Selamlar.
Eþimin baþý aðrýyordu, baþý aðrýdýðý zamanlarda baþý dönüyordu ve sýk sýk burnu týkanýyordu. Sinüzit herhalde diyip KBB'ye gittik. KBB röntgen çekti sonuç tertemiz. Siz bir nöroloða gidin dedi. Gittik MR çektirdik, MR sonucunda MS þüphesi olduðu yazýyormuþ. Rapor þu þekilde:
Sað internat kapsülün ön bacaðý düzeyinde yaklaþýk 7mm, sað sentrium semiovalde orta kesimde 6 mm, sol sentrium semiovalde orta kesimde 6 mm, T2 ve FLAIR sekanslarda hiperintens, T1’de seçilemeyen nodüler lezyonlar dikkat çekmiþtir. Görünümler hasta yaþý ile deðerlendirildiðinde demileyizan hastalýk açýsýndan þüpheli bulunmuþtur.
Bazal sisternalar açýktýr.
Kranioservikal bileþke oluþumlarý normaldir.
Ana serebral vasküler yapýlar patent izlenim vermiþtir.
Parazanal sinüs ve mastoid selül aerasyonlarý normaldir.
Sonuç:
Sað internel kapsül ön bacaðý düzeyinde, her iki sentrium semiovalde nodüler lezyonlar, Görünümler hasta yaþý ile birlikte deðerlendirildiðinde demiyeliniza hastalýk açýsýndan þüpheli bulunmuþtur.
Doktor bir MS merkezine gidip ayrýntýlý baktýrmamýzý istedi. Þimdi eþim karþýmda uyuyor, geleceði hayal edemiyorum. Birdenbire mutfaktan bana göremiyorum diye baðýracak mý diye düþünüyorum. Bunun gibi bir sürü þey geçiyor aklýmdan. (Varsa ve bizi seviyorsa) Allah herkese þifa versin.
Þu an yönlendirmenize ihtiyacým var. Sizce bu rapordan sonra MS çýkmamasý ihtimali var mý? Belki de bir kaç kýlcal damarda týkanma vardýr mesela aspirin kullanmasý gerekiyordur? Bazen migrende'de böyle þeyler gözüküyormuþ diye okudum. Galiba bütün interneti okudum zaten sabahtan beri.
Þu an ne yapmalýyýz? Ýstanbul'da hangi hastaneye hangi doktora gitmeliyiz? (Beylikdüzü civarýnda oturuyoruz ikimiz de çalýþýyoruz)