Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ATAK
26 Kasm 2024 - 01:32:52 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ATAK  (Okunma Says 7645 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Seda89
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 9

« : 09 Ocak 2015 - 18:37:46 »

Merhaba arkadaþlar.. Öncelikle böyle bir sitede emeði geçen herkese ve Öslem e çok teþekkür ediyorum.. Bu hastalýðý yaþamayan bilemez, birbirimizle konuþmak fikir alýþveriþi yapmak eminim hepimize çok iyi gelecektir.. 3 yýldýr ms liyim.. Ýlk ataðýmý 3 yýl önce geçirdim gözüme vurdu..  Fakat bunun bir ms ataðý olduðu bana söylenmemiþti, göz sinirlerinde iltihaplanma oldugunu söyleyerek göz hastanesine yatýrmýslardý beni.. Günlük 1000 mg prednol kortizon verdiler ve gözüm düzeldi..Kortizon kullanýmý snrasýnda her iki kalçada çok þiddetli aðrýlar baþladý.. Tabiki kimse anlamadý ve 1 yýlým agrýlar içinde hastanelere gidip gelmekle geçti.. Yanlýþ teþhisler, korkutan yürüyemezsin telkinleri . Sonunda çok iyi bir doktor sayesinde kortizona baðlý avasküler nekroz teþhisi kondu... Kemik ölümü ilerleyen sað bacaðýma total kalça protezi takýldý.. Sol femur baþýna da kanlandýrma ameliyatý yapýldý ve protezsiz sol bacaðým iyileþti çok þükür.. Bütün bunlarla uðraþýrken her þeyi unutmuþtum tek derdim yürümek, tekerlekli sandalye yada koltuk deðneði olmadan yaþamýmý sürdürmekti.. Ameliyatlar sonrasýnda toparladým ve artýk yürüyorum, bacaðýmla ilgili hiç bir sýkýntým kalmadý, hatta ameliyat olduðum bile belli olmuyor.. 3 ay önce yüzümün sol tarafýnda gün geçtikçe ilerleyen bir uyuþma hissettim ve koluma doðru yayýldý.. Mr lar vs sonunda kesin olarak ms li olduðum ve 3 yýl önce gecirdiðim göz ataðýnýn ms ataðý oldugu anlaþýldý..  3 ay önce yüzümdeki uyuþukluk kendi kendine geçmiþti.. Fakat 2 hafta önce bütün ataklarý sanki bir arada yaþamaya baþladým.. Bir gün hatta komik bir durum yaþadým, baþýmý öne eðdiðimde oldugunu anlamamýþtým ve titreþimli telefon mu var diye koltukta herkese soruyordum, kalkýp bakýyordum ama yok.. Doktorumu aradým ve ms ataðý olduðunu öðrendim, daha sonra sað bacaðýmda baþlayan uyuþma koluma doðru yayýldý bir kaç gün içinde bütün kolumu kaplamýþtý ve sonra yavaþ yavaþ sol koluma yayýldý.. Þuan sað kolumda hafif bir uyuþukluk var fakat sol kolum tamamen uyuþuk, bacaðýmda uyuþtu. Bir gözüm bulanýk görüyor.. Baþ dönmesi ayakta durmamý zorlaþtýrýyor.. Tam 2 hafta geçmesine ragmen düzelme olmayýnca doktorum 10 günlük 1000 mg prednol tedavisi verdi.. Hem yeniden kemiklerimle ilgili sorun yasamaktan korkuyorum hemde bunu kullanmaya mecbur oldugumu biliyorum.. Benim size bir sorum olacak arkadaþlar.. Neden bu ataðým yüzüm uyuþukluðunda yaþadýðým gibi kendi kendine düzelmedi.. Artýk ms ilerliyor ve düzelme olmayan ataklar mý gecireceðim.. 10 günlük kortizonun 5 günü geride kaldý ama hiç bir düzelme yok.. Geçmeyecek diye ister istemez korkuyorum.. Bana tavsiye edeceðiniz bir þey var mý.. Acaba kortizon tamamen bitince mi düzelme baþlar sizce.. Beni bu karamsar durumda bir nebze rahatlatabilirseniz çok sevinirim.. Bu endiþe, bir kolumu kullanamamam beni çok yýprattý.. Herkese acil þifalar diliyorum.. Saðlýklý günler dilerim..  
« Son Dzenleme: 09 Ocak 2015 - 18:40:21 Gnderen: Seda89 » Logged
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 09 Ocak 2015 - 19:37:50 »

Seda i öncelikle sakin ol lütfen.Ms te ilk atak kendi kendine geçer genelde .Ms ilerliyor diyemeyiz bu ms in huyu diyelim Þuan ki sýkýntýlarýn evet seni etkiliyor mutlaka ama dr un gereken tedaviyi vermiþ. 10 günlük bir tedavi 5 günde cevap verse dr 10 günlük vermezdi dimi ama , bunu düþünüp korkularýndan kurtulmalýsýn .Dr unun deðerlendirmesi bu 10 günlük tedavi. Tedavi sýrasýnda bunlarý düþünüp psikolojinle durumunu etkileme bence.Aksine geçtiðinde gelecek güzel zamanlarý düþün.'Ýyi düþün iyi olsun' bu tecrübeyle sabit doðru bir söz bana inan kendimden biliyorum

Ayrýca stresin durumunu etkileyebileceðini biliyosundur o yüzden uzaklaþ lütfen bu düþüncelerden
Atil
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 32

« Yantla #2 : 09 Ocak 2015 - 19:48:27 »

Oncelikle gecmis olsun oslem in dedigi gibi 10 gunluk tedavinin 5gunde iyilesmesini beklememelisin ve unutma ki bu dunyada tek sikintilari olan sende degilsin beterin beteri vardir deyip haline sukur etmelisin bu hastalik nedense bana bunu kanzandirdi bir nevi kendini avutma yontemi Allah tan acil sifalar dilerim
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #3 : 09 Ocak 2015 - 20:18:47 »

Bu kendini avutma deðil  Atil gerçek olan.Bu hastalýk bize çok þey katýyo farkýnda olarak yaþamaya baþlýyoruz
Seda89
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 9

« Yantla #4 : 09 Ocak 2015 - 20:25:06 »

Haklýsýnýz.. Ama insan bir an önce düzelsin de þu durumdan kurtulayým diye bekliyor. Malum iþ güç hep bir koþturmaca içindeyiz.. Hayat kavgamýz var.. Ýnþallah 10 gün sonunda düzelir, cevabýnýz için çok teþekkür ederim..
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

24 Austos 2024 - 15:12:31