beni þaþýrtan Alessandra’nýn tam bir MS hastalýðý gönüllüsü olmasý oldu. Para kazanmaya baþladýðý ilk günden beri ki bu süpermodeller için 13-14 yaþlarýna tekabül ediyor, Brezilya’daki MS Derneðine baðýþta bulunuyor. Parayla kalmýyor yýllardýr gönüllü olarak pek çok organizasyonda çalýþýyor. “Derneðin eksik kalmasýný hiç istemiyorum. Bu yüzden neye ihtiyaçlarý olursa olsun hemen gideriyorum” diyor. Peki neden? Çünkü Alessandra’nýn babasý tam 20 yýldýr bu hastalýkla yaþýyor. Bir MS’linin yakýný olmak ne demek herkesten önce o biliyor.
Röportajýn yayýnlandýðý gün þu maili aldým:
“Sibel haným,
Alessandra ile ilgili yazýnýzý okudum.Babasýnýn bir MS hastasý olduðunu söylemiþ. Ben Türkiye MS Derneði baþkanýyým. Aslýnda Ýst.Devlet tiyatrosu oyuncusuyum. 2006 yýlýnda oynadýðým bir MS hastasý rolüyle bu konuyla önceleri gönüllü olarak ilgilendim ardýndan da baþkan seçildim. Ne kadar izlerdiniz bilmiyorum ama en son "Sihirli Annem" dizisinde çocuklarýn çok sevdiði Periliçe karakterini canlandýrýyordum.
MS çok az bilinen ve gerçekten herkesin bilgilendirilmesi gereken bir hastalýk. Bu konuyla ilgili çok çaba gösteriyoruz ama takdir edersiniz ki basýndan destek görmemiz þart. Ýlginizi ve yardýmlarýnýzý rica ediyor,sevgi ve saygýlarýmý yolluyorum.”
Çocuklar MS'in resmini yapacak
Ayþen Ýnci’nin maili gerçekten de çok haklý bir mail. Gerçekten MS’e dikkat çekmek þart. Bu yüzden bundan sonra derneðin bütün çalýþmalarýný yakýndan izlemeye karar verdim.
Ýþte yakýn zamanda gerçekleþecek ilk proje: Ýlki geçen yýl düzenlenen Bayer, Türkiye MS Derneði ve Ýzmir MS Derneði iþbirliðiyle gerçekleþen “Ailem, Ben, Bir de MS” adlý resim yarýþmasýna baþvurular baþladý. Türkiye’de MS hastalýðý ile ilgili kamuoyu bilincini yükseltmeyi amaçlayan yarýþmaya kendisinde veya yakýn çevresinde MS hastalýðý bulunan 6-16 yaþ grubundan tüm çocuklar suluboya, guaj boya ya da pastel boya ile yapacaklarý A3 ebatýndaki resimlerle katýlabilecek.
Resim yapmanýn, zorlu bir hastalýkla henüz küçük yaþlarda tanýþmýþ çocuklarýn kendilerini ifade etmeleri için önemli bir araç olacaðý düþüncesiyle düzenlenen yarýþma, 6-10 ve 11-16 olmak üzere iki farklý yaþ kategorisinde gerçekleþtirilecek.
Katýlmak isteyenler eserlerini “Bayer Türk Kurumsal Ýletiþim Departmaný’nýn Dikkatine“ uyarýsýyla 30 Mart 2012 tarihine kadar Bayer Türk Genel Müdürlüðü’nün Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No:53 34770 Ümraniye / ÝSTANBUL adresinde gönderebilecek. Yarýþmanýn katýlým koþullarý hakkýndaki detaylý bilgilere
www.ms-gateway.gen.tr ve
www.bayer.com.tr adreslerinden ulaþýlabilecek.
Sibel Arna