þimdi bu kullandýðýmýz rebif, avonex vb.. ilaçlar karaciðere zarar veriyor. bilirsiz 3 ayda 1 karaciðer enzimlerine baktýrýyoruz. eðer zarar veriyorsa deðerler tavan yapýo
karaciðeri yoruyor. iþte bunu önlemek amaçlý size ufak bi araþtýrma yaptým!
karaciðer güçlendirici bitki ;
Karaciðer hasatalýklarýnýn tedavisi zor ve uzun zaman alan bir tedavidir. Pek çok ilaç kullanýmý da karaciðeri yorar ve zarar verir. Ama doða öyle þifalý bir yer ki sizlere bu hastalýkla ilgili olarak son derece þifalý bit birki sunuyor. Deve dikeni. Halk arasýnda bilinen diðer isimleri ;Akkýz, Kasna, Eþek dikeni, Kenger otu.
Bilinen Bileþimi : Silymarin, uçucu yað, tyramin, flavonit, histamin, reçine, amine, albumin, agmatin, yað.
Özelkilleri : Mide güçlendirici, iþtah açýcý, karaciðeri güçlendirici, kuvvet verici, süt artýrýcý, hazmý kolaylaþtýrýcý, safra akýþýný düzenleyici.Önerilen Hastalýklar : Ýçindeki silymarin maddesi nedeniyle karaciðerin ilacýdýr, zehirlenmelerde, sýtma, iþtahsýzlýk, sarýlýk, alkol etkisiyle burnu ve yüzü kýzarmýþ insanlarýn bu rahatsýzlýklarýný karaciðerin tahribatýný onararak geçirir, güçsüzlük, safra ve karaciðer hastalýklarý, idrarda yanma, bulanýk ve tortulu idrar, idrarý tutamama, aþýrý adet.Bugün týbbýn aciz kaldýðý karaciðer rahatsýzlýklarýnýn ilacý bu dikendir.
Kullaným Þekli ve dozu : 1 yaprak, 1 küçük kök yada 3 tutam tohumu 1 litre suda birkaç dakika kaynatarak günde 3 defa yemeklerden önce 1’er çay bardaðý içilir.
Karaciðeri tüm zehirli ve zararlý maddelerden arýndýrýr, karaciðer hücrelerinin yenilenmesini destekler, en aðýr karaciðer hastalýklarýnda bile gönül rahatlýðý ile kullanýlabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Kullaným biçimi: Havanda hafifçe ezilmiþ bir tatlý kaþýðý dolusu tohum, orta boy bir su bardaðý dolusu kaynar suyla haþlanýr, üstü kapalý olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiþ çay, sabah aç karnýna, öðlen yemeðinden yarým saat önce ve yatmadan yarým saat önce birer bardak olmak üzere, soðutulmadan ve yudumlanarak içilir.
AYRICA : enginar, hindiba, kara turp, mübarekdikeni, civanperçemi, kýrlangýçotu, eðir kökü, pelinotu, küçük kantaron, mayýs papatyasý, adaçayý, ýsýrganotu, frenk kimyonu.