Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ms hastasýmýyým bilmiyorum...çok endiþeliyim...
01 Kasm 2024 - 07:36:16 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ms hastasýmýyým bilmiyorum...çok endiþeliyim...  (Okunma Says 5079 defa)
0 ye ve 5 Ziyareti konuyu incelemekte.
elifece
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« : 21 Aralk 2009 - 01:06:34 »

merhaba.bu aileye yeni katýldým.umarým yardýmcý olursunuz.bendeki problem 4 ay önce baþladý.aniden ve 3-4 dk nýn içinde geliþen bir olay.belimden baþlayarak boynuma kadar olan kýsýma kadar ani býçak saplanmasý þeklinde çok acý veren bir his oluyor o anda nefes alamama,konuþamama,hareket edememe,kolda uyuþma,terleme oldu.gözlerimde hiçbir problem yaþamadým o anda.atak þeklinde geliyor 3-4 dk sürüyor.daha sonra normal yaþantýma devam ettim fakat kolumdaki uyuþma 2 hafta geçmedi.ilk 4 ay önce,2.5 ay sonra tekrar ve bugün ayný olayý tekrar yaþadým.ikinci atakta doktora gittim ve mr çekildi,3-4 mm büyüklüðünde 3 adet lezyon görüldü fakat doktorum bu ms hastalýðý ile ilgili hiçbirþey söylemedi.baþka doktor olma ihtimali olabileceðini söyledi.ayný hisleri bugünde yaþayýnca artýk çok korkuyorum acaba ms hastasý mýyým diye ve bir de ms hastalýðý tanýsý için mr dan baþka hemen anlayabileceðimiz bir taný var mý?hastalýk seyri için uzun süre beklemek mi gerekiyor?ikinci bir mr mý çekilmesi gerekiyor.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 21 Aralk 2009 - 01:21:47 »

Merhaba ece , geçmiþ olsun.Önce sakin olmalýsýn biliyorum zor ama denemelisin en azýndan.Atak diye adlandýrdýklarýmýz anlýk kötüleþmeler deðil 24 saati geçen belirtiler.Ama bir dr olabileceðini söylemiþ baþka testler isteyebilirde anlamak için yada takip etmek ister.Benim fikrimi sorarsan nerdensin bilemiyorum ama bir üniversite hastanesine gitmen, büyük þehirlerdeki üniversite hastanelerinde ms poliklinkleri var ve bu konuda uzman olan hekimler dolayýsýyla daha tecrübeliler
  Taný için gerekli olan tetkikler var tabi sadece mr deðil + muayene sonucun+Dr tecrübesi
afyonby33
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 50

« Yantla #2 : 26 Aralk 2009 - 02:48:47 »

geçmiþolsun ece dediklerini ben yaþamadým ms nin etkileri bende güç kaybýyla düzelme olmuyor göz bozukluðu baþ dönmesi güçsüzlük ms nin etkileri doktor deðiþtir bir doktora baðlanma inþ ms deðilsindir
fatma_
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2

« Yantla #3 : 19 Ocak 2010 - 22:53:20 »

Ah keþke bilebilsemde cevap verebilsem. bende araþtýrmaktayým ayný sorulara cevap nasýl bulacaðým bilmiyorum.... Hayýrlý günler..
yilmaz
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 159

« Yantla #4 : 20 Ocak 2010 - 00:07:04 »

Öncelikle cok gecmis olsun.Buarada sakin panige kapilma emi.Bahsettigin sorunlarla bizim bir karar vermemiz olanaksiz, bunlar doktorlarin isi.Ama hangi sehirde oldugunu yazarsan en azindan ms´le ilgilenen bir doktor tavsiye edilebilir.
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #5 : 24 Ocak 2010 - 15:12:28 »

Elifece öncelikle geçmiþ olsun caným.MS ten sakýn korkma.Sadece sana
düþen kýsmýna,ilaçlarýna,uykuna,beslenmene,dr kontrollerine dikkat et.Bir süre sonra
MS ile yaþamaya alýþacak ve sana nelerin zararlý olduðunu,bedenini kontrol etmeyi,vücu
dundan gelen sinyalleri rahatça anlayabileceksin.Moralini sakýn bozma ve stresten mümkün
olduðunca uzak durmaya çalýþ.Bazen tanýnýn konmasý için belli bir zaman izleme alýnýyor hasta.
Çünkü MS beynin damarsal hastalýklarý(vaskülit gibi),behçet hastalýðý,lupus gibi hastalýklarla karýþabiliyor.
Öncelikle iyi bir nöroimmunolog yani MS konusunda uzman bir doktora gitmen daha iyi olacaktýr.
Ýyi bir nörolojik muayene,beyin,boyun ve gerekirse sýrt MR'ý,þikayetlerin ve klinik belirtilerin,doktorunun
isteyeceði kan tahlilleri ve MS hastalýðýna özgü bazý tetkik ve tahililer ile tanýn konacaktýr.Öncelikle doktoruna güven ve kontrollerini aksatma sakýn.Saðlýk,sevgi ve dualar seninle olsun daima...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

10 Austos 2021 - 13:57:25