Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS E ETKEN OLDUÐU BÝLÝNEN HASTALIKLAR VE ÜZERÝNDE ÇALIÞILAN VÝRÜSLER ?
01 Kasm 2024 - 05:18:52 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS E ETKEN OLDUÐU BÝLÝNEN HASTALIKLAR VE ÜZERÝNDE ÇALIÞILAN VÝRÜSLER ?  (Okunma Says 12323 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« : 18 Haziran 2010 - 09:27:26 »

EBV (Epstein-barr virüs) enfeksiyon

Epstein-Barr virüsünün tek herpes virüs ailesinin bir birisidir. Epstein-Barr virüsü kadar 90 dünya nüfusunun% mevcut ancak herhangi bir belirti gösteren en asla. Genellikle uyuyan baðýþýklýk sistemini stres ya da hastalýk kýzdýrdý örneðin kadar yatýyor. Bu glandüler ateþ (enfeksiyöz mononükleoz neden olur.)



ADEM---

X Multifokal CNS lezyonlar genellikle açýk MRG baþlangýçta ayýrt edilemezler üzerinde olan bu MS [79] gözlenmektedir. Patolojik ADEM daðýnýk küçük perivenous lezyonlar genellikle boyutu üniforma, ancak üreten bu özellik güvenilir MRG ile tespit deðildir. Birkaç hafta sonra, ADEM lezyonlar yeni lezyonlarýn görünümü olmadan, MS aksine en azýndan kýsmi çözünürlük göstermektedir. lezyonlar sürebilen Bazý durumlarda. MRI ADEM, daha CT, bazý durumlarda gösterisinde hangi lezyonlar artýrýlmasý olabilir tarama daha duyarlý olarak MS.

 

Her zamanki BOS formülü normal basýnç, az ya da hiç (hücre sayýsý <100 hücre / μL) artýrmak ve protein mütevazý bir artýþ. Ýyi vakada tamamen normal BOS basýncý, hücre sayýsý, ve protein içeriði vardýr. Bazý polimorfonükleer hücre ve yüksek protein deðerleri de dahil olmak üzere çok yüksek hücre sayýmý, olgular, daha nekrotizan hastalýk süreci temsil edecek görünüyor. Yüksek sayýlarý genellikle normal bir kaç gün içinde geri döner. BOS Ig içerik genellikle, artýþ deðil OCB desenleri genellikle gözlenmektedir deðildir. Miyelin içeriði BOS temel protein (MBP) olarak hangi miyelin yýkým gerçekleþir birçok koþullarý gibi MS, ya da daha yaygýn doku parçasý olarak yýkýcý süreçte, beyin enfarktüsü gibi olabilir artýrýlabilir.

 

postrabies ile birçok hastada aþýlama ve postmeasles ADEM, MBP sistemik kan lenfosit duyarlýlýk olarak ortaya konabilir in vitro raðmen yaygýn hücresel yanýtý hastalarda depresif olma eðilimindedir sistemik kýzamýk virüsü enfeksiyonu ile. MBP için teknik olarak deðerlendirmek zor olsa da, BOS lenfosit duyarlýlýðý daha fazla sistemik lenfosit duyarlýlýðý iþaretlenmiþ olabilir. MBP duyarlýlýðý olmayan vakalarýn görülmesi, bu yöntemi yetersiz kurmak duyarlý veya ADEM tanýsý hariç gösterir.

 

ADEM tanýsý genellikle kesin önceki olayý þiddetle kýzamýk enfeksiyon veya aþýlama gibi bozukluðu ile iliþkili bir ortamda güvenle yapýlabilir. akut fokal veya multifokal MSS sendromu daha nonspesifik viral hastalýk veya hangi ADEM ile epidemiyolojik baðlantýsý zayýftýr aþýlama sonraki geliþmesi daha geniþ bir ayýrýcý taný oluþturur: MS ¡X varlýðý olacaðýna ne bir ilk bölüm arttý BOS IgG MS lehine olabilir. Ýlk MRG benzer [görünebilir beri MRG iki bozukluklarý ayýrt etmek gerekli olabilir Takip 79]. bir nonspesifik viral hastalýk oluþumu öncesinde klinik nörolojik sendrom baþlangýcý MS ve ADEM arasýnda, MS ataðý sýklýðý bu yana bu tür enfeksiyonlar aþaðýdaki artar ayrým yapmaz. ile MSS vaskülit veya sistemik özellikler (örneðin damar içi pýhtýlaþma veya serum hastalýðý) Çoklu serebral infarktlar, özellikle enfekte kalp vanalarý Kronik menenjit veya granülomatöz hastalýk (sarkoidoz dan embolik yaygýn olmayan)   
 
