Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
malulen emeklilik
01 Kasm 2024 - 14:25:33 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: malulen emeklilik  (Okunma Says 9136 defa)
0 ye ve 4 Ziyareti konuyu incelemekte.
hava76
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 9

« : 01 Austos 2008 - 00:29:32 »

slm arkadaþlar malulen emeklilik için baþvurmayý düþünüyorum aranýzda malulen emekli olan varmý negibi þartlarý var bukonuda yardýmcý olursanýz sevinirim
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 859

« Yantla #1 : 01 Austos 2008 - 08:47:48 »

kamuda çalýþýyorsan 10 yýl hizmetin olmasý ve %60 üzeri iþ görememezlik raporu alman halinde baðlý olduðun sosyal güvence þartlarýna göre malulen emekli olabilirsin. Öðretmen bir arkadaþýmýn 9 yýl hizmeti vardý. 10 yýla tamamlamak için rapor izin vs. idare ettiler ve emekli oldu. Senin durumunu bildirirsen kurumumun personel servisinden bi araþtýrma yapabilirim
« Son Dzenleme: 02 Austos 2008 - 23:28:40 Gnderen: vademir » Logged

Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

www.ademdemir.blogcu.com
kivo
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 7

Mesaj Says: 2532

« Yantla #2 : 01 Austos 2008 - 10:01:50 »

hava 76 þartlarý tam olarak bilmiyorum ama çok çok mecbur kalmadýysan malulen emekliliði düþünme derim. bende çok zor þartlarda gidip geliyorum iþe bazen o kadar zorlanýyorum ki etraftaki insanlardan yardým istediðim bile oluyo. bir tanýdýðým doktor istediðin zaman malülen emekli olabilirsin senin durumun buna uygun dedi ama ben olmuyorum .

neden dersen biliyorum ki emekli olursam evde daha fazla tembelliðe alýþýcam kaslarým daha az hareketten dolayý güçsüzleþecek daha kötü olucam sýkýntý ve stres olucak ki bunlar ms in en büyük düþmanlarý.
  dðer taraftan malülen emeklilikte daha düþük emekli aylýðýn olacak. zaten 3 kuruþ olan ve hiçbiþeye yetmeyen bir para dahada azalacak. genede sen bilirsin dediðim gibi çok mecbur deðilsen emekli olmaný tavsiye etmem. gücünün yettiðince git gel iþine geçmiþ olsun...

HATIRLAR
MISIN DOGDUGUN ZAMANLARI? SEN AGLARKEN HERKES SEVINÇLE GÜLÜSÜYORDU. ÖYLE
BIR ÖMÜR YAÞA KI, ÖLDÜGÜN ZAMAN HERKES AGLASIN, SEN MUTLULUKLA GÜLÜMSE.
hava76
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #3 : 02 Austos 2008 - 03:48:36 »

2059 iþ günüm var heyete giricem ayrýca arýk çalýþmakta zorlanýyorum iþim çok aðýr muhasebe iþi bilirsiniz zorlandýðým için dokt.malulen olmamý önerdi ama merak ediyorum ortalama nekadar alýyorlar.ilginize teþekkür ederim
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

« Yantla #4 : 02 Austos 2008 - 23:34:49 »

Emekli sandýðý ve ssk da malulen emeklilik farkediyormuþ. 506 sayýlý sosyal sigortalar kanununa baktým ilgili maddeyi aþaðýya yazdým.
heyet raporunda yeterli yüzdeyi alabilirsen iþ günün yeterli
Kimlerin malül sayýlacaðý:     

Madde 53- (Deðiþik : 29.07.2003 -  4958 / 33 md. Y.T. 06.08.2003)

A) 1-a) Kurum hastanelerince düzenlenecek usulüne uygun saðlýk kurulu raporlarý ve dayanaðý týbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalýþma gücünün en az 2/3’ ünü yitirdiði,

b) 34 üncü madde gereðince yapýlan tedavi sonunda Kurum saðlýk tesisleri saðlýk kurullarýnca düzenlenecek usulüne uygun rapor ve dayanaðý týbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalýþma gücünün en az 2/3’ ünü yitirdiði,

c) Ýþ kazasý ve meslek hastalýðý sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ýný yitirdiði,
Kurumca tespit edilen sigortalý malullük sigortasý bakýmýndan malul sayýlýr.

