Ömer sen FTY yani fingolimoddan bahsediyorsun sanýrým.Bu çalýþma ilaçlarýndan birisi ve henüz kullanýma
girmedi.Kýsaca siteden bu bilgiyi kopyaladým.Yardým eder sana umarým...
FÝNGOLÝMOD:Dolaþýmdaki beyaz kürelerin/ lenfositlerin çevresel lenf düðümlerinde tutulmasýný saðlýyor. Merkezi sinir sistemine T hücrelerinin geçiþini sýnýrladýðý düþünülüyor. Böylece bu hücrelerin beyin beyaz cevherine olasý yýkýcý etkinliklerinin sýnýrlanmasý beklenmektedir. Uluslar arasý Çalýþmanýn ilk sonuçlarý Eylül 2006’da “New England Journal Of Medicine” dergisinde yayýnlandý. Tedaviye cevap verileri ilacý almayan kontrol hastalara oranla farklý dozlarda tedavi alan 281 hastalýk grupta atak sýklýðýnda %50 azalma; MR aktivitesinde ise %80 oranýnda önemli dereceli olumlu sonuçlar alýndýðý bildirildi. Günde bir kez aðýz yoluyla kullanýlan ilaç 1,25 ve 5 mg dozlarda deðerlendirildi.
Ýlaç çalýþmasý; uygun kriterlere göre çalýþmaya alýnan gönüllü hastalarýmýzýn katýlýmý ile uluslar arasý merkezlerle birlikte ülkemizde de sürdürülmekte.
Bu ilaç çalýþmasýna katýlan arkadaþlar olmuþtur mutlaka.Varsa eðer sana etkileri,yan etkileri konusunda
yardým edeceklerdir mutlaka.
Diðeri de CAP (Kombine Antibiyotik Protokolü) olarak geçiyor.Bazý antibiyotik ve besin desteklerinin
vitamin-minerallerin birlikte ve belli bir süre alýnmasýný içeren bir tedavi protokolü.Ýngiliz dr.Wheldon tara
fýndan uygulanýyor ama bilimsel bir çalýþma deðil.Yani diðer ilaçlar gibi belli gruplar üzerinde çalýþma yapýl
mamýþ.Ben Mefkure hocayla konuþtuðumda etik olmadýðýný ve bir sorunla karþýlaþýldýðýnda dayanak noktasý
olmayan,bilimsel yöntemlere dayanmayan bir çalýþma olduðunu söyledi.Yani onaylanmadýðýný belirtti.Bu tedavi protokolu da sitede mevcut.Onu da kopyalýyorum sana.Okuyabilirsin istersen daha geniþ bilgi için.
C A P
Combination Antibiotics Protocol
(Kombinasyon Antibiyotik Protokolü)
MS Tedavisine 2004 yýlýnda baþlayan PPMS problemli YGuner rumuzlu Y.G.’nin rahatsýzlýðýný durdurmasý ve dr.Stratton/dr.Wheldon'un CAP tedavisi ile ilgili olarak yapýlan söyleþi ;
E.K. : MS nedir? MS’ e sebep olan etkenler nelerdir?
Y.G. : Yeni keþfedilen yasam evreleriyle bu bakteri (Chlamydia Pneumoniae - Cpn) aslýnda yavaþ çoðalan, hücrelerimizin içinde birden fazla sayýda bulunabilen, yavru sporcuklarýný hücrelerimizin enerjisini çalarak hücre dýþýna yollayan, ancak 3 antibiyotikle 3 yýlda tedavi edilebilen bu bakteri 1984'te bulunduðundan beri 1 antibiyotikle 2 haftada tedavi ediliyordu. 3 ayrý yasam evresi olan cpn bakterisi 2 haftada tek antibiyotikle yok edilmiþ gibi diðer gizli 2 yasam evresine dönüþüp bekliyor. Ve yaptýðý bu hareketle vücuttan temizlenemiyordu. Bu bakteri Multipl Skleroz (MS), Kronik yorgunluk , Kalp hastaligi , Idrar kesesi hastaligi (sistit) , Prostat , Crohn hastaligi , Bagirsak iltihabý , Alzaymir (Alzheimer) hastaligi ,Astým hastaligi , Romatizma ve kireçlenme , Kronik sinüzit , Cilt hastalýklarý ve diger bazý hastalýklara neden olduðu söylenmektedir.
