Uzun zamandýr maalesef aranýzda olamadým, tekrar merhaba arkadaþlar. Bir eksiklik hissetmediðinize eminim Herkesi sevgiyle selamlýyorum. Yeni bir umut olan ampyra deneyimimi sizlerle paylaþmak istedim. 14 Aralýk 2011 Ýtibariyle Durumum: -Yürüme mesafesi
iki taraf destekle sürükleyerek ve kalçadan zorla atýlabilen 2 adýmcýk.-Kronik yorgunluk.
-Bacaklarda kasýlma
-El ve parmaklarda uyuþma, kontrol güçlüðü.
-Zaman zaman bulanýk görme.
-Ortam sýcaklýðýna duyarlýlýk (Isý artýþýnda güç kaybý)
-Nadiren idrar veya gayda boþaltýmýný kontrol edememe.
-Yoðun steroid kullanýmýyla oluþan diyabet.
-Boyun fýtýðý baþlangýcý.
-Ayaklarda yoðun ödem.
-Bel ve boyun ve sýrt aðrýsý.
Ampyra (Dalfambridine) kullaným notlarý: -1 kutu (30 günlük doz) ile 14 Aralýk 2011 ilaca baþladým. (Dr.lar evraklarý Saðlýk Bakanlýðýna kendilerinin göndereceði konusunda inat etmeselerdi muhtemelen Mayýsta baþlayacaktým.) Ampyra ile birlikte önceden kullandýðým Lioresal, Modiodal ve diyabet ilaçlarýmý almaya devam ediyorum.
-Birinci Hafta:Yeni bir umut ve heyecan nedeniyle kendini iyi hissetme ancak öncesine göre bir deðiþim yok. Sol göðüs ve boyun bölgesinde iðnelenme, iki üç gün uyku bozukluðu ve kabýzlýk haricinde oluþan ciddi yan etki yok.
-Ýkinci Hafta:
Kendini iyi hissetme. Ýki taraf destekle sürükleyerek ve kalçadan zorla atýlabilen
4 adýmcýk. Yan etki yok.
-Üçüncü Hafta:Kendini iyi hissetme. Ýki taraf destekle sürükleyerek ve kalçadan zorla atýlabilen
5 adýmcýk. Yan etki uyku düzensizliði.
-Dördüncü Hafta:Ýki taraf destekle sürükleyerek ve kalçadan zorla atýlabilen
3 adýmcýk. Yan etki yorgunluk ve yoðun uyuma isteði.
13 Ocak 2012 de 1 kutu ilaç bitti ancak hastanenin eksik evrak hazýrlamasý nedeniyle yaþanan gecikmeden dolayý ilaca muhtemelen ayýn 20 veya 23’ünde tekrar devam edebileceðim.