Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Copaxson ve Betaferonun sizin üzerinizdeki etkileri..
01 Kasm 2024 - 22:30:42 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Copaxson ve Betaferonun sizin üzerinizdeki etkileri..  (Okunma Says 11970 defa)
0 ye ve 6 Ziyareti konuyu incelemekte.
Mymatik
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 849

« : 11 Haziran 2008 - 08:07:47 »

selam dostlarým. sizden küçük bir yardým isteyeceðim. Kendim için deðil, aðabeyim için bu yardýmý istiyorum. Birçok arkadaþýmýn bildiði gibi aðabeyim de MS onda etkileri biraz daha fazla. Ýlk olarak AVONEX kullanmaya baþlamýþtý bu ilacý bir kaç ay kullandýktan sonra doktoru REBÝF e geçti. yaklaþýk ikibuçuk yýl da REBÝF kullandýktan sonra bunu da deðiþtirmeye karar verdiler. Atak sýklýðý fazla olduðu için deðiþtirme kararý aldýlar. Aðabeyimde artýk iðne yapmaktan býktý bizim gibi gene bir atak geçiriyor. 7 günlük kortizon aldý ve yeni bitti. Þimdi doktoru copaxson düþünüyormuþ abim istememiþ. hergün kaldýramam demiþ, betaferon alternatifi de varmýþ. Aðabeyimin benden istediði, benimde sizden isteyeceðim þey  bu iki ilacý kullanan arkadaþlardan etkilerini öðrenmek.

pozitif yönde negatif yönde ne gibi etkileri var. kullanan bilen arkadaþlar yazarsa sevinirim arkadaþlar. Bende betaferon kullanýyorum. bana iyi geliyor dedim, ama burada bir çok arkadaþým da bu ilacý kullandýðý için onlarada yaptýðý etkileri öðreneyim. sonra ilk önce aðabeyim daha sonrada doktoru hangi ilacý kullanacaðýna karar versin

Saðlýk ve mutluluk ile kalýn DOSTLARIM..
« Son Dzenleme: 18 Haziran 2008 - 08:10:08 Gnderen: Mymatik » Logged

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 11 Haziran 2008 - 11:43:03 »

Metin bu iðnelein etkileri kiþiden kiþiye deðiþebiliyor ama birisi avonex le çok iyi giderken birisine iyi gelmiyor ve deðiþtiriliyor.Yani kiþilere hangi iðne iyi geldiyse o iyi iðnedir diyeceklerdir.Copaxone  evet hergün ama yanetkisi yok onunda bu cazip yönü var.Abine çok geçmiþ olsun buarada biraz daha sabýr haplar çýkana kadar..Copaxone ve betaferon kullananlar yorumlarýnýzý ýzlenýmlerýnýzý bekliyoruz:)
« Son Dzenleme: 11 Haziran 2008 - 12:48:56 Gnderen: oslem » Logged
cry_zantem
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 41

« Yantla #2 : 11 Haziran 2008 - 12:54:40 »

Önce avonexle basladým olmadý snra rebif oda olmadý yan etkilerini kaldýramadým en son copaxone geçildi 2 sene kullandým azda olsa fayda gördüm ama ii bi ilaç ve yan etkisi yok kullanýmýda kolay alýþýnca þimdi hazýr olduu için daha kolay hazýrlama derdi yok ama ben býraktým tysabrý kullancam için inþllh copaxone ii gelir abinize o da olmazsa zaten bnm gibi TYSABRI ye geçerler derim inþllh ii gelirde gerek kalmaz tysabrýye Selametle...

Affým olsun hain dabba,yediðim darbelerle sýðýndým rabba 365 gün 52 berbat hafta aðýtlarýmla rafta...
sineeem
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 810

« Yantla #3 : 12 Haziran 2008 - 08:32:48 »

ben sadece avonex kullandým  olumlu etkisi atak geçirmiyorum olumsuz etkisi ise hemþirelerin çoðu yapmayý bilmiyolar  her seferinde ben hazýrlýyorum iðneleri onlara tarif ediyorum vuruyorlar. (((Metin abim avonexi sormamýþsýn ama ben yinede yazdým tuzum olsun))) Acil þifalar inþ.  by by

