oslem
|
|
« : 07 Aralk 2008 - 03:18:56 » |
|
Sizce MS neden oldu ?Çocukken yaþanmýþ önemli bir hastalýk ,bir darbe, Bir travma, büyük bir üzüntü, düzensiz yaþam, olunan aþýlar..vb..Sizlerin bu konudaki fikirleri ne? ortak noktalarýmýz , ortak nedenlerimiz çýkýcakmý acaba ....
Mesela ben Hepatit B aþýsý oldum ve 6-7 ay sonra ms çýktý bunun tetiklediðini düþünüyorum ve hatta dr a sordum bunu -Hepatit daha kötü bir hastalýk ama dedi .Bu risk doktorlar tarafýndanda biliniyor . Yetiþkinlerde yapýlan aþýlar baðýþýklýk sistemini zorlayabiliyor.
|
|
« Son Dzenleme: 08 Aralk 2008 - 12:55:14 Gnderen: oslem »
|
|
|
|
|
vademir
|
|
« Yantla #1 : 07 Aralk 2008 - 03:34:18 » |
|
düzensiz yaþam zihni ve bedeni yoran aðýr çalýþma temposu
"aþýrý stres, aþýrý stres, aþýrý stres"
ha bir de 4 yaþýnda falan sebepsiz yere 1 gün hiç yürüyememiþim
|
|
« Son Dzenleme: 07 Aralk 2008 - 03:39:20 Gnderen: vademir »
|
|
|
|
|
ZUMRUT
|
|
« Yantla #2 : 07 Aralk 2008 - 15:28:57 » |
|
kendi adıma stres diyorum. beş yıl allerji aşısı kullandım,aradan on yıl geçtikten sonra ms oldum.
|
|
« Son Dzenleme: 04 Austos 2009 - 12:17:20 Gnderen: ZUMRUT »
|
|
|
|
|
hayat dolu
|
|
« Yantla #3 : 07 Aralk 2008 - 17:37:34 » |
|
valla ben sizler gibi aþý falan olmadým ama genede 10yýl önce 14 yaþýmda çýktý yani
|
|
|
|
ÝÞLER AYNA ÇAL ÇAL OYNA!!!!!!!!!!! ; ) UNUTMAYIN ACILAR PAYLAÞTIKÇA AZALIR.........
|
|
|
deniz0101
|
|
« Yantla #4 : 07 Aralk 2008 - 18:32:09 » |
|
ben kendi adýma stres ve düþünce diyorum.15 yaþýna kadar her hangi bir rahatsýzlýk geçirmedim.taki 15 yaþýnda staj yaptýgým iþ yerinde yogun tempo ve stresten dolayý agrý kesici içmeye baþladým 19 yaþýnda'da ms oldum anlýyacagýnýz ne oldu ise 4 yýllýk zaman dilimin'de oldu.sonuç:Stres,düþüce
|
|
|
|
|
|
|
herseyyalan
Ziyareti
|
|
« Yantla #5 : 07 Aralk 2008 - 19:38:40 » |
|
kuantumu duydunuzmu bilmiyorum doktor sebebini söyledi ayný beni anlattý evde abisi yada kardeþi varsa onun yaptklarýný yapmammaya çalýþmasý annesini babasýný üzmemeye çalýþmasý kendini hep geriye çekmesi dedi bence çok haklý çünkü ben öyleydim.
|
|
|
|
|
|
|
canan
|
|
« Yantla #6 : 08 Aralk 2008 - 16:33:21 » |
|
stres üzüntü,biçok þeyi kafaya takmam,kimseyle paylaþmamam,içime atmam,hayatýmda biçok þeyin düzensiz olmasý bence...
|
|
|
|
Ne cübbe giyerim ne külahým var,insanlýk kisvesi kýyafetimdir; ibadet sayarým dosta hizmeti,bu da göze çarpan kabahatimdir...
