Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Merhaba, yardým lütfen ? :(
01 Kasm 2024 - 05:23:02 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Merhaba, yardým lütfen ? :(  (Okunma Says 12069 defa)
0 ye ve 3 Ziyareti konuyu incelemekte.
syns
Ziyareti
« : 05 Kasm 2007 - 15:28:57 »

Merhaba ben 24 yaþýndayým ve gecen sene þiddetli baþ aðrýsý ve bayýlma sonucu nöroloða gittim, muayeneden sonra mr çektirmemi istediler ve mr sonucunda beynimde lezyona rastlandý. 6 ayda bir mr çektirmem gerekiyor, þu an için kesin koyulmuþ bir teþhis yok fakat ilk þüphelenilen ms oluyor. Ben bu hastalýðý yaþayanlara sormak istiyorum bendeki belirtiler þiddetli baþ aðrýsý, aðrý olduðu geceler uzun süreli karabasan (uyku felci)üç gece arka arkaya olduðu zamanlar oluyor ve yaklaþýk 2 saat içersinde defalarca tekrar ediyor. kalktýðýmda ayaklarým karýncalanmýþ oluyor, baþ aðrýsý olduðunda sol göz ve kulaðýmda þiddetli aðrý, duyma bozukluðu, kulaðýmda uðultu, vücudumda elektrik çarpmasý hissi, aþýrý þiddetli yorgunluk ve eklem bölgelerimde þiddetli aðrý, uzun süre yürüyünce veya spor yapýnca  baþ aðrýsý, bazen idrar yapamama ve yaparken el parmaklarýmda karýncalanma, baþ aðrýsý olduðu günlerde ayaðýmý burkma yada denge kaybý, bazen yürürken saða sola istem dýþý yönelme, kulaklarýmda týkanma ve uðultu, duran nesnelerin hýzla hareket ettiðini sanma yada bazen karartý geçtiðini sanma, gözümün önünde yüzlerce sim uçuþuyor bazen ama aþýrý parlak ve net, (gerçek olduðunu sanacak kadar. )Baþ aðrýlarým genelde elektirik akýmý geçiyormuþ gibi sanki baþýmýn sol kýsmýndan çizgi gibi elektirik akýmý oluyor, Bu arada algýda güçlük çekiyorum ve bir dk önce düþündüðümü unutuyorum. Lütfen bu belirtileri yaþayan varsa birþeyler söylesin, çok korkuyorum...Gelecek ay tekrar mr çekilecek, eðer böyle bir durum varsa bunu hemen söylerler mi mr dan sonra, yoksa baþka birþeyler yapmam gerekiyor mu ??
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 05 Kasm 2007 - 15:43:53 »

Merhaba,geçmiþ olsun.Önce sakin olmalýsýn bence saydýðýn belirtilerden bazýlarýný bende yaþadým .Önce takip etmek istiyor Dr lar sanýrým kesin taný için .Bu dönemi sakin ve kendine dikkat ederek çok yormayarak geçirmelisin.Hayatýna devam et ama yaþadýðýn sýkýntýlara göre üstüne gitme gerekli olduðunda  dinlen.Eðer teþhis kesinleþirsede endiþelenme Dr lar gerek gördükleri tedaviyi baþlayacaklardýr.
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #2 : 05 Kasm 2007 - 15:51:54 »

merhaba önelikle geçmiþ olsun gerekli cevabý sevgili özlem vermiþ benim ufak bir eklemem olacak kesin diyemem ama bazý þekiller ve sanmalar yaþaman halüsinasyon olabilir diyeceksinki yaþadýnýzmý adýma ben yaþadým bunun içinde destek aldým birde yaþadýklarýný ms liler yaþar ama illede ms sin diyemeyiz bence aþamalarýn bitmesini bekle kendini düþünce olarak daðýtma derim arkadaþým :)sevgiyle
syns
Ziyareti
« Yantla #3 : 05 Kasm 2007 - 16:10:34 »