E.K. : Bu Cpn bakterisini bu kadar tehlikeli hale getiren durum nedir?
Y.G. :
*Solunum enfeksiyonu olarak baþlamýþ¸ olabileceði gibi, Cpn vücudun diger noktalarýna da taþýnabilir, ve pekcok diger dokularý,sinir dokularý dahil olmak üzere, beyin, kaslar, kan damarlarý ve hatta baðýþýklýk sistemi hücrelerini (macrophages).
*Standart tekli antibiyotik tedavisi (2 hafta), Cpn'i sadece ilk üç safhasýndan birinde oldurur ve diger safhalarýnda da Cpn bakterisine ait yasam þekilleri býrakarak enfeksiyonun yeniden oluþmasýna sebep olur.
*Cpn içerisinde en azýndan 2 endotoksin barýndýrýr (zehirli kimyasallar) ki doku zedelenmesi ve iltihap, kronik baðýþýklýk sistemi hareketlenmesine ve vücudunuzun zehir yüklenmesine sebep olur.
*Cpn hücrelerinizin içini enfekte eder ve bir parazit gibi hücrelerinizden enerji çalarak çoðalýr.
*Onu iyileþtirebilmenin tek yolu bir antibiyotik kombinasyonu uygulamasýdýr ki onu tüm yasam safhalarýnda öldürerek, bir daha üremelerine engel olmak için geride bir þey býrakmamaktýr.
Eðer kýsaca özetlersek CAP(kombinasyon antibiyotik protokolü) toplam 3 yýl suren ve kademeli reaksiyonlarý olan bu sebeple biraz sabýr isteyen, kolay olmayan bir tedavi. Vücuttaki cpn bakterisi sadece beyin ,omurilik deðil fakat her organ ,eklem ,damarlar ,deri ve kemik dokularýný istila ettiði gibi akciðer kanseri' de dahil bir çok hastalýða sebep olduðu 'da saptanmýþ. MS hastalýðý en çok cpn bakterisi kolonilerinin görüldüðü tiplerden biri ve temizlenmesi zaman alan ,aðrýlý bir tedavi sureci var. Dr.Stratton ve dr.Wheldon bu tedaviyi bir bombardýman’a benzetip eðer bombardýmaný keserseniz, düþman tekrar çoðalýp güç kazanýr ve temizlenmeleri zaman alýr diyorlar. Bu sebeple tedaviye aðýr aðýr baþlanmalý ( önce 1 antibiyotik’le baþlayýp vücudu alýþtýrýp sonra ikinci antibiyotik eklenip düzenli devam saðlanýnca ) eðer iki antibiyotik vücuda alýþtýrýlýrsa vitamin ve minerallere baþlanmalýdýr.( tek tek baþlanýrsa hangi vitamin ne yapacak görülür) .3 ay böyle devam edip sonra 21 günde 5 gün Metronýdazol eklenir.
E.K. : MS problemi ne zamandan beri var, bu bahsettiðiniz tedavi yöntemini nasýl baþladýnýz?
