Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
OKUYUN LÜTFEN MS ÝLE ÝLGÝLÝDE BÝÞEYLER YAZIYOR
24 Kasm 2024 - 06:20:18 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: OKUYUN LÜTFEN MS ÝLE ÝLGÝLÝDE BÝÞEYLER YAZIYOR  (Okunma Says 12219 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
bay_0180
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 8


« : 07 Mart 2013 - 01:13:41 »

ONKOLOG KANSER OLURSA!
Onkoloji alanýnda 30 yýldýr çalýþan bir bilim adamý ve ayný zamanda bir týp doktoru olan Prof. Dr. Vincent Castronovo, kaderin bir cilvesi ile 2011 yýlýnda gýrtlak kanserine yakalandý ve kendi uyguladýðý tedavi yaklaþýmý ile bu hastalýktan tamamen kurtuldu.

Prof. Dr. Vincent Castronovo kanser ve beslenme iliþkisi konusunda çalýþan dünyaca ünlü Belçika’lý bir bilim adamý ve týp doktorudur.

Bu yazýyý kendisi ile 12 Nisan 2012 de Belçika RTL radyosunda yapýlan söyleþiden derledik.

KANSERE YAKALANDIM

Meslek hayatýmý kansere karþý savaþmaya adadým. Bilhassa ölümlere sebep olan metastazlarýn oluþmasýný saðlayan mekanÝzmalarýn deþifre edilmesi üzerinde uzun yýllar çalýþtým.

15 yýldan fazla bir süredir, bilim ve týp dünyasýnda fazla üzerine gidilmeyen beslenmenin kötü huylu tümörlerin ortaya çýkmasýnda ve geliþmesinde oynadýðý anahtar rol üzerine yoðunlaþtým.

Geçtiðimiz yýl, 2011 yýlý Þubat ayýnda ben de reflüye baðlý olarak gýrtlak kanseri teþhis edildi. Sonunda 30 yýlý aþkýn bir süredir mücadele ettiðim bu kötü hastalýk beni kendi evimde yakaladý.

HEM DOKTOR HEM DE HASTA OLMAK

Liege Üniversitesi Hastanesinden uzman bir doktor ekibi ve kendi geliþtirdiðim tedavi stratejimle bu hastalýktan tamamen kurtuldum. Hastalýkla geçirdiðim bu serüvenli yolculuktan sonra, eskisinden çok daha saðlýklý bir hayata kavuþtum.

Ben her iki tarafý da gördüm. Hem doktor hem hasta. Tabii benim meslekten olmam ve bu konu üzerine zaten çalýþýyor olmam bu hastalýðý daha iyi anlamamý ve adýmlarýmý ona göre atmamý saðladý.

Benim tedavi yaklaþýmým 4 unsurdan oluþuyor: Beslenme, Egzersiz, Sevgi ve Dostluk

REFLÜ DEYÝP GEÇMEYÝN!

Bende senelerdir reflü sorunu vardý. Bunu çok önemsemedim çeþitli ilaçlarla antibiyotiklerle bunu geçiþtirdim.

Ancak sürekli olarak yukarý çýkan bu asit gýrtlak dokusunu tahriþ ediyor ve enfeksiyonlar oluþturuyor. Buradaki enfeksiyonlarý önlemek için aldýðým antibiyotiklerle beraber gýrtlak dokusundaki baðýþýklýk mekanizmasý duyarsýzlaþtý ve oluþabilecek bozuk genetikli hücreleri yok edemedi.

Ben kanser olduðumu son safha da öðrendim.

KANSERÝN BESLENME ÝLÝÞKÝSÝ

Uzun süre kanserin kalýtsal olduðu düþünüldü. Ancak kanser kalýtsal deðil çevresel etkenlere dayanan bir hastalýk.

Akciðer kanserinin %90 sebebi sigaradýr. Bunu herkes biliyor. Mevcut kanserlerin %40 sebebi ise doðrudan beslenme ile iliþkili. Bazý kanser türlerinde bu oran çok daha yüksek örneðin benim uzmanlýk alaným olan barsak ve mide kanserlerinin %54'ünün sebebi beslenme ile iliþkili.

Araþtýrmalarýmýz sýrasýnda biz þüphelendik acaba bu kansere yakalanan hastalarýn beslenmelerinde herhangi bir þey var mý?

Daha sonra bunu bizim kanser araþtýrma merkezimizde inceledik. Gördük ki analiz etiðimiz hastalarýn tamamýna yakýnýnda bir beslenme bozukluðu var. Araþtýrmayý derinleþtirdiðimizde bulgularýmýz þaþýrtýcý idi. Vakalarýn tamamýnda beslenme ile kanser arasýnda istatistiksel olarak göze batan doðrudan nedensel bir iliþki var.

