Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Osteonekroz yani kemik curumesi
25 Kasm 2024 - 18:16:15 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Osteonekroz yani kemik curumesi  (Okunma Says 12161 defa)
0 ye ve 3 Ziyareti konuyu incelemekte.
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 126

KiÞiSêL ÑêYiM VãRKi iLêTiM ôLSûÑ

« : 18 Mart 2014 - 18:41:22 »

Aldýðý kortizyonlardan dolayý hiç Osteonekroz sýkýntýsý yaþayan veya bu þüpheyle ortopedi doktoruna baþvuran oldumu sanýrým bende var ve doktorlar þuan araþtýrma yapýyor kemik curumesimi yoksa baþka birseymi die hakkýmýzda hayýrlýsý artýk

êÑ BûYûK FêLãKêT GûÑãHLãRýÑ ãÐýRLýÐý ãLTýÑDã êZîLêRêK ûMîTSîZLîÐê DûÞMêKTîR
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 18 Mart 2014 - 21:11:29 »

Bende kemik erimesi olmuþtu hatta yuzde 15 i erimiþti, ilaçlarla ve egzersizle toparladý çok þükür
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #2 : 17 Nisan 2014 - 19:27:43 »

kullandığımız kortizyona dikkat.Yaklaşık  5 buçuk yıldır MS teşhisin var ve bu süre zarfı içinde çok sık atak yaşamamdan dolayı 200 dozdan fazladır eksik değildir kortizyon almak zorunda kaldım.Yaklaşık 3 ay önce sol kalça kemiğimde kasıklarıma kadar hatta afedersiniz yumurtalıklarıma kadar dayanılmaz ağrılar oluşuyordu ve en sonunda ortopedi doktoruna gittim ve çekilen MR ve yapılan tetkikler sonucunda her iki femur başında avesküler nekroz solda kemik iliği ödemi ve kitle ve lezyonlarla birlikte ilk etapda sol bacaktan ameliyat edileceğim.Sağ bacak için de ne olacak şimdilik belirsiz önceliğimiz sol bacak zaten sol tarafım için koltuk deyneği kullanıyordum ameliyattan sonra ne olacak Allah bilir.

Sizlerden ricam kortizyon alsanızda almasanızda sürekli avesküler nekroz için kontrol yaptırın çünkü bazı hastalarda bir kaç doz kortizyon almaları bile bu hastalığı tetiklemek için yeterli

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #3 : 17 Nisan 2014 - 20:58:11 »

Çok geçmiþ olsun Yýldýrým ms yetmezmiþ gibi birde bu peki tek belirtisi aðrýmý ?
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #4 : 17 Nisan 2014 - 21:40:37 »

evet Özlem tek belirtisi tam eklemde ki aðrý yani tam kalça kemiðiyle bacaðýn birleþtiði yer  ve eklemde ki aðrý kasýklara kadar vuruyorsa ve aðrýdan dolayý yürümek adým atmak ýzdýrap geliyorsa en büyük belirtisi bu.Eðer bu þekilde aðrý varsa öncelikle bu aðrýnýn kaslardanmý kemiktenmi kaynaklandýðýný bilmiyorsanýz genelde noroloji uzmanlarý bile fizik tedavi öneriyor fizik tedavi yerine direk ortopedi doktoruna baþvurulmasý gerekiyor ve doktora MS hastasý olup ara ara kortizyon kullanýldýðý muhakkak belirtilmeli zaten kortizyon deyince onlarda hemen ayýkýyorlar ve bir çoðu MR istemeden ilk kemik çürümesi düþünüyor ve genelde düþünceside doðru çýkýyor.Çünkü benim baþýma geldi kaç tane doktora gittiysem hepsinin ilk þüphesi kortizyondan kaynaklý kemik çürümesi  yani Osteonekroz ilk etapta ameliyatla çürüyen kemik dokusunu temizlemek neticesinde 6 ay takip edilecek 6.ayýn sonunda canlý kemik nakli oda çözüm olmazsa protez kalça deniyor ki hiç bir hekiþmde 50 yaþýndan önce protez önermiyor çünkü yaklaþýk 15 sene sonra deðiþmesi gerekiyormuþ.Þimdi doktordan haber bekliyorum ameliyat için çaðýracak ve zaten deyneklerle zor yürüyordum ameliyat sonrasý kalçaya baský olmasýn diye tekerlekli sandelye öneriyor doktor tabiki dsurumumu göz önünde bulundurarak söylüyor diðer hastalara öneriyormu bilmem ama zaten deynek kullandýðým için bana öneriliyor

Özlem bu arada bu halimde birde emekliliðimi iptal ettiler mahkemede birde bununla uðraþýyorum neymiþ durumumda düzelme varmýþ çok belli düzeldiðim nasýl bir hak adalet bu Allah herkeze yardýmcý olsun

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #5 : 17 Nisan 2014 - 22:10:22 »

Sanýrým býrde amelýyattan sonra fýzýktedavý yapýyolar dogrumu ? Allah yardýmcýn olsun ýnsallah proteze gerek kalmadan halledýlýr sorun .