Y.G. : Ben 14 yýldýr PPMS hastasýyým ve o meþhur MS doktorlarý' da dahil bir çok doktora gittim (Amerika’da dahil). 2004'te tesadüfen okuduðum o araþtýrmadan sonra antibiyotik kombinasyonu’na baþladým. Prof. Dr. Stratton' un patentli MS tedavisini 2 yýldýr uyguluyorum. Ve bugüne kadar uyguladýðým tedavilerden alamadýðým neticeyi aldým. Ve hastalýðým durdu. Ayrýca antibiyotik tedavisini kullanan MS hastalarýnýn bu tedavi ile iyileþenlerin hikayelerini her gün takip ettiðim ilgili sitelerde okuyorum. Bazýlarý tamamen MS’ ten kurtulmuþ. Fakat onlar hastalýklarý erken dönemdeyken tedaviye baþlamýþlar. Tedaviye ne kadar erken baþlanýrsa o kadar iyi sonuç alýnýyor. Bu tedaviyi kesinlikle tavsiye ediyorlar. Bugüne kadar hiç bir tedavi þeklinden alamadýklarý sonucu aldýðýný ve hatta tamamen iyileþtiðini söyleyen hastalar tanýyorum. Bir kaç örnek verecek olursam.
www.thisisms.com adresinden bu hastalarýn hikayelerini okuyabilirsiniz. Sarah, Lifeonice, gibbeldygook, katman bu 4 kiþi antibiyotik tedavisi uygulayarak tamamen iyileþtiklerini burada anlatmaktadýrlar. Ýngilizcesi olan arkadaþlara tavsiyem girip bir kontrol etmeleridir. Bu tedavi süreci 3 yýl 2 yýlda iyileþen de oluyor 1 yýlda iyileþende. Benim hastalýðým 14 yýl olduðundan, þuan sadece durdurmuþ olmaya bile seviniyorum. Kaldý ki minimal de olsa iyiye doðru iyileþmeler var.
E.K. : Dozu kim ayarladý?Bir de bu tedavinin bozulan miyelinin tamir gibi bir becerisi var mý?
Y.G. : CAP tedavisinin dozlarý kiþiye göre özel deðil ve herkese ayný dozlarda verilmekte. Bozulan miyelin soruna cevap olarak; CAP tedavisi sinir ve miyelin hücrelerinin içinde üreyip çoðalan bakterileri yok eder, miyelini bozan bakteriler olmayýnca, miyelin tabakasý vücut tarafýndan yenilenir ve çalýþýr hale gelir.
E.K. : Bu tedaviyi doktor kontrolünde mi takip ediyorsunuz ?
Y.G. : Çoðu doktorun cevabý olumsuz fakat yinede doktor kontrolünde yapmak en akýllýsý çünkü uzun bir tedavi ve bakteriler ölürken vücutta bazý aðrýlar yapýyor. Bu sebepten bulaþýcý hastalýklar uzmaný bir doktor bulmakta fayda var, bu konuda en deneyimli doktorlar ve bu týp tedaviye yabancý deðiller. Doktorlarda çeþit çeþit, her doktor iyi doktor olmayabiliyor. Bazý MS hastalarý Dr. Wheldon'un tedavisini kendi baþýna da uygulayabiliyor, ilaç listesi ve testler belli (karaciðer fonksiyon testi gibi), sadece bunu doktor bulma þansý olmazsa tavsiye ediyorlar. Sonuçta en iyi doktor insanýn kendisi hele MS hastalýðý söz konusuysa...Yeniliklere açýk bir doktor bulup bunlarý o doktora da okutmayý (gerekirse Dr. Wheldon' la telefonla veya e-maille görüþtürerek) bu tedaviye doktor kontrolünde baþlamayý tavsiye ederim. Dr. Wheldon'a web sitesinden ulaþýlabilir, hatta konsültasyon için ücret de almýyor, ayrýca bu tedaviyi kullanan MS’li hastalarýn iyileþme haberlerini
www.cpnhelp.org sitesine bakarak takip edilebilir. Bu MS’li hastalarýn bazýlarý klasik MS ilaçlarýný da (copaxone, ýnterferon, statýn, LDN, vb.) CAP' la beraber kullanýyorlar fakat hepside doktor kontrolünde ve degýsýk þehirlerde / ülkelerde.
E.K. : Ýyileþme belirtileri nasýl fark ettiriyor kendisini ? Ayrýca ilaçlarýn yan etkisi olmuyor mu?
