Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
DOMUZ GRIBI AÞISI HAKKINDA MEFKURE HOCA NIN YORUMU
01 Kasm 2024 - 05:32:38 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: DOMUZ GRIBI AÞISI HAKKINDA MEFKURE HOCA NIN YORUMU  (Okunma Says 12309 defa)
0 ye ve 5 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« : 03 Kasm 2009 - 10:52:52 »

PROF.DR..MEFKURE ERAKSOY UN YORUMU

Hocanýn sözüyle yazýyorum.
Herkez domuz gribi aþýsý olacak. Þuan atak geçirenler aþý olmayacak ama ataklarý bitince olmalarýný öneriyoruz.

DR.ARÝF ÇELEBÝ NÝN YORUMU

Belki de bu dönem grip geçirenlerin çoðu domuz gribigeçirmiþtir. Aþýya gelince domuz gribi aþýsýnýn öteki grip aþýlarýndandaha kötü bir yan etkisi yok. Grip aþýsý MS'de tartýþmalý. Aþýyladiyelim binlerce kiþiyi gripten korursunuz ama binde 3-5 oranýndaaþýnýn kendisine baðlý sorunlar çýkabilir ve bunlardan bazýlarýmalüliyet býrakan felçler olabilir. Gribi aðýr geçirenler sýkgeçirenler grip aþýþý olsun her tipi için geçerli bu, hafif geçirenlerya da zaten geçirmeyenler olmasa da olur. MS'li hastalarda genel eðlimaðýr grip geçirmektense aþý olmamnýn daha iyi olduðu yönünde. Kararbirazda hastanýn kendisine kalýyor.

PROF.DR.GÜLÞEN AKMAN DEMÝR ÝN YORUMU:

Hepimiz olacagiz asiyi, ms hastalarinin da olmasi gerekiyor. atagi tetikleme riski az da olsa var ama grip olmak cok daha riskli
o yuzden cocuklar da biz de olacagiz

« Son Dzenleme: 09 Aralk 2009 - 14:32:48 Gnderen: oslem » Logged
bülent
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 117

« Yantla #1 : 03 Kasm 2009 - 14:14:37 »

doktorlarýyla görüþenler bu soruyu sorsun "ms hastalarý domuz gribi aþýsý olmalýlarmý olcaklarsa hangi ms hastalarý olmalý." Ve lütfen burayada cevaplarý paylaþalým ortada kaldýk bir karar veremiyoruz....
cagla
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 5

Mesaj Says: 3040

« Yantla #2 : 03 Kasm 2009 - 15:22:10 »

ben asý olmayý hiç düþünmüyorum..olmcmda zaten...=)))

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
meltemeltem
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 35

« Yantla #3 : 03 Kasm 2009 - 18:30:10 »

özlemcim.önce merhaba uzun zamandýr girmiyordum siteye.nasýlsýn?
az önce mefkure hanýmýn yardýmcýsý özlem hanýmýn sana gönderdiði maili okudum.sonrada mefkure haným ve diðer hocalarýn yorumlarýný.tabii çok büyük bir çeliþkiye düþmemek mümkün deðil.napýcaz hiç bilemiyorum doðrusu.
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 2278

« Yantla #4 : 03 Kasm 2009 - 20:19:35 »

Normal grip aþýsýnýnda ms i kötüleþtirdiðine dair bir çalýþmayla kazanýlmýþ veri yok. tavsiye edilmiyor sadece.. özellikle alevlenme atak durumunda olanlara.

http://www.mssociety.ca/en/research/meddmmo-influenza-nov05.htm

kýsaca tercüme.

1997 de Dr. Aaron Miller tarafýndan yapýlan çalýþmada grip aþýsý ve ms ataklarý arasýndaki iliþkiye bakýldý. Grip aþýsý olan relapsing remitting formu MS hastalarýnýn placebo enjeksiyon olan hastalardan daha fazla kötüleþme, atak yaþamadýklarý gözlendi.

