Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ramazan ayý yaklaþýyoo oruçla ilgili bilgisi olan varmýýýýýý??????
01 Kasm 2024 - 06:41:45 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ramazan ayý yaklaþýyoo oruçla ilgili bilgisi olan varmýýýýýý??????  (Okunma Says 6911 defa)
0 ye ve 9 Ziyareti konuyu incelemekte.
ceylan
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 107

« : 27 Temmuz 2008 - 16:16:56 »

slm arkadaþlar.aranýzda oruç tutmayala iligili bi biligisi olan varmý?? benm doktorum bana yasakladý.sizinkiler bu konuda ne diyoo?

BENÝM BÜYÜK BÝR DERDÝM VAR DEME... BENÝM BÜYÜK BÝÝR ALLAHIM VAR DE......!!!
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 859

« Yantla #1 : 27 Temmuz 2008 - 19:23:00 »

6 yýldýr MS liyim þimdiye kadar tuttuðum oruçlarda bir sýkýntý yaþamadým. Doktorlarým da tutmamam yönünde bi öneri getirmediler.Geçen ramazan 10 gün hastanede olduðum için tutamadým. Bu kýþ 2 aylýk kortizon uygulamam vardý. Bu yoðunluktaki kortizon kan þekerimi yükselltti þimdi þeker düzeyim normal seyediyor ancak ramazanda bi sýkýntý yaþarsam mecburen tutmayacaðým. Sen de kendi ms durumuna göre deðerlendir ilk günler denersin çok sýkýntý yaþarsan Allah kendine eziyet etmeyi ibadet saymaz biliyorsun.

Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

www.ademdemir.blogcu.com
ceylan
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 107

« Yantla #2 : 28 Temmuz 2008 - 15:58:30 »

teþekkür ederim vademir.benm hikayemde yazdýðým gibi son atak omurilikte.doktorumun dediðine göre bir kaç santimle ucuz kurtlmuþum.doktorum kendime þimdi çok dikkat etmemi , vücut direncimin düþmemesini  söyledi.belki bundan dolayý bana oruç tutmayý yasakladý.yinede tam emin olmak için sizlerle paylaþyým dedim.ilgi ve önerinden dolayý tekrar çok teþekkür ederim...

BENÝM BÜYÜK BÝR DERDÝM VAR DEME... BENÝM BÜYÜK BÝÝR ALLAHIM VAR DE......!!!
ceren
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 1055

« Yantla #3 : 28 Temmuz 2008 - 22:53:43 »

Mrb.Ceylan ben yaþadým doktorum da tutma demiþti gecen sene bu seneye gelince bilmiyorum napcam.Gecmiþ olsun
saðlýcakla tebessümle kal....
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #4 : 29 Temmuz 2008 - 11:25:49 »

Sen sorun yaþamýyosan dr unda tutmanda sakýnca olmadýðýný söylediyse tutabýlýrsýn bence,dr un musade ederse birkaç gun denersýn ama kendýný kötü hýssettýgýn an býrakmalýsýn bencede
cagla
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 5

Mesaj Says: 3040

« Yantla #5 : 29 Temmuz 2008 - 13:20:18 »

ilaç kullandýgým için tutmuyorum ben oruc...zaten tutamýyorumda 

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
ümraniyeli
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 44

« Yantla #6 : 02 Austos 2008 - 01:02:31 »

arkadaþým biz ms lilerin oruç tutmamasý lazým kýsaca aç kalmamasý bu yüzden tutmayýn ve direncinizi düþürmeyin ms herzaman fýrsat kollar ve zayýf bir anýnda vuruþunu yapar dikkat
SATI
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 588

« Yantla #7 : 05 Austos 2008 - 12:25:38 »

ben sabahlarý ýmuran hapý kullanýyorum tutsam býle hadi bu seferde vucut dýrencim düþerse ne ya ;Dpacaz neyse haftaya kontrolum var doktorcuguma bi sorayým inþ unutmasam
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 181

YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN

« Yantla #8 : 09 Austos 2008 - 11:09:46 »

Arkadaþlar hepinize geçmiþ olsun. Bir Ramazan daha geliyor. Üzgünüz deðil mi diðerleri gibi olamadýðýmýz için. Fakat önce saðlýk. Galiba hastalýðýmýzý kabul edemiyoruz. Fakat bizler hastayýz hemde müzmin bir hastalýk. Doktorunuz ne derse öyle davranýn. Tutabilirsek sonra tutarýz. Benim sonralar hep sonraya kaldý o baþka... Allah kolaylýklar vermiþ;ya sonra tutarýz(kaza) yada fidye sini veririz,paramýz yoksa Dua ve Tevbe ederiz.Allah Rahman ve Rahimdir. Üzülmemiz bile bir netice verecektir Allah katýnda Ýnþallah. Saðlýcakla kalýn dostlarým.

Nacre
hapsetme
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1214

« Yantla #9 : 09 Austos 2008 - 12:39:19 »

4 seneden beri tutamýyorum ... günlük sabah kullandýðým ilaçlar var ... onun yerine fidyesini veriyorum ...Ýnþallah Allah kabul eder ...

Oruç fidyesi nedir? Kimler fidye verir? Fidye ne kadardýr?
Aðýr bir hastalýða yakalanan ve iyileþme umudu olmayan hastalar ve oruç tutmaya gücü yetmeyen yaþlýlar tutamadýklarý oruçlarýnýn kâzasýný hiçbir zaman yapamayacaklardýr. Bu durumda onlar tutamadýklarý oruçlarýn borcundan kurtulmak için kurtuluþ bedelini, yani fidyesini verirler. Fidye, “her bir oruç için bir fakiri doyuracak” þeklinde verilir. Fidyenin miktarýnýn alt çizgisi budur. Fidyenin, kiþinin mutfak harcamasý göz önünde tutularak belirlenmesinde de hayýr vardýr.

Mslidostlar facebook
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

14 Austos 2024 - 20:15:08