve sistemik risk etkisinin olmamasý nedeniyle bu tedaviden bu asamada tavsiye etmiyoruz. "

Solucan (Trichuris suis) tedavisi immünolojik ilkeleri ile yerlesim proinflamatuar sitokinlerinde(kimyasal madde) azalma ve Th2 hücreleri düzenleyici T hücreleri ve B hücreleri ve anti-inflamatuar sitokinlerin artisi ile kendini gösteren bir degismis sistemik immun yanitina neden oldugu esasina dayanmaktadir. Ayni zamanda hayvan deneylerinde gösterilmistirki bu otoimmün inflamasyon MSS(merkezi sinir sistemi) azalmistir.

Bir suda cözülür olarak solucan yumurtasi

Bu bulgular, örnegin Amerikali arastirmacilari MS hastalarinin bir calismada solucan tedavisini umutla test etmek oldu. Bunun icin onlar algilandý bu calismadaki katilimcilara bir suda cözülebilen domuz whipworm yumurtasi verdiler "bir spor icecegi gibi hos tuzlu." MSS(merkezii sinir sistemi) inflamatuar lezyonlarin gözlenen olumlu azaltmanin yani sira deneklerin sadece hafif gastrointestinal(hazim organlarinda) rahatsizliklari oldu.

"Sonuclar yeterli gözler kapali olarak,kontrollü calismalar ile teyit edilmesi durumunda, solucan gelecek icin oldukca ilginc bir tedavi secenegidir," Gold'ün demesiyle. Böyle bir olasi organ hasari, bagirsak ve diger patojenlere karsi bir immunitetinin zayiflamis veya güclendirilmesi solucan istilasinda bagirsakdaki organlara ettigi eksikligi gibi olasi yan etkileri hakkinda önemli bir bilgi cünkü "O zamana kadar, tedavi kullaniminda beklemek gerekir.

ka_sus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2103

« Yantla #1 : 12 Aralk 2011 - 19:55:09 »

ilhan abi, behçet hastalýðýna çözüm olarak bi hekim sülük tedavisi önermiþti o yararlý olurmu ms içinde acaba diosun? ben behcet hastalýðýnada yararý olmaz diordum o sülüklerin

Derdi veren, dermanýný da vermiþtir.
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #2 : 17 Aralk 2011 - 16:01:07 »

kullanan oldu ama yararý olmadý serdar
ka_sus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2103

« Yantla #3 : 29 Aralk 2011 - 18:54:09 »

ben biþi kþi kullanmadým sülük teedivisinde kullanýlan sülüklerin behceet hastalýðýna iyi gelmediðini söyledim ilhan abimde destekleedi benii

Derdi veren, dermanýný da vermiþtir.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

16 Austos 2024 - 11:29:56