Yorumlarýnýz için çok teþekkürler , ama halüsinasyon olduðunu düþünmüyorum çünkü genelde baþ aðrým olduðunda oluþuyor , beyinden mi sývý alýyorlar, tedaviler çok zor mu? böyle bir durum varsa bunu aileme söylemeli miyim?
Birþey daha sormak istiyorum , Ms çok zor taný konulan birþey mi bu benim ikinci mr'ým, bir ay sonra 3. sünü çektireceðim, eðer ms olsaydý bu zamana kadar anlaþýlmýþ olmasý gerekmez miydi ?
« Son Dzenleme: 05 Kasm 2007 - 16:57:59 Gnderen: syns » Logged
kamus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 781

yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..

« Yantla #4 : 05 Kasm 2007 - 17:16:54 »

hayýr beyinden su alýnmýyor bos yani omur ilik sývýsý belindeki omurilik arasýndan alýnýyor ve çokta korkulacak biþey deðil meraketme tedeviler kiþiye ve hastalýðýn durumuna göre deðiþiyor ama önce kortizonla baþlanýnýyor ancak bu tedevi için deðil hastalýðý yavaþlatmak ve etkilerini azaltmak için.eðer mr sonucunda teþhis kesinleþirse burda sana herkez yardýmcý olur geçmiþ olsun ve özlemin dediði gibi sakin olmaya çalýþ

syns
Ziyareti
« Yantla #5 : 09 Kasm 2007 - 17:24:21 »

slm, ben vedalaþmaya geldim arkadaþlar, kendinize iyi bakýn, beraberliðimiz kýsa sürdü fakat eðer ms teþhisi konulsa dahi sitede bulunmayacaðým, çünkü insan sürekli kendini dinliyor, hastalýk olsa dahi hastalýkla ilgili konuþmalardan uzak durmak daha doðru bence,çünkü insan ruhsal açýdan çok etkileniyor, bence sizlerde baþka þeylerle ilgilenin,hastalýða odaklanmayýn, öyle birþey yokmuþ gibi davranýn. Allaha emanet olun. (seda)
syns
Ziyareti
« Yantla #6 : 09 Kasm 2007 - 17:24:59 »

Yardýmlarýnýz içinde teþekkürler ,Allaha emanet olun, Allah tüm hastalara þifalar versin...
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

« Yantla #7 : 09 Kasm 2007 - 18:19:18 »

sevgili seda gönül isterdiki beraberlik devam etsin ama bu senin kararýn saygý duyarým ama bir sözün garibime gitti ''ms kesinleþsede gelmeyecem kafasýnda kuruyor insan ''demiþsin haklýsýn düþüncende ama sohbettede gördünki yeni arkadaþlar harici konuþulmuyor ms nedeni sadece bilgi açýsýndan konuþulur sana tavsiyem affet beni ama kafanda sen kuruyon dikkat et arkadaþý kendine hayata gülen gözlerle bakabilmeni dilerim:)sevgiyle
nidan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 36

« Yantla #8 : 09 Kasm 2007 - 21:08:03 »

selam
seda,kafanda kuruyorsun sözüne istinaden yazmak istiyorum sana
ben tam 17 yýldýr MS im ve hemþireyim )) ve MS li hastalara bakýyorum kiii
ben kafamda herhangi bi kurgulama yaratmýyorsam sen bu ortama oldukça uzak biri olarak istersen böyle kurgu vs þeylerden söz etme )
saðlýcakla kal...
dileðim tabii ki MS çýkmaman )
nese
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 692

« Yantla #9 : 10 Kasm 2007 - 08:27:35 »

ms olmamanýz tabiiki dileðimiz
ama bu site için söyledikleriniz noksan..
çünki buzdaðýný görmeden yorum yapmak yanlýþ..
çok farklý ve bir o kadar da güzel paylaþýmlarýmýz var tabi sürekli takip etmek gerek...
kal saalýcakla syns
dadaylý
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 132

