Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MR SONUÇLARI (anlayan var mý )
27 Kasm 2024 - 19:56:58 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MR SONUÇLARI (anlayan var mý )  (Okunma Says 8122 defa)
0 ye ve 7 Ziyareti konuyu incelemekte.
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 21

« : 08 ubat 2014 - 20:30:46 »

Arkadaþlar bu sonuçlarýn ne anlama geldiðini anlayan var mý . Doktor sadece salý günleri hastanede ve kaygýdan öleceðim. Þüphe içinde yaþamak çok korkunç. Hiç birþey çýkmamýþ olsun istiyorum. Bir türlü teþhis konulamadý, sürekli mr ve sonra takip önerisi. Bu sonuçlara göre doktor yeniden takip ister mi yoksa hiçbirþeyin yok artýk takibe gerek yok der mi .

Her iki frontal lobda posteriorda periventriküler beyaz cevher yerleþimli, solda 10 mm. saðda yaklaþýk 5 mm çaplý t2 ve flair hiperintens lezyonlar izlenmiþtir. Ayrýca her iki frontal lobda derin beyaz cevherde birkaç adet milimetrik boyutlu t2 ve flair hiperintens odak mevcuttur. Nonspesifik lezyonlarýn ayýrýcý tanýsýnda demiyelinizan hastalýklar görünüm özelliði nedeni ile kesin olarak ekarte edilemez bu nedenle klinik labaratuvar korelasyon ve radyolojik takip önerilir. ývkm enjeksiyonu sonrasý patolojik kontrastlanma saptanmamýþtýr.

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #1 : 11 ubat 2014 - 13:50:03 »

Bugün mr sonuçlarýmý gösterdim. Maalesef baþka bir doktor vardý ve þikayetlerimi dinlemedi bile. Mr sonuçlarýna baktý. Ms ten þüphelenilmiþ, lezyonlar var fakat geçici sekeller olabilir bunlar bunlarýn ms lezyonu olup olmadýðýný anlamak için üst taný yöntemlerini uygulayacaðýz dedi. Bana verdiði reçeteye vaskülit testleri, rutinler, vep testi ve göz muayenesi yapýlacak yazmýþ. Büyük hasekiye sevketti.

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #2 : 11 ubat 2014 - 15:12:55 »

en azýndan artýk teþhis konusunda adým atýldý o testlerýde yaptýr bakalým ne çýkýcak muayene bulgularý varmýymýþ peki ms e dair
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #3 : 11 ubat 2014 - 17:39:44 »

Sað parezi dedi doktor. Doðru düzgün muayene bile etmiyorlar. Ayak üstü, nerdeyse dýþarý kovacaklar korkusuyla hiçbirþey anlatamýyorum. Ben bugün önemsiz lezyonlar deyip yollamasýný istemiþtim. Devlet hastanesinde koþturmak zor. Bir yaným diyorki hiç uðraþma bu durumu kafandan çýkar ama þüpheyle yaþamakta istemiyorum. Gerçi ms tanýsý konulduðunda da tedavisi yok. Öðrensem hayatým daha mý belirgin olacak yada daha mý karmaþa olacak bilemiyorum. Eðer çok uzun git geller gerekiyorsa bu iþlemler için hiç uðraþmayacaðým. Böylece kalsýn.

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
bluebird
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #4 : 11 ubat 2014 - 17:43:00 »

Özlem hn. bu testler herkese yapýlýyor mu? Sonuçta ms veya herhangi birþey çýkmazsa nasýl bir yol izliyorlar. Hiçbirþey çýkmazsa da bu benim þikayetlerimin çözümsüz kalmasýna ve bunlarýn hayatýmýn parçasý olmasýna sebep olacak. Tüm testler temiz çýktýðýnda nasýl bir yol izliyorlar?

Geceler diken bana,
Hangi gecemi yakayým...
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #5 : 11 ubat 2014 - 17:53:41 »

Birincisi eðer Ms ise tedavýsý yok dýyýp kestýrýp atma cunku eger ms se bu sýkayetlerýnýn gecmesý ýcýn ve býrdaha olmamasý ýcýn ilaçlar var.Bu testler genelde yapýlýr evet eðer temýz cýkarsa hepsý sený takýbe alýp býr sure sonra býr mr daha gormek ýsteyebýlýrler ama beným önerim ms konusunda tecrubelý býr dr a gorunmen daha öncede yazmýþtým
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

10 Ekim 2024 - 17:03:29