 
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #1 : 18 Haziran 2010 - 09:30:46 »

Açýklama nasýl Candida tedavisi multipl skleroz davranýr ve


Candida albicans insan baðýrsak bulunan bir maya vardýr. Maya hücrelerinin ayný boyutta hakkýnda kendi hücreleri gibi. Bizim hücreler aksine, maya hücreleri bir kapsül vardýr. Maya ekran reseptörleri, þube benzeri yapýlar hücrelerin yüzeyinde uzanan, her ne kadar kendi hücrelerini yok. daha küçük mikroorganizmalar ile baðýrsak olarak, maya pay alan bakteriler denir. Bakteriler, uygun ya da kendilerini eklemek, baðýrsak iç duvar. kötü hata "nin uyumu bizi korumak Salmonella ve Shigella, ishal nedeni" gibi uymak iyi bakteri. Maya maalesef iç baðýrsak duvarýna yapýþabilir.

Her zamanki bakteri iç baðýrsak duvarýna bitiþik mevcut benign ve bize zarar vermez. Bu bakteriler zararlý kimyasallar yapmazlar veya immün yanýt ve inflamasyon oynuyor. antibiyotik kullanýmý bakterilerin neden maya ve diðer hastalýklar için oda yapar bu daha iyi huylu bakterilerin dýþarý temizleyebilirsiniz.


Candida önemli miktarda olmasýna raðmen genellikle normal, baðýrsak maya kabul yeteneðine sahiptir ve sýk sýk mekanizma bir dizi önemli saðlýk sorunlarýna neden yok.

Vücut hücrelerinin bir sistem yabancý iþgalciler mücadele için baðýþýklýk sistemini çaðýrdý. Orada vücudun baðýþýklýk sistemini kolayca iþleyebilir pek çok yabancý iþgalciler vardýr. Orada sýtma gibi bu da vücudun baðýþýklýk sisteminin çok daha zor olan diðerleri vardýr. Daha zor yabancý iþgalciler hileler vücudun baðýþýklýk sistemini kaçýnmak gerekir. Candida birçok hileler vücudun baðýþýklýk sistemini kaçýnmak zorundadýr.

Ne zaman Candida enfeksiyonu deneysel hayvanlarda indüklenir, hayvanlarýn baðýþýklýk sistemi Candida tamamen temizler asla. Bazý hep kalýr. Orada Candida kalmayý baþarýyor nasýl ilginç çalýþmalar vardýr. Ýþte iki örnek olarak verilebilir. Candida onun dýþýnda aslýnda bir hareketli hedef yaparak deðiþtirebilirsiniz. baðýþýklýk hücreleri bulmak o zaman, Candida farklý görünüyor. Candida molekülleri yabancý iþgalcilere civarýnda taký takmak için tasarlanmýþ açabilirsiniz yanlýþ yönde gibi moleküllerin noktasý. Daha sonra bu moleküller immün hücrelerinin saldýrý Candida yardýmcý olmamaktadýr. Genel sorun Candida vücudun baðýþýklýk sistemini evades olduðunu.

Bunun sonucunda baðýþýklýk sisteminin sürekli Candida mücadele olmasýdýr. Bu etkileþimler multipl skleroz belli baþlý sorunlarý ülseratif kolit yol açabilir. Candida tedavisi bu kavgalar ve bu saðlýk sorunlarý sona erer.