« Yantla #10 : 10 Kasm 2007 - 23:15:02 »

evet ms olmaman hepimizin dileði.bizde senin geçirdiðin bu tedirginliði ve meraký yaþadýk ama sonuçta doktorun aðzýndan çýkan o iki kelime gördüðün gibi bizi hayattan koparmadý inadýna sarýldýk hayata ve birbirimize.ben akþam oldumu eðer 10dakka bile siteye uðramazsam inan huzursuz oluyorum yani bana pozitifenerji veriyor.bu site KORKU TÜNELÝ DEÐÝL ama istersen sen bizi ýþýkta aydýnlýkta bekle nasýl olsa birgün bizde o ýþýða ve aydýnlýða kavuþacaðýz.
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 2278

« Yantla #11 : 11 Kasm 2007 - 01:50:28 »

bura zaten psýkolojý bozan bir yerdne ziyade tam tersi ayný hastalýgý paylasan insanlarýn býrbýrlerýyle fýkýr alýþwerýsýnde bulunabildigi sosyal bir site..
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #12 : 11 Kasm 2007 - 14:59:31 »

Sevgili syns ilk baþta hastalýðý kabullenme sürecinde psikolojinde ve duygu durumunda dalgalanmalar yaþaman normal.Ama bu site MS hastalýðýna yakalananlarýn buluþtuðu, güzel paylaþýmlarýn yaþandýðý,sadece hastalýðýn deðil bizlerin çeþitli olaylar konusunda yorum yapabildiði,sevinçlerimizi,sýkýntýlarýmýzý,güzellikleri birarada bulabildiðimiz bir yer.Ben burada çok güzel insanlar tanýdým.Burasý benim moralimi,psikolojimi bozmak bir yana daha da güçlü olmama yardým etti.Þikayetlerimiz her hastada farklý boyutta da olsa hepimiz MS iz ve birbirimizi çok daha iyi anlayabiliyoruz.Tabi ki inþallah MS deðildir hastalýðýn.Ama ben bu sitede olmaktan dolayý çok mutluyum.Bütün arkadaþlarýmý çok seviyorum.Allah hepimize þifa versin.Saðlýk ve sevgiyle kalýn
syns
Ziyareti
« Yantla #13 : 13 Kasm 2007 - 12:50:27 »

Arkadaþlar sözlerim yanlýþ anlaþýlmýþ,ben siteyi kastetmemiþtim psikolojiyi bozuyor diye, ben kendimden bahsettim, ilhan abi söyledi hep kendini dinliyorsun diye.Bende vazgeçtim, doktora gitmektende vazgeçtim çünkü eðer öyle birþey varsa onunlada yaþayabilirim, illa bilmem gerekmiyor var mý yokmu. Evet bu þüphenin varlýðý beni ürküttü açýkçasý, ama sizleri tanýyýnca kaygýlarým hafifledi, burada herkes çok güzel paylaþýmlarda bulunuyor. Çok güzel bir paylaþým sitesi. Tabiki tek hastalýktan bahsedilmiyor, herkes þiirden tutun oyuna kadar herþeyi paylaþýyor,sözlerimle kimseyi kýrmak ,üzmek istemedim. Ben  aydýnlýktayým, siz karanlýktasýnýz gibi birþeyde söylemek istemedim, herþey insanlar için ,hastalýkta, saðlýkta. Bir yakýnýmýz 2 ay içinde kanserden eriyip gitti. 2ay önce bilirmiydi kanser olup öleceðini. Hayat bu, herþey bizim için, önemli olan her zorluktan bir güzellik çýkarmak, herþeye raðmen yaþamak çok güzel...
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

« Yantla #14 : 13 Kasm 2007 - 13:31:19 »

sevgili seda
Senin düþüncelerin dediklerin yanlýþ anlaþýldý sanýrsam tabi buna bende dahilim ama bunun nedeni siteye girmeyecem demendi neyse sende bizleri affet birde dediðmin arkasýndayým aklýn karýþmýþtý bence neyse herþey gönlünce olsun :)sevgiyle
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

15 Austos 2024 - 20:31:25