Ürün kullanan 15 ms referansý, iletiþim bilgileri ile birlikte aþaðýdadýr. (Mustafa Caner KIZGIN - 0555 468 38 08)
26 yaþýndaki kýzým 8 yýldýr MS hastasý. Sürekli yaklaþýk 3 ayda bir çift görme þeklinde gelen ataklar yaþýyorduk. En son Mayýs ayýnda gelen atak ile Sað bacaðýnda güç kaybý ve kasýlma, dengesinde bozukluk ve sol elinin üç parmaðýnda hissizlik yaþadý. Yaklaþýk dört ay süreden sonra aldýðýmýz NIKKEN Tabanlýk ile 1,5 ayda hem dengesinde müthiþ bir düzelme, hem de bacaðýndaki sorun geçti. Ancak yine bir gün telefonda, kendini çok halsiz hissettiðini, gözlerinde yine çift görme baþlayacak gibi bir gariplik hissettiðini söyledi. Ben de akþam iþten eve gittiðinde birkaç saat uzanýp, o an için elimizde bulunan tek NIKKEN ürünü olan Tabanlýklarýnýn birini ensesine, birini de gözlerinin üstüne koyup yatmasýný söyledim. Ertesi sabah telefonda görüþtüðümüzde dediðimi aynen uyguladýðýný, ve gözlerinde hissettiði gariplikten ve halsizlikten eser kalmadýðýný söyledi. Daha sonra aldýðýmýz bilezik ile bir hafta içinde sol elinin üç parmaðý tekrar hislendi. Bayram öncesi bacaðýnda bir gariplik hissettiðini belirttiðinde Danýþmanýmýz Sevgili Mukadder Özcan Haným'ýn destekleri ile kullandýðýmýz Uyku Seti, Pimag Su, Kolye ve Mag Creator ile iki gün içinde ataðý gerileyerek yok oldu.
Öznur Týnaz
Tel: 0312-495 23 91 – Cep: 0533 371 90 38
From:
kkinkead@mail.coin.missouri.eduBu ürünlerin MS'in yaptýðý bazý yýkýmlarý giderdiðini müþahade ettik. Uyku sistemi yeni problemlerin ortaya çýkmasýný yavaþlatýyor veya ataklar arasýndaki süreyi uzatýyor. Problemin baþlama döneminde Magstep'ler ve boyunluk iþe yarýyor. Daha sonra problem çoðunlukla kayboluyor. Her iki böbreðin üstüne koyulan MAX Diskleri veya Bel'e konulan FLEX ve gece kullanýlan UYKU MASKESÝ'in yardýmý olduðu görüldü. Sýklýkla çeþitli aþamalardaki görme sorunu kayboldu. Uyku maskesi birlikte çalýþtýðým bir kiþiye gerçekten yardýmcý oldu. MS'li kiþiler için dengeli olarak ayakta durmak çok önemlidir. Uyku sisteminin kullanýlmasýnýn bir mecburiyet olduðunu hissettim, mümkün olduðunca çabuk. Derin uyku septomplarý yavaþlatmaktadýr. Ben saðlýkçýyým. Umarým yararlý olmuþumdur.
Kim Amiot
From:
stark@hiwaay.net6 ay önce her yere tekerlekli sandalye ile gidiyordum.
1) Kronik sinir hasarý (ayaklarda, bacaklarda, ellerde ve kollarda) vardý. Sanki kýrýlgan bir camýn üzerinde veya büyük çakýllarýn üzerinde yürüyordum. Üç yýldýr ellerimi kullanamýyordum ve ellerime tel takýlýydý.
2. Çeþitli baðlantýlý doku problemlerim vardý (Boyun, omuzlar, Dirsekler, sol kol, bel ve her iki kalçamda. Sanki kaslarým yýrtýlýyor veya yarýlýyorlardý.
Tabanlýk kullandýktan sadece 3 gün sonra kýrýlgan cam veya çakýl taþlarý yerine saðlam yerde yürüdüðümü hissettim.
Uyku sisteminde uyuduðum 4ncü geceden sonra "her gece yaþadýðým ayaklarýmdan dizlerime ve kalçalarýma kadar çýkan ve 20-30 kez tekrarlayan patlamalar yok oldu.
Uyku Sistemi kullanmaya baþlamamdan 1 hafta sonra 2-3 saat yerine (10 yýldan beri) her gece 6 saat uyumaya baþladým.
Ve þu anda teller yerine kollarýmda harika bileziðim var ve artýk 24 saat boyunca hissettiðim arý sokmalarý gibi olan aðrýlarým ve parmak uçlarýmdan dirseklerime kadar olan þiþlik yok. Kolyeyi taktýktan sadece 20 dakika sonra boyun ve omuz kaslarýmda hissettiðim yýrtýlmalar gitti.