Baðýþýklýk sistemi saldýrýlar self: neden ve maya dahil


Neden maya kronik hastalýklarý ülseratif kolit sedef hastalýðý arasýnda romatoid artrit kadar neden olabilir? Bu hastalýklar tüm vücudun baðýþýklýk sistemini yok çözünürlüðü ile uzun bir savaþ gibi görünüyor ne de vücudun organlarý saldýrarak iþaretlenir. Ben her zaman vücudun baðýþýklýk sistemini garip bir fikir olarak vücudun kendi organlarýna saldýran bir fikir olduðunu düþünüyordu. Vücudun baðýþýklýk sisteminin yabancý iþgalciler mücadele için tasarlanmýþtýr. Neden vücudun baðýþýklýk sistemi yerine vücudun kendi organlarýna saldýrý gerekir? Araþtýrma 40 yýl içinde, biyomedikal araþtýrma topluluk herhangi bir cevap ile gelip baþarýlý olamadý.


Ne baðýþýklýk sistemi saldýrýyor?


Belki kavramý yanlýþtýr. Belki vücudun baðýþýklýk sisteminin temel hedef, vücudun kendi organlarýna deðildir. Belki birincil hedef gerçekten yabancý bir iþgalci olduðunu, maya Candida albicans. Belki vücut vücudun baðýþýklýk sistemine saldýrarak olarak çapraz ateþ altýnda maya yakaladý alýr ve çok yýkým uzun bir savaþ içinde bulur ikincil bir hedeftir.


Candida müthiþ bir düþman olduðunu


Kilit nokta burada maya Candida vücudun baðýþýklýk sisteminin uzun ömürlü müthiþ düþmaný olmasýdýr. hangi baðýþýklýk sisteminin vücudun kendi organlarýna saldýrarak görünen hastalýklar açýsýndan bakýldýðýnda, Candida gibi müthiþ bir düþman olduðunu, vücudun baðýþýklýk sistemini bozabilir olduðunu. Candida baðýþýklýk sistemini saldýrý yapabilir vücudun organlarý bile baðýþýklýk sistemini kontrol Bunu önlemek için vardýr. Yukarýda da belirtildiði gibi, Candida kaçamak ve kolayca temizlenmesi mümkün deðildir kaydetti.


Inflamasyon ve otoimmün hastalýklarý (baðýþýklýk sistemine saldýrarak self)

Hem maya ve insan hücreleri marker söndürmek


Her iki maya hücreleri ve insan hücreleri, hücre yüzeyinden uzatmak benzeri yapýlar þube reseptörler söndürüldü. Ýnsan hücreleri her bu þekilde diðer iletiþim. Bu reseptörler sonra hücre bazý þeyler söyler tiroid hormonu gibi hormonlar, alabilirsiniz. tiroid hormonunun durumunda, bu olmak daha fazla enerji yakmak olabilir ve daha fazla ýsý üretir. Bazý alýcýlar bað dokusu hücreleri çapa için kullanýlýr. Bu özel reseptör laminin reseptör denir. Bazý reseptörler baðýþýklýk sistemi içindir. Bazý reseptörler ne hücre tür hücre söyler. Bazý reseptörlerinin parmak izi gibidir ve eþsiz ve vücut bu hücrenin bir vücut ¹ biridir söylemek kendi hücreleri var.

Bu hücre kimliðini reseptörleri yok yabancý ve sonra vücut bu yabancý bilir Hücreleri. Örneðin, yabancý doku baþka bir vücuda nakli ise, vücudun yabancý olarak doku tanýr; sað reseptörleri orada baðýþýklýk sistemi deðildir o zaman yabancý dokulara saldýrýr. Baðýþýklýk sistemi ve kendini tanýmayý kendine saldýrý deðil tahmin edilmektedir.