Emeklýlýgýnýmý ýptal ettýler nasýl býr výcdansýzlýk bu bu yaa dava ac bu yený durumla ýlgýlý evrakalrýda sun mahkemeye ve hatta býmer varya basbakanlýga yazýyosun orayada yaz heryere yaz Yýldýrým boyle výcdansýzlýk olmaz yaaa
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #6 : 17 Nisan 2014 - 23:36:48 »

Özlem dava actým.Bimer dahil cumhurbaþkanlýðýna baþbakanlýk baþ danýþmanýna kadar yazdým o yapýlan iþlemlerin doðru olduðu kanýsýna varýldý bi çözüm olmadý yani iyi bir avukat tuttum iþte kýsmetse 3 haziranda 2. duruþmam var avukatla bu durumu konuþtum anlattým ameliyat sonrasý gereken raporlar mahkemeye sunulacak iþte.2. duruþmada sonuçlanacak kýsmetse 1 eylül 2013 tarihinde yeni çýkan malulen emeklilik yasasý vardý hatýrlarsan orada MS hastalýðý 4 kalem altýnda emekliliðe alýnmýþ ve SGK'nýn yayýnladýðý bu kanun'da yazan 4 baþlýktan ikisi bende mevcut biride EDSS skoru.EDSS skoru 5.5 ve üzeri olmasý emeklilik için yeterli deniyor benim raporlarýmda EDSS skoru 6 olarak geçiyor detaylý belirtilmiþ yani SGK kendi belirlemiþ olduðu kriterleri bile kabul etmiyor bunu da mahkemeye sunduk þuanda bütün raporlarým bilir kiþiye sunuldu bu ameliyatta cabasý oldu zaten avukatýn demesine göre 2. duruþmada kesin sonuç alacaz ve kazanacaðýz dedi.Kýsmet olur kazanýrsam yüklü mevlada tazminat davasýda açacaðým çünkü þuanda yeþil kartlýyým ve yeþil kart gilenya ilacýmý karþýlamýyor yaklaþýk 4 aydýr ilacýmýda kullanamýyorum

Not:SGK malulen emeklilik davalarýnda %99.9 kaybediyor çok çok nadir kazanýyor ve Malatya'da 10 tane avukatla görüþtüm hepsinin dediðine göre biz avukat olarak hiçbir davayý %100 kazanýrýz diye bakmýyoruz ama konu bu olunca bu davalarý %100 kazanýyoruz dedi hepsi birden.

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #7 : 18 Nisan 2014 - 13:35:57 »

Ýnþallah Yýldýrým tazminat davasýda aç tabi hem ilacý alamadýn hemde saðlýk dertleriyle uðraþýrken birde bu iþler stres yaptý sana bunlarla uðraþýyosun.Ýnsallah kazanýcaksýn , bencede ne dýyebýlýrlerký senýn kazanman lazým.Sen bunlarý düþünüp stres yapma dava iþi kazanýlýcak bence . Önemlli olan ameliyat kýsýmlarý ki insallah oda ýyý olucak
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #8 : 18 Nisan 2014 - 13:57:18 »

Ýnþallah Özlem tek iyi olayimda gözümde baþka birþey yok

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #9 : 18 Nisan 2014 - 14:07:10 »

Ýnþallah Yýldýrým Dualarým seninle emin ol ve inþallah geçicek
nuray
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 22

« Yantla #10 : 10 Mays 2014 - 13:37:03 »

yýldýrýmýn bahsettigi agrýlar bendede var  bel fýtýgý  yapýyo diyolar ama dr lar fýtýk bu kadar agrý yapmaz diyolar gitmedigim yer kalmadý beni aydýnlatacak dr bulamadým okadar caresizimki umutlarým gün gectikce bitiyor
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #11 : 10 Mays 2014 - 15:00:53 »

Agriniz bacaginizdaysa özellikle kasik bolgesindeyse direk ortopedi doktoruna gidin mr çekilir ona gore teþhis konulur bence hic zaman kaybetme

nuray
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #12 : 11 Mays 2014 - 16:20:05 »

tþk ederim yýldýrým
YiLDiRiM-44
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #13 : 13 Mays 2014 - 13:58:35 »

Nuray ne yaptýn ortopedi doktoruna gittinmi??

nuray
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #14 : 03 Austos 2014 - 18:08:12 »

mr yýldýrým gitmedim sürekli agrý kesici iciyorum benim kuyruk sokumu kemigimde agrý cok oturamýyorum fazla sag kalcm yürürken cok agrýyor bacagýma  iniyor fazla yürüyemiyorum bastonla denge saglaya biliyorum  anca   bende þaþýrdým napcagýmý
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

24 Austos 2024 - 04:36:57