ilhan
Asil Üye
Teþekkür Sayýsý 1
demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti
|
|
« Yantla #4 : 16 Mays 2007 - 14:23:59 » |
|
Günlüðümü takip ederek, kendi ruhsal ve bedensel geliþimimi gözlemleyebilmeliyim ve yaþadýðým manik-depresif nöbet durumlarýný yaþadýðým her aný kontrol altýnda tutarak; dayanýklýlýðýmý muhafaza edebilmeyi aklýma getirerek; günlüðüme ve kitap sayfalarýnýn paragraflarla yansýyan kalýcý dostluðuna büyük önem ve deðer verebilmeliyim. Ve bu sayede yaþadýðým manik-depresif nöbetlerimin þiddetini en aza indirgeyerek, hayata tutnabilmenin yeni bir yolunu keþfedebilmeliyim...
12 Haziran 2006 Pazartesi ve ben ilk kez günlüðüme notlar düþebilmenin coþkusu ile, yaþamýþ olduðum heyecan sebebiyle, ne yazacaðýmý bilemeyen bir insan davranýþýyla, biraz çekingen, biraz ürkek davranýþlarla, ilk satýrlarý günlüðüme iþlemeye baþlamýþtým. Zamanla günlük tutmaya alýþtýkça üzerimdeki heyecaný bastýrarak, kendi kiþisel geliþimim adýna, kendimde gözlemleyebilmeyi düþündüðüm olgunluðun ifadesi olan erdem adýna geliþmeleri bir-bir günlüðüme iþleyebilmeliyim, diye düþünüyorum. Umarým bir aksilik çýkmaz ve ben her geçen gün günlüðüme, kendi kiþisel geliþimimi ifade eden cümleleri yazmayý alýþkanlýk haline getirerek, bu alýþkanlýktan vazgeçmemenin en kolay yolunu bulurum inþallah. Yazmýþ olduðum her paragrafýn sonuna, içinde bulunduðumuz saati ifade eden, saat göstergesini iþlersem eðer; ne zaman, neyi düþündüðümü sanýrým daha iyi takip edebilirim. 16:59:54
Boþ zamanlarýmda kitap okumayý ve kitap paragraflarýnda paylaþýma sunulmuþ bilgi ve tecrübe birikimleri üzerine uzun-uzadýya düþünmeyi alýþkanlýk haline getirmiþ bir insaným. Bu sebeple, beni düþünmeye sevk eden kitap paragraflarýný günlüðüme iþlemeyi alýþkanlýk haline getirirsem; sanýrým kendi kiþisel geliþimim adýna, kendi açýmdan en faydalý alýþkanlýðý da edinmiþ olurum. Bu sayede, ne zaman hangi kitabý okumaya baþladýðýmý ve hangi paragraflar üzerine uzun-uzadýya düþünmüþ olduðumu da takip altýna alabileceðim için ayrý bir sevinç duymaktayým. Umarým; dediklerimi yapabilecek sabýr ve iradeyi gösterebilirim. Þu an içime bir korku girdi; acaba þu an için içimde duyduðum günlük tutma isteði, geçici bir heves mi, yoksa, aþkla baðlý kalabilmeyi baþarabileceðim bir gerçek olarak mý kalacak? Asla vazgeçmemeli ve kötü cümlelerle de olsa, yazýlabilecek bir deðerde geliþim gösterdiðim vakit, ne pahasýna olursa olsun, günlüðüme birkaç satýrlýkta olsa, bir þeyler yazabilmiþ olmanýn mutluluðunu yaþayabilmeliyim. 17:11:02
Kitaplarýmýzýn gerçekleþtirdiði ve yazarlarýn çýðlýklarýný dile getiren paragraf dolusu dostça çaðrýlar ile veya bir þairin duygusallýðý ile kaleme aldýðý þiirleri ile; yarýn, varlýðýmýzýn anlamý olan dostluk, büyük ve sarsýlmaz bir inançla büyüyecektir... Ve sevgi ile andýðým yazar ve þairlerin adlarý her geçen gün artarak çoðalmakta ve ben yine yeniden büyümekte ve geliþmekte olan küçücük bir çocuk olarak görmekteyim kendimi. Bu sebepten kendimi þanslý hissediyorum; çünkü, yine filizlenerek büyümekte olan yalnýzlýðým sonsuzluða yelkenlerini açacak. Ve ben, yeni fark edilen iyiliklerin, doðruluklarýn ve de güzelliklerin keþfi ile elde etmeyi düþündüðüm varlýðýmýn anlam ve coþku dolu sevincini zirveye taþýmak için kýyasýya kendimle ve kitaplarý anlama adýna verdiðim haklý mücadelemi sonsuza kadar sürdürmeye devam edeceðim. 17:16:50
MASALCI971’den; TÜM ÝNSANLIÐA SAYGILARIMLA... TEÞEKKÜRLER...
"DÜÞÜNÜYORUM; O HALDE VARIM!."
MASALCI971 Ahmet TEZCAN Statü Katýlým: 15.06.2006 Þehir: ANTALYA Ýlçe: MERKEZ Turkey Bio ÖM Email
yeni üye
9 Yanýtý Var Gönderme Tarihi: - 08/25/2006 : 08:19:51 AM --------------------------------------------------------------------------------
ÝNSAN YAÞAMAK ve YAÞATMAK ÝÇÝN VAROLDU
Adamýþsýndýr kendini helalinin gizem yüklü varlýðýna Ona faydasý dokunacak bilgi ve tecrübe birikimlerini Derlemeyi ve yeni sonuçlar ile hayata tutunabilmeyi Ýlke edinerek bilgeliðin yolunda yüreðini nakþedersin
Adamýþsýndýr kendini helalinin gizem yüklü varlýðýna Hayatýn zorlu tecrübelerinde bir “of” bile demeksizin Yaþadýklarýnda anlamý bulmaya ve de rapor etmeye Adanmýþtýr ömür beklentisiz ve þikayetsiz aþklar için
Hasretlikte açmýþ bir güldür helalimin kýzýl yanaklarý Özleminde tutuþan yalnýzlýðýmdýr hülyalarý besleyen Ak alnýna inen aþk yüklü kara perçemin gölgesinde Hülya’lara dalmak, Hülya’larý yaþatmak ne de güzel MASALCI971( 22 Aðustos 2006 Salý 12:20:55 )
|