Maya ekran insan hücresel reseptörleri (marker)


bilinmeyen nedenlerden dolayý Maya hücreleri insan reseptörler bir dizi, bað dokusu hormonlarý ve baðýþýklýk moleküller için reseptör arasýnda deðiþen ekran edebiliyoruz.

nasýl Candida multipl skleroz ve romatoid artrit gibi hastalýklara neden olabilir anlamak için, bu Candida yüzeyinde insan bað dokusu reseptör görüntüleyebilirsiniz bilmek, laminin reseptörü (ayný zamanda diðer reseptörleri denir) gerekir. laminin reseptör normal iþlevini insan hücreleri vücudun membran ve diðer hücrelere kendilerini çapa saðlamaktýr. Candida ayný þekilde, insan vücudunun membranlar, içine iç baðýrsak astarý gibi kendini çapa bu reseptörü kullanýr. araþtýrma dünyada, bu tür reseptörlerin moleküler taklitçilik olarak bilinen görüntüleniyor. insan reseptörlerinin Candida does bu iyi ve görüntüler bir numara. Candida insan beyin hücreleri bulunur reseptörleri görüntüler.

Baþka bir deyiþle, bu reseptörler göstererek, kendilerini kendi hücreleri gibi, beyindeki hücrelerin dahil görünmesi için edebiliyoruz. Candida da kendisi eklemlerin bað dokusu bulunan hücreler gibi görünmesi için yapabiliyor.


kendi hücreleri benzer maya hücreleri ile ne baðýþýklýk sistemi nedir?


baðýþýklýk sistemi hücrelerinin vücudun kendi organlarýna hücum yeteneðine sahiptir üretilen geliþimi sýrasýnda. Normalde bu hücreler engellenir. Neden açýk olabilirim? Hiç belli cevabýdýr. Ancak, bu hücrelerin bir nedeni ve bir sebebi insan hücreleri gibi yabancý iþgalciler mücadele olabilir içindir. biz böyle iþgalciler savaþamadý gibi baðýþýklýk hücreleri olmasaydý.

Candida hücreleri kendi benziyor ve onlar iþgal ve antibiyotik, Candida geri, tekrar ve tekrar gelme tutar. Candida bir aþý gibi davranýr. Candida baðýþýklýk sistemini kendisi sunulmasý devam ediyor. Araþtýrma, vücudun kendi dokularý bir aþý gibi sunulmaktadýr zaman, vücudun baðýþýklýk sisteminin mücadele etmek ve bu dokular yok teþvik edilecektir göstermiþtir. Candida sürekli aþý görevi görebilir. Bu koþullar altýnda, Candida mücadele baðýþýklýk hücreleri Candida mücadele ancak açýk olduðundan onlar da Candida, vücudumuzun kendi organlarý gibi herhangi bir hücre mücadele açýktýr.

Vücudun baðýþýklýk sistemini gerçekten Candida mücadele ediyor. Ama Candida da hastalýklarda multipl skleroz ve romatoid artrit gibi sonuç bizim vücudun kendi organlarýna saldýrabilir mücadele baðýþýklýk hücreleri. 
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #2 : 18 Haziran 2010 - 09:32:01 »

SIZINTILI GUT

O artmýþ intestinal permeabilite veya sýzan baðýrsak Multipl Skleroz ile iyi birçok kiþiye baðlý olabilir eminiz pek çok parti vardýr.

MS Diyet Araþtýrma Grubu baðlý En Ýyi Bahis Diyet Grubu ilerleme akademisyenler ve doktorlar bugüne kadar sadece çok sýnýrlý araþtýrma yapýlmýþtýr bu alanda araþtýrma getting yapýyoruz.

Having bu araþtýrmanýn sonuçlarýný makul baðlantý göstermiþtir "dedi. Ayrýca MS kendilerini bu genellikle MS iyileþme ile sonuçlanabilir gut iyileþmek için alýnan önlemler kanýtlamaktadýr olanlar ise semptomlar.

Ne sýzan baðýrsak nedir?

A sýzan gut zaman baðýrsaklarýn iç yüzeyini ve bazý bütünlüðünü kaybetti geçirgen hale geldi, bir elek gibi. Bu kýsmen-sindirilmiþ gýdalar kana almayý saðlar. Bu besinler düzgün absorbe anlamýna gelir. A sýzan gut da neden olan bir immün yanýt tetikler iltihap ve hasar. Leaky gut ortak MS bulunmaktadýr.

