Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
lütfen yardým..
01 Kasm 2024 - 16:37:58 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: lütfen yardým..  (Okunma Says 9004 defa)
0 ye ve 6 Ziyareti konuyu incelemekte.
gökçe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 22

« : 05 Eyll 2007 - 21:51:45 »

sevgili MS li arkadaþlarve MS yakýnlarý..

Sitenize yeni üye oldum..

1999 yýlýnda teþhis konulan ve 52 yaþýnda olan bir MS li yakýným var (çokykýnýmçünkü amcam),15 gün önce epilepsi krizi ile hastaneye kaldýrýldý ve þu anda aðýzdan beslenmeyi red ediyor ,gözleri son 6 aydýr görmüyor ve konuþmuyor ,ama anladýðýndan eminim,eminiz..kanýda üre yüksekti ama antibiyotik tedavisi ile durumu þimdilik iyi .. ama dediðim gibi aðýz yolu ile beslenmeyi red ediyor .. eðerbu konuda bilginizbir duyumunuz olursa lütfen paylaþýn.. elimiz kolumuzbaðlý kaldýk..
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 05 Eyll 2007 - 22:22:09 »

Merhaba Gökçe

Çok geçmiþ olsun öncelikle. Bu durumda ms li hastalar ne diyebilirler bilemiyorum ama takip eden bir nöroloji dr unuz yokmu ? Onun bu konudaki yorumlarýný almak daha doðru olur sanýrým.Bizim yardýmcý olabileceðimiz bir konu olursa sormak istediðin bizler burdayýz.Tekrar çok geçmiþ olsun ...
ceren
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 1055

« Yantla #2 : 05 Eyll 2007 - 22:25:49 »

Caným öncelikle gecmiþ olsun....

þahsen benim bilgim yok sadece gecmiþ olsun diye biliyorum.
ama duam var inþ... rabbim o amcanýn yar ve yardýmcýsý olur. biran önce siz sevdiklerini mutlu eder allah'ýn izni ile iyileþir. ama eminim bu konuda burda cok bilgi alcaksýn cünkü tecrubeli ms hastalarý ve yakýný var
gökçecim üzülme sen emiiii kendine iiyii bak.
                                          saðlýcakla kal...  
gökçe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #3 : 05 Eyll 2007 - 22:36:36 »

çok teþekkür ederim iyi dilekleriniz için..

inþallah bütün hastalarýmýz  iyi olur..

bir nöroloðumuz yok aslýnda..varda yok..epilepsi krizi ile en son bozyaka ssk ya yatýrdýlar ,15 gündür orda , 9 eylülde Egemen hanýmla randevusu var ama ,yemediði için izin vermiyorlar çýkmasýna...benim asýl derdim,psikolojik olarak nasýl bir yardým bulabiliriz... "annem,ablam,gözüm,doktor"dan baþka laf etmiyor..ama farkýnda etrafýndaki olanlarýn...ne olur bir þey bulursanýz yardým edin.. yoksa 2 halamý kaybedeceðim..2.5 yýldýr onlar bakýyorlar..

bu ms ataksýz vesinsiilerledi ,bitirdi bizi

De-jA-Vu
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 9

Mesaj Says: 2092

aDaPTe_oLaMýYoRuM

« Yantla #4 : 06 Eyll 2007 - 11:01:32 »

Sanrým tam olarak anlamadým . Amcanýzýn epilepsi olduðundan bahsetmiþsiniz ve en sonda da ataksýz ilerleyen MS ten bahsetmiþsiniz. Amcanýz hem MS hem de epilepsi mi ? Çok geçmiþ olsun . Acil þifalar diliyorum ...
kamus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 781

yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..

« Yantla #5 : 06 Eyll 2007 - 13:27:37 »

bence beklemeden egemen hanýma gidin çünkü hem kendisi hemde ekibi bu konuda çok iyi ama epilepsi kýsmýný bende anlayamadým

gökçe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #6 : 06 Eyll 2007 - 13:44:39 »

Amcam;1999 yýlýndan beri MS ve fakat 15 gün önce epilepsiye benzer bir krizle hastaneye kaldýrýldý..
Oradaki doktarlarýn söylemlerine göre ,bazý ms li hastalarda epilepsi görülebilirmiþ?..

Eðer aðýzdan beslenebilirse doktorlar çýkmasýna izin verecekler ,ayýn 10.da randevusu var ama bilmiyorum ..dediðim gibi yemek yemeyi redediyor..

Benimde amacým acaba bir psikolojik destek yada ilaç desteði bulabilirmiyim...

iyi dilekleriniz için teþekkür ederim..
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #7 : 06 Eyll 2007 - 13:52:40 »

Evet gökçe doðru söylüyor bazý ms hastalarýnda epilepside görülebiliyor.Epilepsininde çok öeþitleri var. Gökçe peki kaldýðýnýz hastanede bir psikolog ,psikiyatrist  yokmu bu konuda müdahele edebilicek ?
kamus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 781

yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..

« Yantla #8 : 06 Eyll 2007 - 13:57:40 »

peki bu bi atakmý acaba eðer ataksa kortizon için geç kalma ihtimali var çünkü baþka nöroloklarada danýþ bence                                                                                                                                           

gökçe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #9 : 06 Eyll 2007 - 13:59:10 »

Ýzmir Bozyaka ssk hastanesinde yatýyor amcam þimdi...

Doktorlar sanýrým hasta yoðunluðundan ,þu anda sadece kandaki üresini düþürmeye odaklanmýþ durumdalar ve onlardan bir psikiyatri  konsültasyonu istemekte olmuyor iþte:(

Sadece bekliyoruz...
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #10 : 06 Eyll 2007 - 14:03:25 »

Ama bu durumda pofesyonel bir yardým almasý lazým , ya hastaneden istiyceksiniz ya o civarda bir psikiyatr yada psikolog bulup özel olarak amcaný görmesini saðlýycaksýnýz .Hastanedeki dr lar yemek ymesi gerektiðini biliyolar ve bu konuda konsültasyon için birþeyler yapýcaklardýr bir deneyin istersen,umarým yaparlar yani
yasoo06
Kadrolu Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 335

« Yantla #11 : 06 Eyll 2007 - 14:56:40 »

cok geçmiþ olsun... Allah yardým etsin inþallah... keþke bir bilgim olsada paylaþabilsem ama yok... 
gökçe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #12 : 06 Eyll 2007 - 22:18:34 »

Evet konsültasyon konusunda yarýn konuþacaðýz artýk...

Birde kiþilk itibari ile birazcýk inatçý olmasý iþimizidahadazorlaþtýrýyor maalesef

Dediðim gibibildiðiniz yada duyduðunuz her hangi bir konu ,ilaç vs. olursa yardýmlarýnýzý bekliyorum..

Bütün dualarým bütün MSli hastalar ve onlarýn yakýnlarý için...

gezgin256
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 3

msli hasta eþiyim

« Yantla #13 : 07 Eyll 2007 - 12:37:29 »

selam.gökce haným çok geçmiþ olsun.sanýrým amcanýz hayata küsmüþ,psikolojik destek saðlamanýz gerek bencede ve birde bolca sevginizi gösterin ona sizlere ve hayata sarýlabilmesi için,birde kendinizi onun yokluðunada hazýrlayýn çünkü gün gelecek sevdiðimiz herkesi kaybedecez birer birer ama biz gene ayakta kalmaya yaþamaya devam edecez.hayat böyle...saygýlar.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

20 Temmuz 2024 - 16:17:22