Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
tecrübelerinize ihtiyacým var
01 Kasm 2024 - 07:43:20 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: tecrübelerinize ihtiyacým var  (Okunma Says 7667 defa)
0 ye ve 10 Ziyareti konuyu incelemekte.
ozlemd
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 67

« : 31 Ekim 2007 - 09:33:01 »

merhaba arkadaþlar,

ben 1,5 aydýr betaferon kullanýyorum, ilk ay gayet iyi gidiyordu ancak þimdi iðne yaparken cok ama cok caným yanýyor. iðne yapmadan önce buzla masaj da yapýyorum ama yinede caným cok yanýyor. sebebini bilen varmý, ne yapabilirim ? hep mi böyle olacak 
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #1 : 31 Ekim 2007 - 13:27:09 »

merhaba özlemd
arkadaþým bu olabilen bir durum birde ms ve psikoljik yönden baksan yani þöyle hastalýðýmýz býktýran bir hastalýk iyi olandan bile býktýrýyor ve bu güzel olan bile acý veriyor desem abartmýþ olurmuyum bilemiyorum sende iðne vurulmaktan býkmýþ sýkýlmýþ olabilirsin ve ne yaparsan yap o iðnenin batmasý sana acý verecekmiþ hissi verebilir ben sadece býkkýnlýk ve sýkýlmaktan diyorum:)sevgiyle
xxxesraxxx
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 8

« Yantla #2 : 31 Ekim 2007 - 14:05:18 »

bence sende büyük bi iðne fobisi var  zamanla alýþýrsýn bence baþta bende de öyle oluodu hatta halen de öyle yani acýr elbette iðne sonuçta engelleyemezsin  Ney

Gülümse kaderine...
ozlemd
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #3 : 31 Ekim 2007 - 14:39:11 »

ilhan abi esra yorumlarýnýz için teþekkür ederim ama ne psikolojik nede iðne fobisi benimki, hani derseniz merak etme bizimde öyle oldu zamanla geciyor inanýn rahatlarým ama ilk baþta cok az acýrken ve nerdeyse hissetmezken birden cok fazla acý hissetmek insanýn sinirini bozuyor doðrusu. umarým gecer ne diyim.
kamus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 781

yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..

« Yantla #4 : 31 Ekim 2007 - 14:45:03 »

sevgili özlem bende iki yýldýr rebif kullanýyorum bazý bölgeler daha fazla acýyo mesela ben bacaðýmdan iðne yapamýyorum sadece karýn bölgem daha az acýyor koluma yapmak için eþimden yardým alýyorum sende daha fazla acýyan bölgeler için baþkasýndan yardým alabilirsin laf aramýzda ben çok sýkýldým bu iðneden ya allah hepimize sabýr versin

ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #5 : 31 Ekim 2007 - 15:04:38 »

sevgili özlem zannedersem açýklayamadým ms idare et iþte))) býkkýnlýk oluþuyo insanda sadece bizler deðil þöyle düþün iðneyi geçici vurulanlar bile býktýk der-ki bizler hep oluyoruz bunu bu anlamda düþünürsen anlarsýn benimkide laf þimdi anlayacaðýný biliyoz deðilmi))kendine iyi bak :)sevgiyle
drop
Kadrolu Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 292

« Yantla #6 : 31 Ekim 2007 - 17:06:36 »

Sevgili Özlem, ben 2,5 yýldýr betaferon kullanýyorum.Bende kullanmaya baþladýktan bir süre sonra iðne yaparken, vurduðum noktada saniyeler süren þiddetli aðrýlar yaþamaya baþlamýþtým. Bunu doktoruma sorduðumda betaferonun kimi zaman vurulduðu noktada anlýk kas kramplarýna sebep olduðunu ve bunun normal olduðunu söyledi. Hala daha aðrý yaþayýp yaþamadýðýmý soracak olursan; bazen olmuyor ama doðruyu söylemem gerekirse çoðunlukla oluyor. Bazen az,bazen çok.Ýnan ona da bir süre sonra alýþýyorsun. Vurduðun nokta ne kadar acýsa da betaferon paketlerimizdeki alkollü mendille hýzlý bir þekilde ovuþturursan hemen geçiyor. Ne olursa olsun iðnelerini sakýn aksatma, düzenli kullaným çok önemli.
ozlemd
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #7 : 31 Ekim 2007 - 18:49:55 »

teþekkür ederim drop,
yaþadýðým þeyin normal olduðunu ve olabileceðini bilmek beni rahatlattý. merak etme hiç bir koþulda aksatmam iðneleri biraz caným acýyor diye vazgecmem sadece önlemenin yöntemi varmý diye ögrenmeye calýsýyorum.
ASLIM
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 11

« Yantla #8 : 31 Ekim 2007 - 19:04:45 »

Merhaba. Öncelikle geçmiþ olsun. Ben yaklýþýk on senedir Betaferon kullanýyorum. Evet ilk zamanlar benimde iðne yerlerim korkunç acýyordu. Acýyý biraz olsun azaltmak için iðne yerlerine alkollü pamuk koyabilirsin. Doktorun zaten iðne yerlerini her seferinde deðiþtirmeni söylemiþtir. Ama en önemlisi buna alýþmak zorundasýn. Biliyor musun zaten gün geçtikçe iðne yapma iþine öyle alýþacaksýn ki su içmek gibi gelecek sana. Saygý ve sevgiler ...........
ÖZGÜL
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 81

« Yantla #9 : 31 Ekim 2007 - 19:05:57 »

merhaba özlem, bende 5 yýldýr kullanýyorum biliyosun,  iðne yaptýðým yerlere sürekli masaj yapýyorum.
hikmet
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 777

« Yantla #10 : 02 Kasm 2007 - 21:28:42 »

henüz hiç iðne kullanmadan önce korkularý baþlamýþtý, bende birgün baþlarsam nasýl olacak yapabilecekmiyim diye... çok fazla düþününce, korkunca insanýn baþýna geliyor... benim dörtbuçuk ay oldu betaferonu kullanmaya baþlayalý, ilk baþta belki zor olacaðýný bekleyerek baþlayýnca, kolay geldi... gerçektende kolay aslýnda, sadece birkez sorun yaþadým, ama sonlara yani þu zamanlarda acý olmuyor, ama makinanýn düðmesine basana kadar biraz zorlanýyorum, gene acý yok, ama epeyce o düðmeye basana kadar zorlanýyorum...
dadaylý
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 132

« Yantla #11 : 02 Kasm 2007 - 23:08:32 »

ya arkadaþlar ben çok korkuyorum.þuan okadar kötüyümki anlattýklarýnýzý okudum banada muhtemelen bu iðnelerden verilecek yalnýz merak ettiðim bir konu var içinizde bu iðneyi 10 senedir kullananýz varmýþ acaba mesela bebek istiyorsunuz bu tedavi o noktada kesilemiyormu...benim takýntýmda bu oldu çünkü çok uzun bir zaman süresi bu  benim ikinci bir bebeðim asla olamayacakmý.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

22 Austos 2024 - 17:56:13