Bu çalýþma açýkça grip aþýnýn istatiksel olarak anlamlý bir kötülüþmeyle ve ms ataklarýnda artýþla iliþkili olmadýgýný destekledi..

Ms hastalarý grip aþýsýyla ilgili kararlarýný kendi hekimlerine danýþarak almalýlar.

genel olarak kimler grip aþýsý olmamalý ?

- 6 aylýktan küçük bebekler
- yumurta ve yumurta ürünlerine alejisi olan kiþiler
- aþý zamaný rahatsýzlýðý bulunan kiþiler þikayetleri daha iyi olana kadar aþýyý ertelemeli.
- nörolojik durumu elveriþsiz kiþiler ( Bu atak geçiren ms hastalarýný kapsýyor)

suan MSle ilgili durmum iyi. grip aþýsý olabilir miyim?
- Dr miller tarafýndan yapýlan çalýþma ms ataðý üzerinde bulunmayan ms hastalarýnýn grip aþýsýndan yarar saðlayabileceðini gösteriyor. Grip ateþe, baþ aðrýsýna, kas aðrýsýna, öksürüðe, aþýrý yorgunluða neden olan ciddi bir rahatsýzlýktýr.

tesekkurler özlem

tavsiye edilmesi ya da edilmemesi drlarmýz tarafýndan birsey bilindiðinden dolayý olmadýgýný düþünüyorum. ama doktýrlarýmýza uymak zorundayýz tabiki.
« Son Dzenleme: 03 Kasm 2009 - 20:22:05 Gnderen: A-Plus » Logged
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #5 : 03 Kasm 2009 - 21:13:35 »

Merhaba meltem saðol iyiyim umarým sende iyisindir nasýl gidiyor?

Aþý konusunda celiþkiler can sýkýcý baksana Baþbakan ben aþý yaptýrmayý düþünmüyorum derse halk nasýl güvensin de yaptýrsýn.Kendimizi iyi korumamýz lazým ama eðer yaptýrmayacaksak sýk sýk eller yýkanmalý kalabalýk yerlerde olabildiðince az bulunmalý ve tanýdýklarýmýzla ,arkadaþlarýmýzla sadece selamlaþmalý .Tokalaþmadan, öpüþmeden ..
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 859

« Yantla #6 : 05 Kasm 2009 - 12:33:40 »

1,5 yýldan fazla mitoksantron kullandým ki bu ilaç baðýþýklýk sistemimi baskýlamak ve atak geçirmemi önlemek içindi. þimdi baðýþýklýk sistemim tanýsýn ve de hastalýða karþý tedbir alsýn diye bu aþýyý oldum diyelim; zaten þaþkýnlýðýndan myelin kýlýfýný tahrip eden baðýþýklýk sistemim bu virüsü görünce tedbir almayý becerir mi yoksa kafasý yine karýþýp yeni bir atak mý tercih eder emin deðilim.(hoþ bunun cevabýndan kimse emin deðil ya..)ve yine normal insanlar için deneysel çalýþmalarý ( ?! ) yapýlmýþ olan bu aþý, ms lierin kan hücrelerinde mitoksantron, rebif, betaferon, avonex, imuran, copaxone gibi ilaçlarla birleþtiðinde ne türden bir mutasyona uðrar ya da kan hücrelerindeki bu aþý-ilaç karþýlaþmasý nasýl bir sonuç ortaya çýkarýr bilemiyorum. (hoþ örneði olmadýðý için bunu da kimse bilmiyor ya)
          eee sonuç ne peki ? aþý olup yeni bir atak riski mi  olmayýp domuz gribine yakalanma riski mi? üç atak geçirdim ve t.sandalyedeyim, aþý olarak yeni bir atakla daha beter bir duruma girme riskini göze almaktansa, olmayýp d.gribinden ölme riskini göze alýyorum. hayat benimse benim tercihim bu.
          saðlýk bakaný da bir hekim ve týpký bizim hekimlerimiz gibi aþý olun diyor. baþbakan ise hekim deðil ve insanlarýn kafasý çalýþýyor edindikleri bilgileri deðerlendirsinler kendi durumlarýna göre tercihlerini yapsýnlar diyor. en kötü karar karasýzlýktan iyidir mantýðýyla kendinize göre en doðru kararý vermeniz dileðiyle Allah'a emanet olun diyorum...

Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

www.ademdemir.blogcu.com
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #7 : 05 Kasm 2009 - 13:15:12 »

sevgili adem bende olmayacaðým bu aþýyý nedenine gelince bu aþýnýn yan etkileri 1-alerjin olmayacak-ki bilmiyoruz ve alerji testi yapýlmadan vuruluyor,2-sinirlere zarar verebiliyor-ki zaten sinirleri tahrip olmuþ biriyim ve nöroloji hastalarýna tavsiye edilmiyor bildiðim,3-baþbakan olmam diyor sebebi bildiðimiz bir rahatsýzlýk geçirmiþ olmasý peki bizim altta baþka rahatsýzlýðýmýz olmadýðý ne malum bilmiyoruzki allah yardýmcýmýz olsun
hapsetme
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1214

« Yantla #8 : 05 Kasm 2009 - 14:09:20 »

ülkeyi yönetenler aþý konusunda birbirine düþtü saðlýk bakaný yaptýrdý baþbakan yaptýrmadý ... onlar böyle çeliþkeli durum sergilerse millet ne yapsýn milletinde kafasý karýþtý ... bu durumda bende yaptýrmayý düþünmüyorum ...   

Mslidostlar facebook
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #9 : 09 Aralk 2009 - 14:34:42 »

Bu konu kiþisel karar tabiki ama Mefkure hoca nýn bu konudaki  son yorumunu yazdým , bugun telde görüþtük.
*seyhan*
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 33

« Yantla #10 : 09 Aralk 2009 - 15:27:01 »

ataðý tetýklýyosa neden olalým ben zaten sýk grýp olan bý kýþýyým ban ben bazý ilaçlarýda kullanamýyorum sanký o aþýyý bana yaparken zararý olup olmadýðýný araþtýracaklarmýký belký alerjim var bunu araþtýemadan insanlara verilen aþý ve onun gibi abzý ilaçlarý veriyolar her insan ayný deyýlký bünyesi amarýka bile o aþilarý vurmuyo kendileri imal ediyo ben anlamadýki bu aþýlarý bu kadar ýsrarla insanlara yaptýrmaya çalýþýtyolar bence ilk olarak türkiyede uygulanýyo
yilmaz
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 159

« Yantla #11 : 09 Aralk 2009 - 15:33:52 »

Bende bu asi konusunu doktoruma sordum-kendisi kuzey almanyada taninmis bir ms uzmanidir.- Bana mslilerin immunsistemi(savunmasistemleri) cok zayif, asi olmalarini tavsiye ederim demisti.Bana;hele senin gibi kemoterapi alanlarin mikroplara karsi daha bi duyarli oldugunu ve yaptirmam gerektigini tavsiye ederim demisti. 
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 859

« Yantla #12 : 09 Aralk 2009 - 21:07:17 »

Bende bu asi konusunu doktoruma sordum-kendisi kuzey almanyada taninmis bir ms uzmanidir.- Bana mslilerin immunsistemi(savunmasistemleri) cok zayif, asi olmalarini tavsiye ederim demisti.Bana;hele senin gibi kemoterapi alanlarin mikroplara karsi daha bi duyarli oldugunu ve yaptirmam gerektigini tavsiye ederim demisti. 