Kendim deneyimlediðim bu harika deneyimden sonra MS hastasý olan ikiz kýzlarýma Uyku Sistemi, Kolye, Tabanlýk ve Uyku maskesi edindik.
Kronik progresive (kötü tipi) MS olan Jodi (10 yýlda 6 kez bölgesel felç geçirdi, tonlarca kez kör oldu ve çeþitli MS ataklarý geçirdi) için sekiz hafta gerekti.
Jodi 10 yýldýr sürekli bitkinlikten dolayý 10 yýldýr çalýþamýyordu. Þu anda yanýcý bir enerjisi, harika bir dayanma gücü var ve part-time olarak haftada 20 saat çalýþýyor. 6 aydan beri major bir atak yaþamadý, yalnýz birkaç minik MS ataðý yaþadý.
Diðer kýzým Kim ise daha iyi durumda MS. O da uyku sistemi ile inanýlmaz bir enerji ve dayanýklýlýk kazandý ve boynundaki aðrýlar geçti.
Son altý ayda major bir atak yaþamadý sadece 1 minor atak yaþadý. Diðer bir olaðanüstü olay – tüm ürünleri kullanmalarýndan dolayý her ikisi de (Jodi 1 ve Kim 2 ayakkabý numarasý küçüldü. Nikken bize yaþam kalitemizi geri verdi, müteþekkiriz. Fiyatlar açýsýndan baþlangýçta tereddütlüydük, fakat þu anda biliyorum ki, bu teknolojinin ailemiz için yaptýklarýný milyon dolarlar harcasa idik elde edemezdik. Gerçekten saðlýðýnýza deðer biçemezsiniz.
The Stark's Tel: 256-228-7449. Dutton'da yaþýyoruz, AL. East of Huntsville'e bir saat mesafede.
John, Shary (Mom), Jodi, Kim and Al Dutton
------------------------------------------------------------------
From:
dscameron@sympatico.caBenim bir arkadaþým, , Jacqueline Patriquin, 47 yaþýnda, Kinston, Ontario'da yaþýyor. Sekiz yýl önce, yýllardan beri ellerinde ve ayaklarýnda geçirdiði sayýsýz nöbetten dolayý takatsiz kalmýþtý. O zamanlar duvarlara veya mobilyalara tutunmadan yürüyemiyordu. Kelimeleri dile getirmede zorlanýyordu konuþma güçlüðü çekiyordu. Görüþü bulanýktý ve ayaklarýný hissetmediðinden yakýnýyordu. Ýki yýl önce bu hastalýk ile ilgili bir ilaç deneme programýna katýlmýþtý. Bu program o katýldýktan 5 gün sonra diðer bir grupta ilaçtan dolayý ölüm gerçekleþtiðinden iptal edildi. Bu programda denenen ilaç ataklarýn arasýný uzatma ve ataklarýn þiddetini azaltmaya yönelikti. Arkadaþým ne o zaman bu ilaçlarý kullandý, ne de þu anda herhangi bir ilaç kullanýyor.
Nikken distrübütörü ve ayný zamanda týp doktoru olan Aile dostlarýndan biri Anne ve Babasýna ayrý ayrý bir çift "Magstep" vererek denemelerini ayrýca Jacqueline üzerinde de denemelerini istemiþ. Onlarý kullanmaya karar vermesi uzun zaman aldý. Ýki veya üç hafta sonra ellerinin ve ayaklarýnýn artýk eskiden olduðu kadar soðuk olmadýðýný hissetti. Bacaklarýnýn daha kuvvetli olduðunu hissetti. Daha sonra Þilte, Yorgan ve Yastýðý kullanmaya baþladý. Ve Altý hafta sonra belirgin bir iyileþme gösterdi ve duvarlara tutunmadan yürümeye baþladý.
Her zaman çok uzun süre uyumaya ihtiyaç duyardý ve uyandýðýnda sanki bir sisin ortasýnda gibi hissedersi kendini. Daha sonra Uyku sistemi ile az uyumaya ve kuþlardan önce uyanmaya baþladý, canlý hissetmeye baþladý kendini. Sonra daha daha fazla ürün kullanmaya baþladý ve her ürün ile yaþam kalitesinin ve saðlýðýnýn da daha iyileþemeye baþladýðýný hissetti. Bu hastalýðýn en önemli etkenlerinden birinin stes olduðunu vurguluyor kendisi. Nikken ürünleri vücuttaki stresin düþürülmesi ve vücudun ve enerjinin kuvvetlenmesi için dizayn edilmiþtir. Görüþmenin sonunda o bana Magstep ve Sýrt Flex ve Uyku Sisteminin önemini tekrar anlattý bana. O ayrýca Kenko Araç Koltuðu Kýlýfý kullanýyor ve gittiði her yere taþýyor. Açýkça sonucun hemen hissedilmediðini vurguladý, ancak ama hayatýný iki sene öncesi ile kýyasladýðýnda arkadaþýna her gün bu ürünleri denemesi için verdiði için minnettarlýk duyduðunu ifade ediyor. Kapatmadan önce telefona Annesini istedim. Annesi de (Oh, seni gece 10'dan sonra aramasý problem olmaz, çünkü bir gece kuþu oldu" dedi. O Nikken danýþmaný olduðundan beri Australyada bir yerde çok baþarýlý bir þekilde çalýþýyor.