|
|
|
doelife
Kadrolu Üye
Teþekkür Sayýsý 0
|
|
« Yantla #7 : 08 Aralk 2008 - 19:15:17 » |
|
bebekliðimden baþlýyým:D 18 aylýkken balkondan düþmüþüm baþýma darbe almýþým.beni öldü die morga atmýþlar. ama canlanmýþým:D sonra küçükken çok yaramaz bi çocukmuþum baþýmdan çok darbe almýþým.1.sýnýfta çok aðýr sarlýk geçirmiþim.3 ay okula gidemediðimi hatýrlýyorum. sonraki hayatýmda herþeyi içine atan bi tip oldum. herþeye sessiz kalýrdým.daha sonra bazý sorunlarýn üst üste gelmesi,üzüntülerin beni yormasý.þimdi öðretmenim ve ms im:D Aklýma geldi.yazayým dedim.6 kilo doðmuþum:D ve taki 15 yaþýna kadar hep kiloluydum.15 yaþýnda spora ve çok sýký bi diete baþlamýþtým.ama 4 yýl hiç biþey yemedim diyebilirim. 4 yýlda toplam 25 kilo verdim.sonrada yediklerime hep dikkat ettim.bunun üzerinden 14 yýl geçti .þimdide boyuma göre bayað zayýfým.
|
|
« Son Dzenleme: 11 Aralk 2008 - 00:49:30 Gnderen: doelife »
|
|
POZÝTÝF DÜÞÜN,POZÝTÝF YAÞA.... HER ZAMAN ÞÜKRETMEYÝ UNUTMA.....
|
|
|
Umutla Yasamak
|
|
« Yantla #8 : 08 Aralk 2008 - 22:23:05 » |
|
Ben sizlerin yaztiklarina göre cevab vereyim. Öslem gibi bende Hepatit B acisindan 3 ay sonra ilk MS atagi gecirmisim Dr. raporuna göre. Ayriyetten 6 veya 7 yaslarinda agir bi sarilik (Hepatit A) hastaligi gecirdim. Ve Herseyyalan arkadasimizin yazdiklari gibiyim bende. Ama MS se kezinlesmesi gecirdigim tirafik kazasindan sonra cikti ortaya. Simdi hangisi sebeb olmustur acaba
|
|
« Son Dzenleme: 01 ubat 2010 - 20:34:53 Gnderen: Umutla Yasamak »
|
|
|
|
|
yaylagüvercini
|
|
« Yantla #9 : 08 Aralk 2008 - 23:04:00 » |
|
BENÝM MS OLMAM NORMALDÝR BEN ÇOKÇOK BÜYÜK TRAFÝK KAZASI GEÇÝRDÝM 18 ÜNÝTE KAN VERMÝÞLER 12 GÜN KOMADA KALMIÞIM 6.AY BÜTÜN DERSLERÝM 10. BÝRGÜN SABAH KALTIM OKUMUYCAM DEDÝM EVÝNDE TEK ERKEYÝDÝM BABAM BENÝ KÖYE YÖNLENDÝRMEK ÝSTEDÝYSEDE BAÞARAMADI HERÞEY BANA KOLAY GELÝ YORDU BENÝM ÝSTEDÝYÝM TÝCARET TÝ BABAM BANA KIZARDI BENÝM YAPTIMI HÝÇ BÝÞEYÝ BEYEN MEZDÝ BENDE KENDÝMÝ ÝSPAT ETMEK ÝÇÝN BABAMDAN AYRILDIM AYRILIRKEN ANNEMDEN BANA DÜÞEN BÝRTARLAVARDI HÝÇDÜÞÜNMEDEN SATTIM ELÝMDE BÝRAZ SERMAYEM VARDI BABAMA RAKÝP OLMAKÝÇÝN GEÇEM GÜNDÜZÜM YOKTU AMA UNUT MAYACAHIM BÝR ÞEREFÝM BÝRDE NAMUSUM VARDI YOLAÇIKTIM 6 SENE SONRA 350 DÖNÜM TARLA ALDIM BÝRSENE SONRA ABCAMA DÜÞEN YAZLITA ÇOK GÜZEL 3 DÖNÜMLÜK ÝKÝ KALI BÝR EVÝVARDI BAHCESÝNDE ENVAYÝTÜRLÜ MEYVA AÐCI VARDI VE ORAYIDA ALDIM 1996.SENESÝNDE BMW MARKA ARABA ALDIM VE HERÞEY GÜLÜK GÜLÝSTANLIK GÝDERKEN 2000 SESÝNDE ANNEMÝ DOKTORA GÖTÜRDÜM DOOKTORDEDÝKÝ ANNE NÝN 3-4 AY ÖMRÜKALIMIÞDEDÝ OGÜN DÜNYA BAÞIMAYILDI SABAHI YÜZÜME FELÇ GELDÝ KENDÝMÝ TOPARLADIM DERKEN BABAMIN KANSER OLDUÐU NU ÖRENDÝM BUARADA NÝÞANLADIM ÇETÝM HOLLADAYA GÝTÝM BEYEN MEDÝM HERÞEYE 3-0 BAÞLAMAK ÝÞÝME GELMEDÝ KENDÝSÝ BURAYA GELDÝ EVÝMÝN HERÞEYÝNÝ ALDIM ÝYNEDEN ÝPLÝYE KADAR DÜYÜNÜME 10.GÜNKALA FELÇ OLDUM KENDÝSÝ ÝSTEMEDÝ AMA BEN BIRAKTIM 3 DEPREMÝYAÞAYAMAM OGÜNDEN SONRA DÜNYAYA KÜSTÜM HÝÇDIÞARIYA ÇIKMIYOM HÝÇKÝMSELE KONUÞMUYOM SADECE SÝTEDEKÝ ARKADAÞLARIMLA GÖRÜÞÜYOM