Bir sýzan gut var olmadýðýný nasýl anlarsýnýz?

Tipik belirti ve bulgular (dahil ne kadar yaygýn, bu MS görüyorum!):

Yorgunluk
Kas aðrýsý
Karýn aðrýsý / þiþliði
Yükseltilmiþ Sýcaklýk
Genel keyifsizlik
Gýda alerjileri
 
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #3 : 18 Haziran 2010 - 09:33:27 »

Hughes Sendromu

Hughes Sendromu kan daha yapýþkan ya da kalýn ve bu nedenle daha pýhtýlaþma eðilimi hem de damar ve arterlerde kýlan ortak otoimmün bir hastalýktýr. Bu durumun bilinci eksikliði sýklýkla cevapsýz ya da göz ardý demektir.

Yapýþkan kan yaþlý ve genç, etkileyebilir kadýn ve erkek ayný ve tüm ülkelerde bulunur. Kimse orada kanýt genetik bir baðlantý olmasýna raðmen ne neden biliyor.

Mevcut araþtýrma Hughes sendromu gösteren 45 yaþýndan küçük vuruþlarý, sözde dahil derin ven trombozu, vakalarýnýn beþinci beþinci sorumludur 'Ekonomi sýnýf sendromu'. Bu 5 tekrarlayan düþükler te 1 nedenidir. Hughes Sendromu de, ve Alzheimer hastalýðý, ME taklit edebilir migren baðlýdýr. o iþlenmemiþ yapýþkan kan öldürebilir býrakýlýrsa
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #4 : 18 Haziran 2010 - 09:34:27 »

Tip 1 Diyabet

Daha çok çocuklarda ve genç eriþkinlerde görülür. Tip 1 diyabet, pankreasta bulunan ve insülin üreten beta hücrelerinin otoimmün bir süreç (vücudun baðýþýklýk sisteminin kendi hücrelerini tanýyamamasý) sonunda zedelenmesi ile meydana gelmektedir. Mutlak veya görece bir insülin yetersizliði olduðundan hastalar ömür boyu insülin hormonunu dýþarýdan (enjeksiyon yoluyla) almak zorundadýrlar. Bu nedenle Tip 1 diyabet Ýnsüline Baðýmlý Diyabet (Insulin Dependent Diabetes Mellitus=IDDM) olarak da isimlendirilmektedir. Genel olarak toplumdaki diyabet vakalarýnýn %10’unu Tip 1 Diyabet vakalarý oluþturmaktadýr. Çocukluk çaðýnda Tip 1 diyabet sýklýðý ülkeler (bölgeler) arasýnda farklýlýk göstermekte ve her yýl 15 yaþ altýndaki 100.000 çocuktan 1-42’sinde diyabet geliþmektedir. Tip 1 diyabet genel olarak kuzey ülkelerinde daha sýk görülmektedir
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #5 : 18 Haziran 2010 - 09:35:37 »

HERPES VÝRÜS AÝLESÝ

Su çiçeði virüsüdür çeþitleri

Varisella-zoster virüsü

herpes zoster (zona)

[herpes simpleks /b]

tip 1 ve 2, sitomegalovirus
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #6 : 18 Haziran 2010 - 09:36:45 »

PARAZÝTLER

Gerkli açýklama ms ve enfeksiyon adlý yazýda yazýlmýþtýr
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #7 : 18 Haziran 2010 - 09:37:48 »

KABIZLIK

Parkinson, MS gibi nörolojik hastalýklarda kabýzlýk sýk görülür. Trankilizanlar, idrar söktürücüler, demir-kalsiyum içeren ilaçlarýn kullanýmý da kabýzlýða yol açar.
Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #8 : 18 Haziran 2010 - 09:38:47 »