Beslenme ile kanser iliþkisini þu þekilde izah edebiliriz. Beslenme bozukluðu baðýþýklýk sisteminin düzgün çalýþmamasýna yol açýyor, vücudu koruyan hücrelerin üremesi yeterli hammadde olmadýðý için yavaþlýyor. Vücutta zaman zaman dýþ etkenlerle oluþan bozuk genetikli hücreler yok sekteye uðramýþ bu baðýþýklýk sistemi tarafýndan yok edilemiyor.

ÞEKER ZEHÝRLÝ!

Çaðýmýzdaki en büyük tehlike þeker. Bundan 100 sene önce yýlda 1 kg þeker tüketirken þu an sizin tüketiminiz 72 kg oldu.

Ýnsan vücudu buna alýþkýn deðil vücuda giren bu kadar þekere karþý ne yapacaðýný bilmiyor. Vücutta iç iltihaplanma oluþturuyor. Bizi bugün meþgul eden pek çok hastalýðýn sebebi bu iltihaplanmadýr.

Obezitenin týptaki adý iltihaplanmadýr ve sebebi þekerdir.

MS hastalýðý bir iltihaplanma hastalýðýdýr. Beynin bazý bölgeleri iltihaplanma yüzünden dopamin üretemez hale gelir. MS hastalýðýnýn sebebi bu dopamin üretememedir.

Kanserinde geliþmesi için ortamý hazýrlayan bu iltihaplanmadýr.

YETERSÝZ BESLENEN ZENGÝNLER

Yetersiz beslenme yiyeceðin az olduðu fakir ülkelerin sorunu deðil. Günümüzde zengin saydýðýmýz batý ülkelerinde bir yetersiz beslenme söz konusu.

Tükettiðimiz besinlerin çoðu endüstride iþlenip rafine ediliyor ve faydalý her þeyden arýndýrýlýyor. Örneðin ekmek buðdayýn en faydalý olan kabuðu atýlarak yapýlýyor. B12, protein ve demir gidiyor geriye saf niþasta yani þeker kalýyor.

Ýlginçtir ki gýda endüstrisinin diðer bir kolu da bu artýklarý alýp bunlardan vitamin destek ürünleri yapýp bize ayrýca satýyor.

PALMÝYE YAÐI ZEHÝRLÝ

Bize hayvansal yaðlarýn kötülüðünden bitkisel yaðlarýn iyiliðinden bahsedilir. Oysa bitkisel bir yað olan palmiye yaðý toksik bir yað .

Maalesef palmiye yaðý gýda endüstrisinde en çok kullanýlan yaðdýr. Bugün süpermarket raflarýnda gördüðünüz ve üzerinde “bitkisel yað” yazan yiyeceklerin neredeyse tamamýnda palmiye yaðý kullanýlýr. Çünkü diðer yaðlara göre sýcaklýða çok dayanýklýdýr. Gýdalar iþlenirken uygulanan yüksek ýsýlý iþlemlere dayanýklýdýr. Bu yað ayrýca uzun süre yapýsý bozulmadan durabilir. Bu þekilde hem yiyeceklerin raf ömrü uzatýlmýþ olur hem de fabrikada yaðý depolama ve üretme maliyeti düþürülür.

Son zamanlarda gýda þirketleri yaþanan ekonomik kriz yüzünden karlýlýklarýný koruyabilmek için maliyet düþürmeyi iyice ön plana aldýlar.. Örneðin diðer yaðlarýn yerine palmiye yaðý kullanýlmasý onlarýn karlý kalabilmesine yardým ediyor. Bu yüzden daha çok þirket bu yaðý kullanmaya baþladý.

Ben herkesi uyarýyorum bu yað tokyasaklý kelime, kanserojendir lütfen palmiye yaðý bulunduran yiyeceklerden uzak durun. Henüz bu yaðýn kullanýmý yasaklanmadý ancak yaptýðýmýz baskýlarla Avrupa Birliði geçtiðimiz günlerde palmiye yaðý bulunan gýdalarýn üzerinde bunun açýkça yazýlmasý için bir yasa çýkardý. Bundan önce sadece bitkisel yað yazýyorlardý. Bitkisel yað dedikleri ise çoðu zaman bu palmiye yaðýdýr.

KANSERÝ NASIL YENDÝM?

Önce týbba güvendim. Ancak bununla býrakmadým beslenmemi planladým ve besin destekleri kullandým.

Kemoterapi sýrasýnda probiotikler kullandým. Ýnsanýn baðýrsaðýnda bizim için vazgeçilmez olan bakteriler vardýr. Bu bakterilerin bizim için hayati önemi vardýr. Bunlar olmadan bazý besinleri hazmedemeyiz. Ayrýca gerekli bazý enzim ve vitaminlerin üretilmesini saðlarlar. Ýlginç bir nokta þu, geçtiðimiz günlerde aslýnda beynimiz ile baðýrsakta yaþayan bu bakteriler arasýnda karþýlýklý bir iletiþim olduðu bulundu. Kemoterapi sýrasýnda maalesef baðýrsaklardaki bu bakteriler ölüyor. Bu yüzden onlarý yenilemek için probiotik kullandým. Probiotikler bu bakterilerin uyur halde bulunduðu kültürüdür. Bunlar baðýrsaða yerleþir ve azalan veya yok olan barsak florasýný yeniler.