Umutluyum! Ýsterseniz bakýn gözlerime, ýþýl ýþýl..
blackened
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 100

The Gods Made Heavy Metal

« Yantla #4 : 12 Haziran 2008 - 11:03:35 »

betaferonun 2 ay kadar süren grip benzeri etkileri var.. (ateþ ve halsizlik) ama geçici biþey bu.. 2 aydan sonra hiç bi yan etkisi kalmýyo.. birde diðer ilaçlarýn fiyatlarýný bilmiyorum ama betaferon sosyal güvencesi olmayan insanlar için tam bir felaket.. aþýrý pahalý bir ilaç için.. devlet baba saðolsun 
polyanna
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 14

« Yantla #5 : 13 Haziran 2008 - 00:35:00 »

Ms'in etkileri  herkeste ayný olmadýðý gibi ilaçlarýnda etkisi ayný deðil herkeste farklý oluyor...Ben mesela beþ yýl içerisinde 4 çeþit preperat kullandým kimi  hiç iyi gelmedi kimi yurt dýþýndan gelmedi vs...en son copaxone þimdi...Ataklarým þiddetli deðil eskiye kýyasla gel gör ki yan etkileri bazen çok kötü iþte ama gördüðüm  iki bilemedin üç kiþide var bu durum bindebir görülen ....geneli klasik yan etkilerle geçiriyor geçmiþ olsun....   
ozlemd
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 67

« Yantla #6 : 13 Haziran 2008 - 16:37:24 »

selam,

bende betaferon kullanýyorum eylül 2007 den beri ilk 1-2 ay üþüme gibi yan etkisi oldu ama geçti artýk iðneden önce ilaç da almýyorum su ana kadar baþka bir yan etkisini yaþamadým , iyi geliyormu dersen cok fazla emin olmamakla birlikte iyi geldi herhalde atak geçirmedim bir daha diyebilirim. arkadaþlarýnda dediði gibi herkes farklý yaþýyor hasatlýðý ve ilaçlarýn etkilerini. umarým abin için herseyin en iyisi olur ve atak geçirmeyiz bir daha hepimizde.
saðlýcakla kalýn.
ÖZNUR
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 236

« Yantla #7 : 13 Haziran 2008 - 17:52:43 »

MERHABA

Ben 3,5 yýl Copaxson kullandým. 10 aydýr Rebif kullanýyorum. Bende bu iki ilaçýn pek bir yan etkisi olmadý yararý hakkýnda atak dýþýnda iyiyim Doktorlar Atak sýklýðý ve þiddetini azaltmayý amaçlýyorlar mýþ ( yanlýzca doktordan doktora ilaçýn ismi deðiþiyor). Sonuçta yine ataklar oluyor.

Ýstanbul'da otururken doktorum yan etkisi olmadýðýný ve genç olmam nedeniyle Copaxsonu kullandýrdýðýný söyledi.

Evlenip Mersine gelince Çocuk istediðimde ilaçý kestim (Yaklaþýk 18 ay ilaç kullanmadým bu sürece atak olmadým).

Mersine yaþadýðýmdan doktorum ve ilaçým deðiþti buradaki doktoruma göre de Copaxsonun bana bir faydasý olmamýþ ilaçtan sonra 2 atak geçirmiþim iþin tuhaf tarafýda rebif kullanmaya baþladýktan 8 ay sonra atak geçirdim.

ilaçlarýn faydasý kiþiden kiþiye deðiþiyor yorumuda doktordan doktora deðiþiyor. Copaxsonu daha iyi olduðunu düþünüyorum. Yanlýzca þuan Rebifi deniyorum. Bende iðneyi sevmiyorum ama .......

umarým iðnelere ihtiyacýmýz kalmaz. Hoþçakalýn
GÜL BAKIÞLIM
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 15

« Yantla #8 : 16 Haziran 2008 - 12:17:38 »