ROMATÝZMA

Multipl skleroz ve ankilozan spondilit etiyolojilerinde genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadýðý iki otoimmun hastalýktýr. Multipl sklerozun baþta tiroid hastalýklarý ve pernisyöz anemi olmak üzere çeþitli otoimmun hastalýklarla birlikte görüldüðü, çeþitli çalýþmalarda gösterilmiþtir. Ayrýca romatoid artrit, lupus gibi baþka romatizmal hastalýklarýn eþlik ettiði multipl skleroz olgularý da bildirilmiþtir. Bu otoimmun ve romatizmal hastalýklarýn yaný sýra hem multipl skleroz, hem de ankilozan spondilit tanýsý alan olgu sunumlarýna literatürde rastlanmaktadýr. Bu olgu sunumunda, hem multipl skleroz hem de ankilozan spondilit tanýsý olan 39 yaþýndaki erkek hasta sunulmuþtur. Bu olgu ýþýðý altýnda ankilozan spondilit ve multipl skleroz birlikteliðinin etyolojisi ve tedavi yaklaþýmlarý tartýþýlmýþtýr. Türk Fiz Týp Rehab Derg 2009;55:38-40
Logged
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #9 : 18 Haziran 2010 - 16:00:48 »

çok uzun evde bakarým. sen de suna bi göz at abi
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1612.htm
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #10 : 19 Haziran 2010 - 23:15:43 »

http://www.lymeinfo.net/multiplesclerosis.html

http://lymemd.blogspot.com/2009/01/doctor-do-i-have-lyme-or-ms.html

sevgili adem ben onu okumuþtum lyme adý çýkýnca ama yaptýðýmýz hata-ki baþta bende dahil sadece lyme olarak baktým oysa kavramamýz gereken atlamýþ olduðumuz lyme ve ms benzerliði yaptýðým araþtýrmada iki site buldum yukarýyada linkini yazdým lyme ve ms e bu açýdan bakmaný dilerim sevgiyle
Logged
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #11 : 20 Haziran 2010 - 00:30:44 »

Abi ben ingilizce bilmiyorum, tercüme programlarý da tatmin edici bilgi vermiyor ama yarýn verdiðin linkleri incelemeye çalýþacaðým. Sen biliyorsan þunu da tercüme etsen çok makbule geçer

<a href="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2354218&amp;server=vimeo.com&amp;fullscreen=1&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=01AAEA" target="_blank">http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2354218&amp;server=vimeo.com&amp;fullscreen=1&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=01AAEA</a>
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #12 : 20 Haziran 2010 - 13:10:53 »

sevgili adem bende ingilizce bilmiyorum parçalarý birleþtirerek anlamaya çalýþýyorum kelime birleþtiriyom yani
Logged
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #13 : 21 Haziran 2010 - 12:30:08 »

Ýlhan abi ayný yazýlarý okuyoruz ama sanýrým farklý yorumluyoruz. Gönderdiðin linklerden ilkini inceledim ve edindiðim izlenim, Ms e neden olabilecek bakteriyel virüsler olarak genelde Epstein-barr ve Borrelia burgdorferinin gösterilmesi. Borrelia burgdorferi Lyme hastalýðýný virüsü olduðuna göre Ms in bu hastalýkla karýþtýrýlmasý ya da Ms e bu bakterinin neden olmasý da düþünülebilir. Bu tezin doðru olmasý durumunda da antibiyotikler tedavide önemli bir aþama kaydedilmesine yol açacaktýr. Yani bu yazýlar ýþýðýnda diyebilirim ki ms için düþünülen baðýþýklýk sistemini baskýlayýcý ilaçlar deðilde antibiyotiklerle tedavi yoluna gidilmesi artýk düþünülmelidir. Tabi bu tezi destekleyen dr.lar bulunabilirse. Bir de ms için çalýþan dr.lara kaynak saðlayan ilaç firmalarý daha çok kâr elde ettikleri ilaçlardan vazgeçip düþük kâr elde ettikleri antibiyotikleri önerirler mi o da baþka husus elbette. Aþaðýda ilk linkten bazý çeviriler var, sanýrým ms in nedeni ve karýþtýrýlmasý olayýný açýklayýcý niteliktedir.