2- Meslek hastalýðý sonucu, meslekte kazanma gücü azalma oranýnýn tespiti Kurumun meslek hastalýklarý hastanelerince yapýlýr.

B)  Bu Kanun kapsamýnda ilk defa çalýþmaya baþladýklarý tarihte mevcut hastalýk ve arýzasý bulunanlar bu hastalýk veya arýzasýnýn malul sayýlmayý gerektirecek düzeyde olmadýðýný Kurum veya Kurum dýþýndaki hastanelerden iþe girmeden önce alýnmýþ, usulüne uygun saðlýk raporu ve dayanaðý týbbi belgelerle kanýtlamakla yükümlüdürler.  Sigortalý olarak ilk defa çalýþmaya baþladýðý tarihte, malul sayýlmayý gerektirecek derecede hastalýk veya arýzalarýnýn bulunduðu önceden veya sonradan tespit edilen sigortalýlar bu hastalýk veya arýzalarý nedeni ile  malullük sigortasý yardýmlarýndan  yararlanamazlar.

Bu gibi sigortalýlara malullük sigortasýndan evvelce ödenmiþ bulunan aylýklar geri alýnýr.

C)  Bu maddenin uygulama hükümleri çýkarýlacak yönetmeliklerle düzenlenir.
Malüllük aylýðýndan yararlanma þartlarý :     

Madde 54- (Deðiþik: 06/03/1981-2422/4 md.)

Sigortalýnýn, malüllük aylýðýndan yararlanabilmesi  için :

a) 53 üncü maddeye göre malül sayýlmasý,

b) Toplam olarak 1800 gün veya en az 5 yýldan beri sigortalý bulunup, sigortalýlýk süresinin her  yýlý için ortalama olarak 180 gün malüllük, yaþlýlýk ve ölüm sigortalarý primi ödemiþ olmasý,
þarttýr.

Malüllük aylýðýnýn hesaplanmasý:     

Madde 55- (Deðiþik : 25.08.1999 -  4447 / 5 md. - 01.01.2000)

Malüllük aylýðý baðlanmasýna hak kazanan sigortalýya bu Kanunun 61 inci maddesine göre bulunacak ortalama yýllýk kazancýnýn %60'ýnýn 1/12'si oranýnda malüllük aylýðý baðlanýr. Sigortalý baþka birinin bakýmýna muhtaç durumda ise bu oran %70'e çýkarýlýr. Buna göre hesaplanan malüllük aylýðý 61inci maddenin son fýkrasý hükümlerine göre artýrýlýr

www.ademdemir.blogcu.com
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

« Yantla #5 : 02 Austos 2008 - 23:59:40 »

Ms in sen de ne gibi özür býraktýðýný bilmiyorum ama sana yardýmcý olmasý için heyet raporu alýrken benim kendi durumumu yazýyorum. ben heyet raporu için 2 kez sivas devlet hastanesine gittim. Ýlk gittiðimde durumum kollarýmda güçsüzlük ve yardýmla 20-30 adým yürüyebiliyordum bu muayene sonucu % 60 verdiler. 3 ay sonra ayný þekildeydim ancak büyük tuvaletimi de küçük tuvaletimi de tutamadýðýmý söyledim rapor % 95 oldu. Heyet muayenesinde esas olan nörologun görüþü o yüzden utanma sýkýlma yapmadan nöroloji muayenesinde neyin varsa anlat sormasalar bile. Fakat emekliliði en son çözüm olarak düþünmeni öneririm. Ben sonuna kodar zorlayacaðým 2 tane tekerleki sandalye aldým birini iþyerinde birini evde kullanýyorum. Barsak düzenleyici hap sorunumu çözene kadar hasta bezi baðlayýp iþe gittiðim günlerim de oldu. Hala çok zorlanýyorum ama henüz pilim bitmedi deyip devam etmeye çalýþýyorum. Selam ve dua ile.....

www.ademdemir.blogcu.com
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 181

YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN

« Yantla #6 : 06 Austos 2008 - 12:37:58 »

Arkadaþlar bende emekli olmayý düþünüyorum. Çalýþtýðým okul 4-5 yýldan beri idare ediyorlar saðolsunlar. 14. yýlýmý EYLÜL 2008 DE BÝTÝRECEÐÝM. Aðzýmdaki nevralji beni buna mecbur etti . 2 adet sandalyem var ama okuldaki merdivenler ve sýk idrara çýkmam vede okulda bazen lavobolarda düþ mem beni rezil etti. Ben alafýranga tuvalet kullanmak zorundayým okuýlda da o imkan yok. Velhasýl zor beeee..........Ha þunuda söyleyim ben öðretmenim yeni yasaya göre malulen ayrýlýrsam 750 Ytl maaþ alacakmýþým. Ama þu anda aldýðým maaþ kira+iki çocugun okulu+ sair masraflara zor yeterken gerisi malum. Ben internetten indirdiðim malüllükle ilgili yönetmeliði vereyim. Ýnþallah faydalý olur. 
  Malüllük Sigortasý

Saðlanan yardým:
     Madde 52 - Malüllüksigortasýndan saðlanan yardým, malüllük aylýðý baðlanmasýdýr.
     Kimlerin malül sayýlacaðý:
     Madde 53 - a) Çalýþmagücünün en az üçte ikisini yitirdiði tesbit edilen,
     b) Çalýþma gücünün en azüçte ikisini yitirmiþ durumda sayýlmýyanlardan 34 üncü madde gereðinceyapýlan tedavi sonunda, Kurum saðlýk tesisleri kurullarýnca düzenlenecekraporlarda çalýþabilir durumda olmadýðý belirtilen,
     c) (Ek: 29/6/1978-2167/4md.) Ýþ kazasý veya meslek hastalýðý sonucu meslekte kazanma gücünün enaz % 60'ýný kaybeden.
     Sigortalý malüllük sigortasýbakýmýndan malül sayýlýr.
     Þu kadarki, sigortalý olarakilk defa çalýþmaya baþladýðý tarihte malül sayýlmayý gerektirecek derecedehastalýk veya arýzasý bulunduðu, önceden veya sonradan, yeterli belgelerletesbit edilen sigortalý bu hastalýk veya arýzasý sebebiyle malüllük sigortasýyardýmlarýndan yararlanamaz.
     Ancak, bu gibi sigortalýlara malüllüksigortasýndan evvelce ödenmiþ bulunan aylýklar geri alýnmaz.
     Malüllük aylýðýndan yararlanmaþartlarý:
     Madde 54 - (Deðiþik:6/3/1981-2422/4 md.)
     Sigortalýnýn, malüllük aylýðýndanyararlanabilmesi için:
     a) 53 üncü maddeye göre malülsayýlmasý,
     b) Toplam olarak 1800 günveya en az 5 yýldan beri sigortalý bulunup, sigortalýlýk süresinin heryýlý için ortalama olarak 180 gün malüllük, yaþlýlýk ve ölüm sigortalarýprimi ödemiþ olmasý,
     Þarttýr.
     Malüllük aylýðýnýn hesaplanmasý:
     Madde 55 - (Deðiþik:6/3/1981-2422/5 md.)
     Malüllük aylýðý, aþaðýdakiesaslara göre hssaplanýr:
     a) Malüllük aylýðý baðlanmasýnahak kazanan sigortalýya, bu Kanuna göre tespit edilen göstergesinin katsayýile çarpýmýnýn % 70'i oranýnda malüllük aylýðý baðlanýr. Sigortalý, baþkabirinin sürekli bakýmýna muhtaç durumda ise, bu oran % 80'e çýkarýlýr.
     b) Malüllük aylýðýnýn hesabýnaesas alýnacak gösterge, sigortalýnýn iþten ayrýldýðý tarihten önceki malüllük,yaþlýlýk ve ölüm sigortalarý primi ödenmiþ son 5 takvim yýlýnýn prim hesabýnaesas tutulan kazanç tutarlarýna göre bulunacak ortalama yýllýk kazanç esasalýnarak tespit edilir.
     5 takvim yýlýndan daha aztakvim yýlýnda prim ödemiþ olan sigortalý için ortalama yýllýk kazanç,prim ödediði takvim yýllarý esas alýnmak suretiyle hesaplanýr.
     c) Ereðli Kömür ÝþletmesiMüessesesinde çalýþan münavebeli (Gruplu) sigortalýlar için, yýllýk kazançlarýnýniki katý alýndýktan sonra yukarýdaki (b) fýkrasýna göre ortalama yýllýkkazanç hesabedilir. Ancak, ortalama yýllýk kazancýn hesabýnda esas alýnanson 5 takvim yýlýnýn her birinde 180 günden fazla olan münavebeli çalýþmalaraait kazanç tutarlarý nazara alýnmaz.
     Aylýðýn baþlangýcý:
     Madde 56 - Sigortalýolarak çalýþtýðý iþten ayrýldýktan sonra yazýlý istekte bulunanve malüllük aylýðýna hak kazanan sigortalýnýn aylýðýnýn ödenmesine, kendisininyazýlý isteðinden, malül sayýlmasýna esas tutulan raporun tarihi yazýlýisteðini takibeden takvim ayýndan sonraki bir tarih ise bu raporun tarihindensonraki ay baþýndan baþlanýr.
     Çalýþma gücünün en az üçteikisini yitirmiþ sayýlan sigortalý birinci fýkraya göre aylýklarýn ödenmesinebaþlanacaðý tesbit edilen tarihte hastalýk sigortasýndan geçici iþ göremezliködeneði almakta ise malüllük aylýðý geçici iþ göremezlik ödeneði verilmesüresinin sona erdiði tarihten sonraki ay baþýndan baþlar. Þu kadar ki, baðlanacak malüllük aylýðý, sigortalýnýnhastalýk sigortasýndan almakta olduðu geçici iþ göremezlik ödeneðinin aylýktutarýndan fazla ise, aradaki