Bunun yaný sýra vitamin haplarý aldým. Mineraller aldým.

Omega-3 yaðlarýný düzenli olarak beslenmeme dahil ettim.

Yeteri kadar protein aldým.

Kýzartmalarý kestim.

Hepsinden önemlisi ise þeker almayý kestim.

Doktorlarým çok açýk fikirli idi benim getirdiðim önerileri her zaman deðerlendirmeye aldýlar. Böyle bir þansým oldu. Ýletiþimim diðer hastalara göre çok daha kolay oldu.

Çiðnemenin önemi

Memelilerin beslenmesinin ilk ve en önemli aþamasý çiðnemedir. Maalesef sosyal yaþam biçimimiz ve deðiþen ve rafine olan gýdalar bizleri çiðneme davranýþýndan uzaklaþtýrdý. Çiðnemek bizler biyo mekanik bir olaydýr ve vücutta bazý sistemleri harekete geçirir. Bunun yaný sýra parçalanan gýdalar kolayca hazmedilir. Baðýrsaklarda oluþan gazlarýn sebebi iyi çiðnememedir.

ÖNERDÝÐÝMÝZ KANSER TEDAVÝSÝ

Biz merkezimizde hastalara bir kan testi yaparak hangi vitamin, mineral ve yaðlarýn eksik olduðunu tespit ediyoruz.

Buna göre hastaya uygun bir beslenme planý oluþturuyoruz. Çünkü zaten bir kere yetersiz ve yanlýþ beslenme yüzünden insan hasta olmuþ. Hastalýðýn tedavi sürecinde bu yanlýþ mutlaka giderilmeli ve vücutta eksik olan ne varsa beslenme ile yerine konulmalý. Aksi halde bir iyileþmeden söz edemeyiz.

Yiyecekleri çiðneyin ve strese kapýlmadan yavaþ yavaþ yiyin. Yemek yemeyi aceleye getirmeyin yemek için kendinize zaman ayýrýn.

Yaðlý balýklarý tüketmeyi ihmal etmeyin. Ton balýðý tüketin, bu balýðýn içinde yüksek miktarda vücut için dýþarýdan alýnmasý þart olan yað asitleri bulunur. Bu yað asitlerini vücudumuzun çalýþmasý için gereklidir. Ancak vücutta üretemeyiz dýþarýdan alýnmasý gerekir. Haftada en az 3 kez yaðlý balýklarý tüketin.

Þekerden uzak durun. Þekeri ve türevlerini (niþastalar, karbonhidratlar) hayatýnýzdan çýkarmaya çalýþýn. Hýzlý þekerleri kesinlikle tüketmeyin.

Brokoli tüketin. Bunun içinde kanserin metastaz yapmasýný önleyen bir madde var.

Yaðlarý piþirmeyin. Yakmayýn. Üzerinden duman çýkan bir yað tokyasaklý kelime. Sýcaklýk yaðlarýn kimyasal yapýsýný deðiþtirir onlarý zehirli hâle getirir. Yaðý mümkünse piþmenin son aþamasýnda ekleyin.

Brokoli ve diðer sebzeleri tüketirken bunlarý suda kaynatmayýn. Ýçinde faydalý olan her þeyi suyuyla atarsýnýz. Tüketirken bunu aðýr buharda piþirin. Yaðýný da sonradan ekleyin üstüne.

Kanýnýzdaki bakýrý azaltýn. Bunun için ýspanak tüketin.

Kýzartmalardan uzak durun. Palmiye yaðý ve ay çiçek yaðýný kullanmayýn.

Gülün.

Profesör Dr. Vincent Castronovo kimdir

Profesör Vincent Castronovo, Belçika’da Liege Üniversitesi Onkoloji Araþtýrma Merkezinin yöneticisi ve ayný üniversitenin týp fakültesi bölüm baþkaný.

Pek çok ödül almýþ bir bilim adamý. Saygýn uluslararasý týp ve bilim dergilerinde yayýnlanmýþ iki yüzden fazla makalesi bulunuyor. Klinik onkoloji alanýnda çalýþma yapan bir bilim adamý olmasýnýn yaný sýra, kendisi ayný zamanda bir týp doktoru ve cerrah. Amerika’da ulusal Kanser Araþtýrma Enstitüsünde uzun yýllar çalýþmýþ ve 1992 yýlýnda ilk Metastaz Araþtýrma Laboratuvarýný kurmuþtur. (medyadan alýntýlanmýþtýr)
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


18 Temmuz 2024 - 21:37:03