Böyle bir sorunu yaþayan ms'li arkadaþlarým var mýdýr merak ettim doðrusu... Her zaman deðil ama sýkça karþýlaþtýðým bir sorun canýmý sýkýyor.Araþtýrdým ancak tatmin edici bir bilgiye ulaþamadým.
Günümüzde genelde klavye ile yazýyoruz ve ben de bu durumu klavyede yazý yazarken hissediyorum. (kaðýt kalemle çok fazla yazý yazmadýðýmýz için orada sorunu varsa da fark etmedim)
Soruna gelirsek... Kelimeleri yazarken harflarin yerleri deðiþiyor ve ben ancak okursam fark ediyorum... Okuduðumda da bunu ben mi yazdým diye þaþýrýyorum...
Kýsa kelimelerde iki harfin yeri deðiþmiþ þekilde yazdýðýmý fark ediyorum. Örneðin "kader" yazacaðým yerde "kedar" yazmýþ oluyorum. Veya "okul" yazacaðým yerde "olku" yazmýþ oluyorum.
Uzun kelimelerde ise bazen o kadar çok farklýlýk oluyor ki kendime þaþýrýyorum. Örneðim "teleferik" yazdýðýmý sanarken "tekflere" gibi bir þey yazdýðýmý görüyorum.
Ýlginç olan dikkatli bir insan olmama raðmen ve Türkçe’yi düzgün kullanma çabama raðmen bu hatalarý yazarken fark etmemem. Ne zaman ki yazdýðýmý okumaya kalkýyorum, o zaman bu durumu fark ediyorum. Her zaman olmuyor, ama olduðu zaman da bir metin yazýyorsam, yazdýktan sonra tek tek harfleri düzeltmekle uðraþmak durumunda kalýyorum.
Bugünlerde akademik bir kitap çeviriyorum ve her cümleyi çevirdikten sonra düzeltmek inanýlmaz vakit kaybettiriyor
Benzer bir sorun yaþayan var mý? Konuþurken kelimeleri karýþtýrma gibi sorunlar sýkça yaþanýyor sanýrým, ancak böyle bir sorundan þikayet eden kimseye rast gelmedim. Tek miyim acaba?