Nacre
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN

« Yantla #7 : 06 Austos 2008 - 12:42:24 »

fark, birinci fýkraya göre tesbit edilecek tarihtenbaþlanarak verilir.   
      Hepimize kolay grsin arkadaþlar.

Nacre
hava76
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #8 : 08 Austos 2008 - 20:08:11 »

ark allah yardýmcýn olsun 3 gündür uðraþýyorum ama boþuna perþembe sonucu vericeklermiþ sonra onu sskya götürücem orasý karar vericekmiþ anlýcan zaten hastasýn oraya buraya koþturmaktan daha çok hastalandým.nediyim bu ülkede süründürüyorlar hastayý allah yardýmcýn olsun.geçmiþ olsun
Ercan AYYILDIZ
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

YÜZÜNÜZ DAÝMA GÜLSÜN

« Yantla #9 : 09 Austos 2008 - 10:50:34 »

Teþekkürler hava76, kolay gelsin ne diyim.

Nacre
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

« Yantla #10 : 09 Austos 2008 - 13:07:41 »

Allah kolaylýk versin dilerim sonuç gönlüne göre olur. Sonunda bizi de bilgilendirmeyi unutma

www.ademdemir.blogcu.com
drop
Kadrolu Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 292

« Yantla #11 : 09 Austos 2008 - 15:55:56 »

Ben de baþvurmuþtum malülen emekliliðe ama kabul edilmedi. Doktorum emekliliði gerçekten hak eden bazý hastalarýn emekli edilmediðini buna raðmen emekli olmasý hiç gerekmeyen sapasaðlam bazý hastalarýnsa hemen emekli edildiðini ne yazýk ki torpil sisteminin malülen emeklilikte de iþlediðini söyledi. Çevrelerinde bu tip örnekler olan birçok insanda ayný þeyi söyledi.Eðer adamýný bulursan %60 a bile gerek kalmýyormuþ. 
hava76
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #12 : 12 Austos 2008 - 01:07:44 »

zaten ark arkan saðlamsa türkiyede iþler çabuk yürüryor perþembe sonucu alýp cuma ssk vericem gidiþattan haberdar ederim.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

20 Temmuz 2024 - 01:21:17