Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
YENÝ ÝLAÇ UMUDU...
01 Kasm 2024 - 06:27:07 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: YENÝ ÝLAÇ UMUDU...  (Okunma Says 9331 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« : 26 Haziran 2007 - 12:23:21 »

MS'li DOKTORA YENÝ ÝLAÇ ÜMÝDÝ

Çocuk doktoru Emine Nida Karyapar MS nedeniyle iki gözünü kaybetti. Durumu kötüye giden Karyapar'ýn tek ümidi, hocasýnýn ABD'den getirdiði ilaçlarýn fayda etmesi.....

Emine Nida Karyapar, 1996 yýlýnda Cerrahpaþa Týp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Týp Uzmanlýk Sýnavý'ný (TUS) kazanarak Göztepe Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalý'nda göreve baþladý. 5 yýl boyunca burada görev yapan genç doktor 4 Þubat 2005'te uzmanlýk belgesi almaya hak kazandý. Ancak ayný gün iki kötü haberle sarsýldý. Babasýný kaybettiði haberini alan talihsiz doktor, daha önce tahlil yaptýrdýðý doktor arkadaþlarýndan ikinci acý haberi daha aldý: MS'ye yakalanmýþtý. Bu tarihten sonra MS hastalýðýnýn nöbetlerini geçirmeye baþlayan Karyapar, bir süre sonra sol gözünün görme yetisini kaybetti. Karyapar'ýn vücut fonksiyonlarý yavaþlarken, her iki elindeki hareket kabiliyeti kaybolmaya baþladý.

UMUDU BU ÝLAÇTA

Karyapar'ýn tedavisi ile ilgilenen okuldan hocasý ÝÜ Nöroloji Anabilim Dalý'nda görevli Prof Dr. Gülþen Akman Demir, MS hastalýðý ile ilgili bir kongre için gittiði ABD'den umutlu bir haberle döndü. Kongreden çýkan karar MOPTERA adlý ilacýn MS hastalarý için kullanýmýnýn uygun olmasýydý. Prof. Dr. Demir, Karyapar'a ilacýn ilk dozunu uyguladý. Karyapar, 15 gün önce ikinci gözünü kaybetti. Bu arada, Saðlýk Bakanlýðý ilacýn kullanýmýna 3 aylýk dönem için izin verdi. 3 ay sonunda Karyapar'ýn tedavisinden olumlu bir sonuç çýkarsa, MS hastalarý umutlanacak.
kivo
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 7

Mesaj Says: 2532

« Yantla #1 : 26 Haziran 2007 - 16:20:52 »

hadi hayýrlýsý önce emine hanýma sonra bize

HATIRLAR
MISIN DOGDUGUN ZAMANLARI? SEN AGLARKEN HERKES SEVINÇLE GÜLÜSÜYORDU. ÖYLE
BIR ÖMÜR YAÞA KI, ÖLDÜGÜN ZAMAN HERKES AGLASIN, SEN MUTLULUKLA GÜLÜMSE.
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #2 : 26 Haziran 2007 - 17:42:10 »

birgün tamamiyle önüne geçilecek inanýyorum herþey güzel olacakk :-*sevgiyle
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #3 : 26 Haziran 2007 - 17:54:08 »

Özlem bu haber için öncelikle tþk ler.Her yeni ilaç hastalýðýmýzýn tedavi umudunun artmasýna neden oluyor.Ýnþallah 3 ay sonunda ilaçtan olumlu yanýt alýnýr ve diðer MS hastalarýnda da uygulanmaya baþlar.Saðlýk ve sevgiyle kalýn !
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #4 : 26 Haziran 2007 - 18:46:14 »

Gazetede okur okumaz hemen siteye ekledim.Ýnsallah güzel sonuçlar çýkar arkadaþlar ...
dadaylý
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 132

« Yantla #5 : 26 Haziran 2007 - 21:45:00 »

bayadýr gülþen hanýma ulaþamýyordum ve yurt dýþýna gittiðini söylediler.inþallah bizler içinde kullanýlýr. önemli olan ilacýn miyelini yenilemesi ben çok umutlandým arkadaþým haber için sana teþekkür ederiz.yalnýz bu  ilaç acaba sadece ataðý  ve atak sonrasý hasarý iyileþtirmek içinmi 
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #6 : 26 Haziran 2007 - 21:49:35 »

Gülþen haným yýne yok 10 gün kadar geldikten sonra ilaç hakkýnda bilgi sorarýz kendisine..
Ugurbocegi
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 1195

« Yantla #7 : 26 Haziran 2007 - 22:22:59 »

Mutlu Sona az kaldý arkadaþlar.Hepimizin bi umudu var hala.Hayýrlýsý olur inþallah.

Özür bir borç gibiydi en zor ödenen hali,kalbi hacize verdim oysa borçlu sendin...!
dadaylý
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 132

« Yantla #8 : 26 Haziran 2007 - 23:23:34 »

özlemcim haberi þimdi bende okudum.fakat kafama takýlan konu zaten tedavi masraflarý altýnda ezilen biz ms liler bu parayý nerden buluruz*ki  ARKAMIZDA DAYIMIZDA YOK.....iþte buna caným sýkýldý inþallah tedavi kesinleþirse SSK insafa gelir........KARANLIÐIN ARKASINDAN DOÐACAK IÞIÐI BEKLEMEK ÇOK GÜZELDE ...IÞIÐI GÖRÜPTE ONA ULAÞAMAMAK ..HERALDE bizleri yýkar
çisem
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 204

« Yantla #9 : 27 Haziran 2007 - 02:20:51 »

Neden sadece atak aralarýný uzatacak ilaç nedennnn
Ýlk defa tedavi edici bir ilaç haberi aldým sizlere çokkk teþekkür ederim arkadaþlar,
hastalýk tek deðilki bende 8 yýl evvel böbreðimin birini iþlev dýþý olduðu için kaybettim zaten ve ameliyatla alýndý,diðeride az hasarlý dendi o yüzden sadece atak tedavisi için ilaç kullanmak beni korkutuyor,benim için çok sakýncalý

Hiçbirþey eskisi gibi deðil......
ceren
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 1055

« Yantla #10 : 29 Haziran 2007 - 22:34:58 »

Özlemcim caným teþekkürler bizleri haberdar ettin.inþallah herþey güzel olcak yeterki umutlarýmýz tükenmesin......
cagla
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 5

Mesaj Says: 3040

« Yantla #11 : 04 Temmuz 2007 - 17:01:03 »

evt çok güzel böyle seyler duymak

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
sonay
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 91

« Yantla #12 : 30 Temmuz 2007 - 15:31:57 »

canýmsýn çok güzel bihaber,bizlere bu haberi ulaþtýrdýðýn için saðolasýn...þimdi okudum.umarým neticede iyi olur.inanýyorum birgün MS'i yeneceðiz yada yok edeceðiz...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

27 Temmuz 2024 - 23:09:20