-----Lyme Boreliyoz ve multipl skleroz primer efüzyon lenfoma ile iliþkilidir.
Multipl skleroz (MS) merkezi sinir sistemi kronik inflamasyon ve demiyelinizasyon ile karakterize kronik bir hastalýktýr. Araþtýrmalar, viral, özellikle Epstein-Barr virüsü enfeksiyonu, bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle Borrelia burgdorferi enfeksiyonu, MS etyolojisinde rol oynadýðý öne sürdü

----multipl skleroz nedeni olarak bakteriyel enfeksiyon. (2002)
"Enfeksiyon Borrelia burgdorferi, spiroket sorumlu Lyme hastalýðý, santral sinir sistemi ve daha sonraki aþamalarda tutabilen Hastalýk multipl skleroz klinik belirtileri taklit edebilir. "
----Lyme Boreliyoz ve multipl skleroz: Herhangi bir baðlantý? A seroepidemic çalýþma.
Chmielewska-Badora J, Cisak E, Dutkiewicz J.
Bölümü Ýþ Biohazards, Tarým Týp Jaczewskiego 2, 20-090 Lublin, Polonya Enstitüsü.
Soyut
769 eriþkin nörolojik hastalar klinik ve hastanelerde Lublin bölgesinde (Doðu Polonya) bulunan yatýrýlan toplam anti-Borrelia burgdorferi sensu lato antikorlarýn varlýðý ELISA testi ile yýllar 1997-2000 boyunca incelendi. A istatistiksel anlamlý fark görüldü (p = 0,0422) iliþki multipl skleroz ve Borrelia antijen ile pozitif serolojik reaksiyon klinik doðruladý taný arasýnda iliþki saptanmadý. multipl skleroz (% 38.5) ile On out 26 hasta ise muayene nörolojik hasta sayýsýnýn pozitif bulgularýn sýklýðý iki kat (% 19.4) düþük olduðu arasýnda Borrelia için pozitif serolojik reaksiyon gösterdi. Sonuç olarak multipl skleroz sýk Borrelia enfeksiyonu ile iliþkili olabileceðini göstermektedir

-----multipl skleroz taklit Hastalýklar. (1991)
"Dr Scott olanlar ile multipl skleroz tipik bulgular karþýlaþtýrýr ve bazen bu sendrom için hatalýyýz der dört hastalýkla ms karýþtýrýlabilir. "


-----Lyme hastalýðý Nörolojik bulgular, yeni "büyük taklitçi".
Pachner AR.
Nöroloji Anabilim Dalý, Üniversite Hastanesi, Georgetown Üniversitesi Týp Fakültesi, Washington, DC 20007.
Soyut
Lyme hastalýðý, Borrelia burgdorferi bir etken, sadece semptomatik nörolojik hastalýk üretebilir, hem de atýl bulunabilir merkezi sinir sistemi içinde (MSS) uzun süre yüksek neurotropic organizma. neuroborreliosis iki farklý tip Lyme hastalýðý farklý aþamalarýnda ortaya çýkar. Ikinci aþamada Lyme menenjit ve aseptik menenjit benzer sýklýkta yüz felci, periferik sinir tutulumu ile iliþkilidir ve / veya radikülopatiler. Lyme menenjit Lyme hastalýðý ilk kanýt, eritem chronicum migrans veya grip benzeri hastalýk öyküsü olmayan meydana olabilir. Üçüncü aþama parankim tutulumu nonspesifik MSS bulgularýn, multipl skleroz, beyin tümörü gibi hastalýklar ile karýþabilir çok sayýda ve psikiyatrik bozukluklar neden olur. eritem chronicum migrans, menenjit veya kardit öyküsü olan Lyme hastalýðý Yansýmalarý sinir sisteminin parankim tutulumu genellikle iliþkilidir, ancak,. onlar nispeten nadir ve çünkü onlar çok iyi bilinen bozukluklarý taklit çünkü her ikisi ikinci ve üçüncü evre Lyme neuroborrelioses sýk yanlýþ teþhis edilir.
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #14 : 21 Haziran 2010 - 16:07:03 »

Birçok hasta multipl skleroz bir nörolog , nörolojik belirtiler çok çeþitli ve anormal MRG beyin beyaz cevher lezyonlarý gösteren karþýmýza çünkü taný konur. A taný anormal MRG dayanarak yapýlamaz . Lyme hastalýðý ve MS özdeþ olabilir bulgular . MS dahil Týbbi taný , bir tarih ve hastanýn klinik muayene dayalý olmalýdýr.

