slm herkeze.babam 25 yýldýr ms hastasý.1990 yýlýnda da beyin ve omurilik mr larýnda plaklar vardý.ve ms teþhisi konuldu.son 6 yýldýr tekerlekli sandalyede.ve daha önceki araþtýrmalarýmda ampyra ilacýný duydum ve babam için iyi geleceðini düþünerek prof birine çýktýk.ve bizden mr çektirmemizi istediler.ve beyin mr istedi.ve mr baktýðýnda plaklarýn olmadýðýný ve ms olmadýðýný söyledi.daha sonra bursa da ms te iyi olan bir prof götürdük.oda ayný cümleyi söyledi.nörolojik bir iþiniz yok dediler.ve sonra teþhisi koyan doktara uzman doktara gittik.oda baktýðýnda beyindeki plaklar düzelmiþ dedi.ve omirilik sýrt bel mr çektirelim birde oradakine bakalým dedi.ve onuda mr ný çekip doktora gittik.orada da plak namýna bir þey çýkmadý.ve hayret ettiler.plaklar düzelmiþ ms düzelmi dediler.ama ms düzelen bir hastalýk deðil. ben nereden baksanýz 15 yýldýr ms hastalýðýný araþtýrýyorum.ve daha sonra fizik tedaviye gönderdi.teþhis olarak ta paraparezi teþhisi konuldu.þimdi fizik tedaviye gideceðiz ama yinede bununda doðru teþhis olduðuna inanmýyoruz.ve onuda denicez.benden size tavsiyem derimki.bir doktorla sabit kalmayýn.en iyisini araþtýrmaya bakýn ve para puldan kaçýnmayýn derim.ve kontrol için sýk sýk ne gerekiyosa mr bel suyu neyse yapýn.ve 25 yýldýr ms diye bildiðimiz ozamanlarýn prof de ms dedikleri halde þuanda ms namýna bir þey yok dediler.bence teþhis çok önemli.yanlýþ teþhis olunduðunda da asýl tedavi unutuldu.ms için kullanýlan ilaçlarda hep boþuna.hala þaþkýnlýk içindeyiz ve ne olacaðýný bilmiyoruz.kimin ne bildiði ne yaptýðý belli deðil.bir ara 2 týl 3 yýl kapari almýþtým babama ve aklýmdan buda geçmiyor deðil.plaklarý düzeltmiþte olabilir diye düþünmüyor deðilim.eðer baþtan konulan teþhis doðruysa ve daha öncekilerde çýkan plaklar varken þuan saðlýklý bir insanýn gibi yoksa demekki düzelmeyen bir hastalýk deðildir sanýrým.hiç kimse ümidini kesmesin derim.þuan ms olmadýðý için sevindik ama ne olacaðýný ne yapacaðýmýzý bilmiyoruz.eðer sormak istediðiniz baþka þeyler de varsa
ilhan79_26@hotmail.com ulaþabilirsiniz.herkeze acil þifalar.