mslilerin baðýþýklýk sistemi daha kuvvetli olarak biliyorum ben.verilen kemoterapi türü ilaçlar baðýþýklýk sistemini baskýlamak ve normale çekmek için, sonucunda da atak geçirilmesini önlemek amaçlý. hatta aksel siva nýn mslilerde baðýþýklýk sistemini kuvvetlendirici ilaçlarý önermediði ile ilgili bir de yazýsýný okumuþtum. tabi ki kemoterapi ilaçlarý baðýþýklýk sistemini daha aþaðýya çekmiþse kuvvetlendirme düþünülebilir. ama her hastanýn kiþisel durumunu takibini yapan dr.u ile deðerlendirmesi gereken bir durum kanýmca. ben de 1,5 yýl mitoksantron kullandým 3 hafta önce sýrayla eþim kýzým ve ben grip geçirdik. onlarda göðüs ve boðaz aðrýsý çok fazlaydý ve bayaðý da periþan oldular. benim ateþim 40 a yaklaþtýðý zamanlarda ben de çok sýkýntýlandým ama onlara göre (üstelikte yürüme yetisini kaybetmiþ birisi olarak) daha hafif atlattým. bu sýralar her giribe yakalananýn aslýnda d.giribi olarak deðerlendirildiði açýklamalarý düþünecek olursak kanýmca bu virüs bizim eve uðradý Kahkaha 

Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

www.ademdemir.blogcu.com
ZUMRUT
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 12353

« Yantla #13 : 09 Aralk 2009 - 21:26:21 »

Bende baðýþýk sistemimiziz güçlü olduðunu biliyorum acaba bir yanlýþ anlama mý var..
Aþaðýdaki yazýyý buraya taþýyýp taþýmamayý çok düþündüm fakat okumanýzýda istedim karar sizin... Masum Ney

GRÝP AÞISI MÝLYONLARI ÖLDÜRECEK‏ .....  Masum    

Finlandiya eski Saðlýk Bakaný Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkýnda çor cesur açýklama.Domuz gribi aþýsýnýn bir aldatmaca olduðunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aþý ile mümkün olduðunca dünya nüfusunun çoðu öldürülmek isteniyor” dedi.Bu düþüncenin eski ABD Baþkanlarýndan Henry Kissinger’e ait olduðunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayýs 2009 tarihinde yapýlan Bilderberg toplantýsýnda bu kararýn alýndýðýný belirtti.Dr. Kilde, bir televizyona yaptýðý açýklamasýnda, “ABD, hiçbir maddi kayýp yaþamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranýnda azaltmayý hedeflemektedir” diye konuþtu.Dünya Saðlýk Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgýn olduðu yönünde beyanda bulunmasý için baský yaptýklarýný belirten Rauni Kilde, “Böylece aþýyý tercihli deðil zorunlu yapmak istiyorlardý. Özellikle hamile kadýnlarýn ve çocuklarýn ilk önce aþý ile zorunlu tutulmasý gelecek nesilleri hedeflediðini göstermektedir” açýklamasýnda bulundu.Finlandiya hükümetinin sýnýflandýrmayý kabul etmediðini ve hastalýðýn derecesini normal hastalýk olarak gösterdiðini ifade eden Kilde sözlerini þöyle sürdürdü; “Hiç kimse aþýnýn bir yýl, beþ yýl ya da 20 yýl sonra ne gibi etkilerinin olacaðýný bilmiyor: Mutlak kýsýrlýk mý? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalýk mý?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayý doðacak herhangi bir sýkýntýdan dolayý ilaç þirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için þimdiden önlemini aldý ve onlarý tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile iþin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi

hapsetme
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1214

« Yantla #14 : 09 Aralk 2009 - 21:49:17 »

geçtiðimiz senelerde gene mefkure hocanýn ms hastalarý mutlaka grip aþýsý yaptýrmalý diye bi söylemini okuyup kendi hocama danýþmadan grip aþýsý oldum .... o kýþý allak bullak zor geçirdim aþý bütün vücud kimyamý bozdu ... sonrasýnda faruk hocayý arayýp durumu anlatdým bana danýþsaydýn kesinlikle grip aþýsý yaptýrmazdým sana dedi ... bu aþýyýda kesinlikle  yaptýrmayý düþünmüyorum ... bu aþý hakkýnda  önce kendi hocanýza danýþýn derim ...    
« Son Dzenleme: 09 Aralk 2009 - 21:52:04 Gnderen: hapsetme » Logged

Mslidostlar facebook
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

19 Eyll 2021 - 08:16:52