Anlýyorum "MS " Hastalarýn çoðu genellikle MS ile iliþkili olmayan belirtiler bir koleksiyon var. Örneðin, MS hastalarýnda yaygýn kas ve eklem aðrýlarý yok. Hastalarýn iki grup genellikle farklý tarih ve farklý fiziksel var.

MS beynin bir hastalýk , santral sinir sistemi ve optik sinir olduðunu . Nörolojik hastalýk diðer alanlarda bulunan MS ile uyumlu deðildir. MS belirtileri ve Lyme çoðu ayný : Optik nörit , motor ve duyu kaybý , baþ dönmesi , halsizlik, biliþsel deðiþiklikler ve diðer birçoðu . tarihin farklý ancak olma eðilimindedir. Klasik olarak, MS / ek ayrýk olaylar santral sinir sisteminin farklý yönlerini içeren takip olmasýdýr zamanla iyileþiyor ayrýk nörolojik olaylar ile iliþkilidir. Geleneksel olarak, MS olarak kabul edilir tekrarlayýcý ve bozukluk remitting . Lyme ilerleyici bir hastalýk zaman içinde ilerleyici bir þekilde , tekrarlayýcý ve özellik remitting olmadan geliþmeye eðilimindedir belirtiler þaþýrtýcý dizi ile iliþkili olma eðilimindedir.

MS ile nörolojik bozukluklar özellikle merkezi sinir sistemi hastalýðý ile iliþkilidir. Diðer taraftan, Lyme hastalýðý , sinir sistemi çok geniþ bir yelpaze saldýrý eðilimindedir. Bu yaygýn , görünüþte ilgisiz lezyonlar nörologlar için þaþýrtýcý , ancak hekimlerin alýþýk için ders için par Lyme hastalýðý tedavi etmek .

Lyme hastalar sýklýkla tip MS görülen olmayan kranial sinir anormallikleri var.
Lyme hastalarda üst motor nöron hastalýðý -MS 'de görüldüðü gibi , fakat ayný zamanda alt motor nöron hastalýðý olabilir gibi, sinir sýkýþmasý ya da daha az sýklýkla ALS görülür . Lyme hastalarýn neredeyse kaçýnýlmaz olarak diyabet görülme , hipotiroidizm, Lyme hastalýðý ve diðer duyusal periferik nöropati bulgularý var. Bazen nörologlar periferik nöropati varlýðý dýþlamak EMG / NCV elektrik çalýþmalar yapmak . Bu testler oldukça duyarsýz ve sadece nöropati derin açýklayýcýdýr .

SEVGÝLÝ ADEM ben lyme olamaz demedim zaten hem telefondada konuþmuþtuk bunu benim dediðim lyme çoðunuzda çýkmayacak lyme her ne kadar taklitçi olsada içeriði çok aðrýlýdýr ve lyme hayvancýlýkla uðraþanlarda daha çok olan bir rahatsýzlýk ve mr da lyme görünmez çünkü lyme ise kiþi lymde lezyon olmaz bu yüzden taklitçi denmiþtir.Senin bir sorunda antibiotikler üzerine önerirlermi birþey diyemem  ama bir fikir yürütsem adýma önerirler çünkü 1 kutu interferon ücretiden daha pahalýya gelir antibiotikler hani önerilen cap tedavisi var bilirsin capta 3 antibiotik denirken siteden baktým 20 antibiotik adý var bildiklerim örneðin (amoksilin-rocephine) artýk kalktý onun yerine yeni nesil ilaçlar var.Birþey daha bu belki sizce ukalaca olacak ama ebb bir herpes virüsüdür bu herpes virüsleri 6 gruptur yine iddialý bir deyim ms in en baþlýca nedeni olduðu bulundu ben çeþitlerini yazdým ama daha geniþ yazacaðým sevgiyle
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


31 Aralk 2021 - 11:07:30