Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
kortizonun Etkileri
28 Kasm 2024 - 05:32:22 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: kortizonun Etkileri  (Okunma Says 4134 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
talebeee
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 16

« : 11 Eyll 2011 - 01:58:43 »

Merhaba arkadaþlar, Uzun zamandýr yazmýyodum ama yine biþeyler sormanýn vakti geldi sanýrým.
Annem ms hastasý, yürüyememe ve güç kaybý daha sonra da mesane problemleri çýktý ve giderek artmaya baþlayýnca eski doktorumuza geçenlerde gittik ve hiç denemediðimiz, doktorlarýn yazmadýðý kortizonu denemeye karar verdiler. Þu anda verilmeye baþlayalý 3 gün oldu, þimdi kortizon alan arkadaþlar yada bilgili olanlara bir iki soru sormak istiyorum.

Annemin elleri ve ayaklarý bacaklarý hiç ýsýnmazdý ama kortizonun 2. günü elleri ve ayaklarý bacaklarý ýsýnmaya baþladý ve vücut ýsýsý da deðiþmedi normal deðerlerinde, sizce bunun için sevinmeliyiz?
Birde sanki hastanede dinlenmenin de verdiði güçle daha iyi hareket etmeye baþladý acaba kortizonmu bunu yaptý yoksa hastane de fazla hareket etmediði için ve bi anda hareket edince onun etkisiyle mi daha iyi oldu?
Bu kortizon tedavisi için doktorlar bilir ama en fazla kaç gün devam edilmeli? Kemik erimesi için kortizonla beraber ne alýnabilir?
Bu þekilde olup kortizonla iyi olan en azýndan ayaða kalkan biri varmýdýr?

Çok soru sordum ama bildiðiniz bir tanesini bile yazarsanýz çok sevinirim

Allah tüm ms hastalarýný iyi eder inþallah.. Annemin dediði gibi ("ben yürüyeceðim oðlum") kararlý olun asla pes etmeyin Hoþça kalýn
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 12 Eyll 2011 - 18:17:37 »

Merhaba

Gerçekten ne zamandýr göremýyodum sený Annen senelerdýr ms hastasý ve hýc kortýzon verýlmedýmý ?Ms ataklarý sýrasýnda kortýzon býrcogumuzun kurtarýcý oluyor. Sanýrým kullanmayan kiþi yoktur yada cok azdýr sýkýntýlar varken genelde verýlýr ama. Bence bu ýyý gelýsmelere sevýnmelýsýnýz.

Kortýzon kullanýrken suda erýyen d výtamýný kullanýlýyor doktorunuz vermýstýr belký CALCIMAX adýndaký herkesýn kullanabýlecegý suda erýyen býr výtamýn destegý bu. Tedavý suresý duruma gore degýsebýlýr 3 gun 5 gun býr hafta yada 10 gun gýbý bazende haftada býr ayda býr seklýnde.

Umarým tedavý gunlerý ýlerledýkce dahada sevýndýrýcý gelýsmeler yasarsýnýz... Býzlerýde haberdar et  Annene cok selamlar ve geçmiþ olsun ve ýnancýnýda hýc kaybetmesýn bence...
tuba25
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« Yantla #2 : 06 Ekim 2011 - 20:57:23 »

bende 2gün normale dönüyordum ama yine hastayým  yani kortizoun fazla etkisi yok
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

17 Kasm 2024 - 07:03:29