Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
idrar kaçýrma
01 Kasm 2024 - 09:35:47 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: idrar kaçýrma  (Okunma Says 3886 defa)
0 ye ve 5 Ziyareti konuyu incelemekte.
ümraniyeli
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 44

« : 09 Temmuz 2008 - 02:43:19 »

arkadaþlar aranýzda idrar kaçýrma ile ilgili sorun yaþayan varmý ne kullanýyorsunuz bildiðimiz gibi idrar kaçýrma ms nin septomlarýndan bir tanesi bu yüzden her an karþýmýza çýkabilir bunu yaþayan arkadaþlardan bilgi bekliyorum teþekkürler
kamus
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 781

yaprak döker bir yanýmýz,bir yanýmýz bahar bahçe..

« Yantla #1 : 09 Temmuz 2008 - 13:15:09 »

slm ben böyle bi sorun yaþamadým þimdilik ama botox tedavisi uygulanabildiðini biliyorum

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #2 : 09 Temmuz 2008 - 13:18:32 »

Ben ilk zamanlar yaþamýþtým .Botoks cok cok ilerleyen bir durumda uygulanýyor bildiðim kadarýyla.Ýdrar tutamama yada idrar yapamama durumlarýnda kullanýlan ilaçlar var .Dr duruma göre gereken ilacý verecektýr yeterký haberdar olsun durumdan.
doga
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 83

« Yantla #3 : 09 Temmuz 2008 - 15:29:38 »

mrb bende böyle bir sorun yaþamýþtým þikayetim olduðunda detrusitol veya baþka idrar problemleri için haplardan kullanýyorum..yine drunuza sormakta fayda var diyorum..

Kalp kirmak o kadar kolay ki bir hata yaparsin hemen kirilir peki ya o kirilan kalbi düzeltmek kirmak kadar kolay midir
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #4 : 11 Temmuz 2008 - 09:55:39 »

Benim de ilk ataðýmda idrar problemim olmuþtu.MS  te idrar yapmada güçlük,sýk idrara çýkma,idrar kaçýrma
v.b problemler görülebiliyor.Öncelikle idrar probleminde,idrar yapma sonrasýnda mesanede idrar kalmadýðýn
dan emin olmak için ultrasonografi çekilmesi gerekir.Ýdrar yapýldýktan sonra mesanede 100 mlt den fazla idrar kalmamasý gerekir.Bu nedenle hastanýn idrarýný yaptýktan sonra hemen tuvaletten kalkmamasý,idrar
tam olarak boþalýncaya kadar beklemesi,günde 1500-2000 mlt (8-10 bardak su)içmesi,sývý alýmýný kýsýtlama
masý,her 2 saatte bir idrarý olmasa bile tuvalete giderek beklemesi yani mesane kontrolü için mesane jimnas
tiði yapmasý,  C vitamini içeren besin maddeleri (meyve ve sebzeler) yemesi ya da C vitamini içeren
ilaçlarý dr una danýþarak kullanmasý önerilir.
   Bütün bu önerilere raðmen idrar problemi çözümlenemiyorsa,dr a danýþýlarak idrar problemlerinde kullanýlacak ilaçlarýn kullaným yoluna gidilebilir.Yine de sorun çözümlenemiyorsa hastaya kendi idrar
sondasý takýlarak idrar boþaltýlmasý yoluna gidilebilir.Hatta hastaya idrar boþaltýlmasý için sonda takýlmasý konusunda eðitim verilebilir.Ama kesinlikle idrar problemini önlemek için sývý kýsýtlamasý yoluna gidilmeme
lidir.Çünkü bazý hastalar az idrara çýkmak için su içimini kýsýtlama yoluna gitmektedirler.Bu kesinlikle yalnýþtýr.
  Saðlýk ve sevgiyle kalýnýz daima
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

31 Temmuz 2024 - 10:46:20