|
|
|
|
|
|
|
hilall
|
|
« Yantla #10 : 09 Aralk 2008 - 01:39:00 » |
|
HEPÝMÝZE ACÝL ÞÝFALAR ARKADAÞLAR. Benim rahatsýzlýðým þöyle baþladý.Liseden mezun olduktan sonra memurluk sýnavlarýna baþvurdum.Bazý sýnavlarda yazýlýyý kazandým önemli olan sözlüyü kazanmaktý ,tabiki bu mümkün deðildi çünkü TORPÝL denilen bir konu vardý. VERÝLEN SÖZLER VARDI ,AMA SONUÇ HEP HÜSRANLA BÝTÝYORDU.Arkadaþlarýmýn söylediði gibi ms in baþlanðýcý bence SIKINTI . STRES , DÜÞÜNCE , HAYAL KIRIKLIÐI ,ÝÇÝNE KAPANIKLIK.............VS ben bundan dolayý rahatsýzlandýðýmý düþünüyorum çünkü öncesinde hiç böyle þikayetim yoktu
|
|
|
|
|
|
|
dilekduygu
Ýlgili Üye
Teþekkür Sayýsý 0
Mesaj Says: 149
|
|
« Yantla #11 : 09 Aralk 2008 - 21:54:02 » |
|
ben bebekliðimden beri hep hasta bir çocuktum çok fazla antibiyotik ve iðne kullanmýþýmdýr hep enfeksiyon kbb problemleri yaþadým hala devam ediyor.Babamý kaybettim 13 yaþýnda kanser hastasýydý.Çok aðýr stresli zor günler yaþadým hepatit b aþýsý oldum 6 ay sonra kulak enfeksiyonu yaþadým sonrada ms ortaya çýktý ama doktorlar teþhiste çok geciktiler bunu þimdi daha iyi anlýyabiliyorum.Hala aðýr stresli ve yogun bir iþ yaþamým var ama planlýyorum Allah hepimize saðlýk versin
|
|
|
|
|
|
|
yuceer
|
|
« Yantla #12 : 10 Aralk 2008 - 13:52:35 » |
|
hepatit aşası insanı üç veya altı ayda ms yapabilir mi Hayatımda çok nadir grip veya nezle oldum çok zor hastalanan bir tipim ancak aşı felan da sadece okulda oldum,içtiğim ilaç sayısı 3-5 taneyi geçmez taa ki ms'e kadar ilaçların tadını kortizonla öğrendim,sebep olarak fazla düşünme diyorum
|
|
« Son Dzenleme: 10 Aralk 2008 - 13:56:54 Gnderen: safari »
|
|
yaðmur bazen aðlamaktýr bazen aðlayamadýðýn þey yaðmur bazen mutlu olmaktýr bazen en hüzünlü þey ben yaðmurum yere çakýlmam yeniden doðmak gibi birþey
|
|
|
reaksiyon
|
|
« Yantla #13 : 10 Aralk 2008 - 15:14:37 » |
|
ben 3aylýkken havale geçirmiþim 5gün kendime gelememiþim çocukken hep hastaydým 13yaþýnda hiçbir aciliyeti olmayan bir ameliyat geçirdim toparlanmam çok uzun sürdü daha sonra okul,kuslar,dersane,sýnavlar 21yaþýnda okuldayken görme kaybýyla baþladý sonuç ortada ms ve 13yýl oldu þimdi yürüyemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
ceren
|
|
« Yantla #14 : 11 Aralk 2008 - 00:53:40 » |
|
Stres üzüntü herþeyden vazgectiðim hic bir þekilde mutlu olamayýþým bir anda ms olmuþum...
|
|
|
|
|
|
|
|