Maureen
From: Maxine Bundy
17 yýl önce bana Multiple Sclerosis teþhisi kondu. 17 senedir kondisyonum gözle görülür þekilde geriledi. Yaklaþýk 7 senedir tekerlekli sandalye kullanýyorum. Tekerlekli sandalye kullanma baþladýktan sonra seramik boyama, kaðýt oynama ve kitap okuma gibi faaliyetlerde bulunuyorum.
Bir sene önce Doktorum olan Dr. L. Gutnik benim durumumu oldukça sönük buldu. Birçok insan için benim konuþmamý anlamalarý zordu ve yutkunmakta zorluk çekiyordum. Bacaklarým o kadar güçsüzdü ki, eþimin beni tekerlekli sandalyeden kaldýrmasý oldukça zordu. Ellerim kötü bir þekilde kasýlýyordu, bir elim tamamen donmuþ gibiydi, diðeri ise yarý yarýya. Doktorumu ziyaretimde bana bir beslenme tüpü takýlmasý gerektiðini söylediðinde þok olmuþtum.
1993 Nisanýnda Manyetik ürünlerle tanýþtým. Erkek kardeþim evime gelip "Magboy"u ellerimin üzerinde gezdirmesinden kýsa bir süre sonra sol elimi tamamen, diðer elimi de yarý yarýya açabildim. O zamandan beri, Uyku Sistemini ve Magboy'u kullanýyorum. Birkaç seneden beri ilk defa ayaklarým ýsýndý.
Altý aylýk check-up yaptýrmak için doktorumu kýsa bir süre önce ziyaret ettim. Doktorum bende teþhis ettiði geliþmelerden çok etkilendi. Konuþmak artýk kolayca anlaþýlýyor. Yutkunmada herhangi bir sorunum kalmadý. Ellerim ve ayaklarým ýsýndý, bacaklarýmýn gücü arttý ve sol elimi tamamen, sað elimi ise yarý yarýya kullanabiliyorum. Bu geliþmelerden sonra doktorum üç yýldýr kullandýðým Procardia XL isimli ilacýmý kesti. "Ne büyük bir MUTLULUK!".
Maxine Bundy
From Paula Podulka
Nikken ürünleri büyük bir þekilde hayat kalitemi artýrdý. Týbbýn baþaramadýðýný Nikken ürünleri baþardý.
Beþ yýl önce, týbbi bir problem teþhisi konmuþtu. Benim semptomlarým yorgunluk (her gece 10 saat uyumama raðmen gündüz tekrar uykuya yatýyordum.) Baþ dönmesi ve baþ aðrým vardý. Bacaklarým ile ilgili sorunlarým vardý (uzun süre yürümeme müsaade etmiyorlardý), konuþmam bir þekilde bozuktu, el yazým titrekti, ve gözlerim ile ilgili bir sürü problemim vardý ( bu problemimle muhtemelen kör olabilirdim). Doktorlar bana bir sürü yan etkileri olan ilaçlarý önermekten baþka yardýmcý olamýyorlardý.
Ýki yýl önce Nikken Ürünlerini kullanmaya baþladým. Uyku Sisteminde 2 hafta uyuduktan sonra, eskisi gibi yorgun olmadýðýmý tesbit ettim. Uzun lafýn kýsasý bu ürünleri kullanmaya baþladýktan sonra, baþým artýk aðrýmýyor. Gece sadece 8 saat uyuyorum ve gündüz artýk uyumuyorum. El yazým artýk titrek deðil, konuþmamla ilgili bir problemim kalmadý. Eðer yürümemde bir problem olursa 15 dakika Uyku sisteminde yatýyorum ve daha sonra tekrar normal yürümeye baþlýyorum. Göz problemimden eser yok. Gözlerime her gece Uyku Maskesi yerine 8 tane Süper Mini koyuyorum. Çünkü ben Süper Minilerin daha kuvvetli ve daha iþe yaradýðýný düþünüyorum.
Bu ürünler yaþam kalitemi çok büyük bir oranda artýrdý. Eðer birisine yardýmým dokunacaksa konferans görüþmesi yapabilirim.
Paula Podulka
Phoenix, AZ 85018
602-224-0610