Y.G. : Zaten tedaviye baþlayýnca ölü bakterilerin idrarda kum taþý gibi çýkýþýndan veya lezyonlarýn olduðu yerdeki omurilik yanma ve aðrýlarýndan anlamakta mümkün. Amerika’da Vanderbilt University Dr.Stratton'un patentli araþtýrmasý ve Ýngiliz doktor David Wheldon'un linklerine bakmaný ,ayrýca 3'lu antibiyotik %30 ilerlemeyi durdurduðunu söyledikleri ve tedavi etmeyen o 1000$'lýk ABC dedikleri ilaçlardan daha fazla bir zararý olmadýðýný orada okunabilir.
E.K. : Bu tedavi týp dünyasýnda neden genel kabul görmüyor?
Y.G. : Dr. Marshall 2005 yýlýnda Nobel týp ödülünü, mide ülserinin h.p. bakterisi yüzünden olduðunu, kendine hp bakterisini bulaþtýrýp mide ülseri hastasý olup ancak alabildi. Týp dünyasý 1995 yýlýndan 2005'e kadar bunu kabul etmedi. Dr.larýn kabul etmemelerinin sebebi ise klinik deneylerinin týp otoritelerince onaylanmasý için büyük kapsamda (binlerce hasta üzerinde) olmamasý. Bunun için yatýrým yapacak ilaç firmasý da su anda yok, çünkü antibiyotikler çok ucuz ve yeterince kar getirmiyor . Týp dünyasý hantal ilerliyor.
E.K. : Bu tedavinin can alýcý noktalarý nerelerdir?
Y.G. : CAP tedavisinin uzun süreçli olmasýnýn sebebi ,vücudun her yerinde koloniler kurmuþ cpn bakterisini vücuttan yavaþ yavaþ temizlemektir. Eðer vücuttaki bakterileri hýzla yok ederseniz, vücuda ve organlara yenilenme süreci vermediðiniz için hasar verirsiniz. O sebeple tedaviye aðýr aðýr baþlanmalý ,vitamin ve mineralleri bile her gün aþamalý bir þekilde alarak tam doza geçilmelidir, bu süreç birkaç hafta hatta 1 ay olabilir. Bütün ilaçlar eklendiðinde artýk yapmak gereken vitaminleri ve antibiyotikleri zamanýnda eksiksiz almaktýr (doz atlamadan) . Vitamin ve antibiyotikler arasý en az 2 saat olmalýdýr. CAP tedavisinde 3 ayrý antibiyotik kullanýlmasýnýn sebebi cpn bakterisini her 3 yönden ayrý vurmaktýr, bunlarýn ikisi aç býrakmak, kýsýrlaþtýrmak ve zayýflatmak için devamlý kullanýlýr. 3.su ise 21 günde bir "pulse" denilen 5 günlük dozlarda ,zayýflayan ve yarý felç olan cpn bakterisini öldürmek için alýnan antibiyotiktir. Vitaminler, bakterinin ölmesiyle oluþan vücudun ihtiyacý olan vitaminlerdir, eksiksiz alýnmalýdýr. Bu 3 antibiyotik kan beyin bariyerini geçebilen dolayýsýyla beyin/omurilik sývýsýna geçebilen antibiyotiklerdir, özel seçilmiþlerdir. Cpn bakterisi çok bulaþýcý, havadan bulaþýyor ve bulunduðu insanda her an hastalýða sebep olma riski var. Genç yasta kalp krizinden ölen sporcular bile bu sebepten olabilir, açýkçasý büyük olasýlýkla çoðu insan hayatlarýnýn bir döneminde bu yüzden hastalanýyor ve yanlýþ teþhis / tedavi ediliyorlar...Tüyler ürpertici...
E.K. : MS tek tip bir hastalýk mýdýr?