Kahkaha Merhaba mymatik ve tüm ms maðduru dostlar. öncelikle sana,abine,kendim de dahil olmak üzere bütün msli dostara çok geçmiþ olsun.Ben bu siteyi yeni buldum ve henüz 2 günlük üyeyim,mesajýný okudum.Ben de 2004 den buyana ms miþim ama ilk ataktan sonra bilgimiz olmadýðý ve doktorlarda bilemediði için önemsememiþtik açýkçasý.Ama 2006 da geçirdiðim rahatsýzlýkla 2. atak olduðunu Ýzmir Bozyaka Eðitim,Araþtýrma Hastanesinde sevgili doktorum Muhteþem Haným sayesinde öðrendim.o an resmen hayatla tüm baðlantýlarým kopmuþ gibiydi,hayatým bi film þeridi gibi gözümün önünden geçip gitti  derler ya aynen bende de öyle oldu.neyse ki 11 günlük kortizon tedavisi sonunda kendime geldim.Doktorum bana Copaxone 1*1 kullanmam gerektiðini be bunu kullanmamýn bana çok faydasý olacaðýný ayrýntýlarýyla anlattý.Ben ki hayatýmda iðneden korktuðum kadar hiçbirþeyden korkmazdým.Ama zorunda kalýnca insan korkularýyla yüzleþip olgunlaþabileceðini anlamýþ oldum.Neyse anlatmakla bitmez 2 yýldýr toz olaný kullanýyordum 2 Hazirandan itibaren hazýr enjeksiyona geçtim artýk çok rahat kullanmasý.ilk etapta bana yan etkisi habire çýkartýyodum ama kýsa bi süreydi geçti(YALNIZ BU ÇIKARTMALAR TOZ ÝÐNEYÝ ÝLK KULLANMAYA BAÞLADIÐIM ZAMANLARDAYDI HAZIRA GEÇÝNCE HÝÇ BÝ YAN ETKÝSÝYLE KARÞILAÞMADIM ÝNÞALLAH DA KARÞILAÞMAM.).þimdi çok iyiym Allah'a þükür.Sakýn korkmayýn tedirgin olmayýn sen de abin de.çok güzel bi ilaç bence kullanýmý çok kolay,yan etkisi hemen hemen hiç yok aðrýsýna da ben alýþtým yapmadan önce ve sonrasýnda soðuk komleksi uyguladýn mý biþeyciðin kalmýyo inan bana.hatta ben bacaktan yaptýktan sonra bisikletle iþe gidiyorum.bisiklet benim vazgeçilmezim.þimdilik benim diyeceklerim bu kadar cümlemize Yüce Allah!tan bol bol þifalar diliyorum cümleten geçmiþ olsun.Bu da gelir bu da geçer allýþmalýyýz dayanmalýyýz.KADER   

tayfa
çelik
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« Yantla #9 : 21 Temmuz 2008 - 16:00:54 »

valla  bende  bi  karamsarlý  ,ümitsizlik  kýsacasý  hayattan  hiç  zevk  almýyorum
KoraY
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 36

« Yantla #10 : 21 Temmuz 2008 - 19:02:39 »

2 yildir betaferon kullaniyorum ve hic atak gecirmedim. fakat plaklarimda artis var. interferonlar arasi gecis yapmak bazen beklenmedik olumlu sonuclar verebilir. ornegin, betaferondan umdugunu bulamayan, rebiften bulabiliyor bazen. kisiden kisiye degisiyor iste. denemekte fayda var diyorum. betaferonla baslayabilir, eger istenilen verim alinmazsa, copaxsona gecebilirsiniz. gecmis olsun... 

UZUN yasamak istersen OZGUR yasamayi unut...
OZGUR yasamak istersen UZUN yasamayi unut...
ümraniyeli
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 44

« Yantla #11 : 27 Temmuz 2008 - 01:51:43 »

arkadaþým bence copaxoneyi tercih etsin hem farmokolojik özelliði sayesinde hiç yan etkisi olmayan ve öbür ilaçlara benzemeyen bir ilaç sahte bir miyelin kýlýf oluþturuyor ve eyer saldýrý olacaksa o kýlýfa saldýrýyor ve biz hiç anlamýyor ve etkilenmiyoruz ben 14 aydýr bu iðneden oluyorum en son emarlarýmda hiç aktif plaðým kalmamýþ mefkure hocam çok sevindi ve sana bayaðý fayda göstermiþ dedi.geçmiþ olsun
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

20 Austos 2024 - 09:34:59