Merhaba arkadaþlar.. Öncelikle böyle bir sitede emeði geçen herkese ve Öslem e çok teþekkür ediyorum.. Bu hastalýðý yaþamayan bilemez, birbirimizle konuþmak fikir alýþveriþi yapmak eminim hepimize çok iyi gelecektir.. 3 yýldýr ms liyim.. Ýlk ataðýmý 3 yýl önce geçirdim gözüme vurdu.. Fakat bunun bir ms ataðý olduðu bana söylenmemiþti, göz sinirlerinde iltihaplanma oldugunu söyleyerek göz hastanesine yatýrmýslardý beni.. Günlük 1000 mg prednol kortizon verdiler ve gözüm düzeldi..Kortizon kullanýmý snrasýnda her iki kalçada çok þiddetli aðrýlar baþladý.. Tabiki kimse anlamadý ve 1 yýlým agrýlar içinde hastanelere gidip gelmekle geçti.. Yanlýþ teþhisler, korkutan yürüyemezsin telkinleri . Sonunda çok iyi bir doktor sayesinde kortizona baðlý avasküler nekroz teþhisi kondu... Kemik ölümü ilerleyen sað bacaðýma total kalça protezi takýldý.. Sol femur baþýna da kanlandýrma ameliyatý yapýldý ve protezsiz sol bacaðým iyileþti çok þükür.. Bütün bunlarla uðraþýrken her þeyi unutmuþtum tek derdim yürümek, tekerlekli sandalye yada koltuk deðneði olmadan yaþamýmý sürdürmekti.. Ameliyatlar sonrasýnda toparladým ve artýk yürüyorum, bacaðýmla ilgili hiç bir sýkýntým kalmadý, hatta ameliyat olduðum bile belli olmuyor.. 3 ay önce yüzümün sol tarafýnda gün geçtikçe ilerleyen bir uyuþma hissettim ve koluma doðru yayýldý.. Mr lar vs sonunda kesin olarak ms li olduðum ve 3 yýl önce gecirdiðim göz ataðýnýn ms ataðý oldugu anlaþýldý.. 3 ay önce yüzümdeki uyuþukluk kendi kendine geçmiþti.. Fakat 2 hafta önce bütün ataklarý sanki bir arada yaþamaya baþladým.. Bir gün hatta komik bir durum yaþadým, baþýmý öne eðdiðimde oldugunu anlamamýþtým ve titreþimli telefon mu var diye koltukta herkese soruyordum, kalkýp bakýyordum ama yok..
Doktorumu aradým ve ms ataðý olduðunu öðrendim, daha sonra sað bacaðýmda baþlayan uyuþma koluma doðru yayýldý bir kaç gün içinde bütün kolumu kaplamýþtý ve sonra yavaþ yavaþ sol koluma yayýldý.. Þuan sað kolumda hafif bir uyuþukluk var fakat sol kolum tamamen uyuþuk, bacaðýmda uyuþtu. Bir gözüm bulanýk görüyor.. Baþ dönmesi ayakta durmamý zorlaþtýrýyor.. Tam 2 hafta geçmesine ragmen düzelme olmayýnca doktorum 10 günlük 1000 mg prednol tedavisi verdi.. Hem yeniden kemiklerimle ilgili sorun yasamaktan korkuyorum hemde bunu kullanmaya mecbur oldugumu biliyorum.. Benim size bir sorum olacak arkadaþlar.. Neden bu ataðým yüzüm uyuþukluðunda yaþadýðým gibi kendi kendine düzelmedi.. Artýk ms ilerliyor ve düzelme olmayan ataklar mý gecireceðim.. 10 günlük kortizonun 5 günü geride kaldý ama hiç bir düzelme yok.. Geçmeyecek diye ister istemez korkuyorum.. Bana tavsiye edeceðiniz bir þey var mý.. Acaba kortizon tamamen bitince mi düzelme baþlar sizce.. Beni bu karamsar durumda bir nebze rahatlatabilirseniz çok sevinirim.. Bu endiþe, bir kolumu kullanamamam beni çok yýprattý.. Herkese acil þifalar diliyorum.. Saðlýklý günler dilerim..