Y.G. : MS ’in, bir baðýþýklýk sistemi sebepli demiyelinazasyon hastalýðý fikri / kavramý sorunludur (kesinleþmemiþtir). MS’li beyninde vasculitis (Kýlcal damar iltihaplanmasý ,merkezi sýnýr sisteminde beyin-kan bariyerinin bozulmasý) görülmektedir hem lezyonlar da hem de beyaz dokunun bitiþiðinde. Þiddetli MS ataklarda ilk görülen aný ve sýrayla hücre (olýgodendrocytes) ölümleridir; desteklenmeyen miyelinin iltihapla sokulusu ikincil oluþan safhadýr. Bu bulgularýn alternatif bir anlamýda; oligodendrocyte hücrelerinin enfekte olmasý sebebiyle iltihaplanma reaksiyonudur. Bir çok patojenle MS arasýnda iliþki kurulmuþtur bunlara Chlamydophýla (Chamydýa) pneumoniae dahildir, MS hastalýðý C. pneumoniae enfeksiyonu sebebiyle ortaya çýkan bir enfeksiyon sendromu olabilir. Gizli yasam safhalý enfeksiyon mekanizmasýnýn RRMS (ataklý MS) ve PPMS (ilerleyen MS) çeþitlerini oluþturduðu görüþülmektedir.
E.K. : Sürekli Antibiyotik kullanýmýnýn yan etkileri olmuyor mu?
Y.G. : Bu küçük canavarlar (bakteriler) organlarýn(böbrek/karaciðer/akciðer vs.) hücrelerinde içine girebiliyor ve o hücreler iþlevlerini yapamaz duruma geliyor, normalde vücut böyle iþlevlerini yapamayan bozuk hücreleri yok eder, "apoptosýs" denilen hücre ölümü için komut yollar ve bozuk hücre ölür yenisi oluþur. Fakat içinde bakteri bulunan bozuk hücreler apoptosýs komutuna bakterilerin engellemesi yüzünden uyamaz ve ölmezler yaný zombi hücre olurlar(yaþayan ölü) .MS lezyonlarý/plaklarý da bu zombi hücreler yüzünden oluþur. Eðer bu zombi hücreler karaciðer veya böbreklerde çok sayýda bulunuyorsa, CAP tedavisi baþlandýðýnda bu zombi hücreler ölmeye baslar buda o organý yorar, iþte o sebeple doktorlar Stratton ve Wheldon CAP tedavisindeki 3 antibiyotiði laboratuvar testleri sonucunda özel seçmiþlerdir, biri böbrek yoluyla dýger ikisi karaciðer yoluyla vücut dýþýna atýlýr. Dr.Wheldon'la son haberleþtiðimde bana tek böbrekli hastanýn bile eðer mevcut böbrek saðlamsa CAP tedavisini uygulayabileceðini belirtmiþti.
E.K. : Hastalýðý ileri seviyede olanlarýn yapmasý gereken hususlar nelerdir?
Y.G. : Bakteri sporcuklarýný öldürdüðü için NAC aðrýlarý arttýrabiliyor, o sebeple uzun yýllardýr MS hastasý olanlara (bakteri yükü fazla olanlar) yavaþ ve aðýr bir tempo ile NAC ve Nidazol'a baþlamasýný tavsiye ediyorlar. Ayrýca magnezyum sitrat hapý ve kalsiyum hapý CAP tedavisine ek olarak alýnýrsa kas spazmý/krampý ,mide/baðýrsak gaz aðrýlarýný iyileþtiriyor ve kabýzlýðý düzeltiyor. Birde D-3 vitamini hapý koruyucu ve güçlendirici olarak tavsiye ediliyor.
E.K. : Türkiye’de bu tedaviyi uygulayan kaç kiþi var?
Y.G. : Benim bildiðim þuana kadar 4 kiþi olduðumuz. Ben, Bayms, Cnnl ve Chaban
Her iki konuda da sitede bilgiler mevcut...
FTY (FÝNGOLÝMOD) için
http://www.mslidostlar.com/forum/index.php?topic=3329.0 CAP tedavisi için
http://www.mslidostlar.com/forum/index.php?topic=42.0 linklerine týklayabilirsin...