Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS hastalýðýnda yaþanan sorunlar
25 Kasm 2024 - 09:56:46 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS hastalýðýnda yaþanan sorunlar  (Okunma Says 5589 defa)
0 ye ve 8 Ziyareti konuyu incelemekte.
Alaca
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 10


« : 09 Austos 2014 - 10:36:11 »

Merhaba,
sizden ms li olan bir insanýn yaþadýðý en büyük sorun nedir sizce ?
MS le yeni tanýþtýðým için tam olarak bir bilgim yok, yazýlan makaleleri okudum ancak sizlerden de duymak istedim.
Logged
SÝNERJÝ
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 54



« Yantla #1 : 09 Austos 2014 - 22:58:02 »

ms hastalýgýnýn bellý belýrtelerý vardýr fakat her bunyede gosterdýgý etký farklýdýr ve tedavýye cevap verme surelerý v svsvs kýsýden kýsýye degýstýgý ýcýn bellý býr kalýba koymak zor ama ben kendý uzerýmdeký etkýsý býr sabah uyandýgýmda sol gozum gormuyordu vsvs. hastalýgýn ýnsan vucudundaký sorun baska býr durum býrde hastalýgý kabullenme sorunsalý buda buyuk býr sorun.....
Logged

"Ve herkesin derdi kendine aðýr.. Gerisinin dili lal, kulaðý saðýr."
Alaca
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 10


« Yantla #2 : 11 Austos 2014 - 18:22:53 »

Haklýsýn sinerji, benim edindiðim bilgiye göre bu hastalýk bir virüsten ibaret ve psikolojik ve bedensel olarak zayýflayan kiþi de hastalýk ortaya çýkýyor. Bunun hýzlý geçebilmesi için en önemlisi moral yani hayata mutlu bakabilmek.
hayatýmýzda hangi hastalýk olursa olsun insan onunla yaþamayý da öðreniyor. Ben genel olarak pozitif olmaya çalýþan bir insaným.
her þeyin panzehrinin mutlu olmakta yattýðýna inanýyorum tabi ki bunu okuyanlar diyecekler ki hayatta bazý zorluklar var mesela geçimini saðlamak için  çalýþmak zorundasýn sonra insanlar anlayamýyor yaþadýðýn duygularý. sevgili hastalar buna inanýn ki herkesin bir sorunu var önemli olan sinerjinin de dediði gibi kabullenmek ve hayatýmýzýn kýymetini bilebilmekten geçiyor.
Logged
SÝNERJÝ
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 54



« Yantla #3 : 12 Austos 2014 - 03:08:38 »

1-HASTALIÐI REDDETME
Hastalýðýn reddedildiði ve inkar edildiði bu basamakta hasta, hastalýðý ile ilgili olarak konuþmaktan kaçýnýr, hastalýðýn gerektirdiði sýnýrlamalarý dikkate almaz, kendisine verilen bilgiler net deðilse, bunlarý bastýrma ya da iþine geldiði gibi algýlama eðilimindedir.
Hasta, kendisini sorunlarýyla baþedecek kadar hazýr hissetmediðinden, hastalýðý ile ilgili ikna çabalarý onun öfke duymasýna ya da içine kapanmasýna neden olabilir. Bu yüzden, ona destekleyici bir tutumla yaklaþýlýr ve empati gösterilir. Kendisine yapýlan uygulamalar hakkýnda dikkatli ve kapsamlý bilgi verilir. Sadece onun talep ettiði konularda açýklamalarda bulunulur.

2-ÖFKE
Bu basamakta hasta, yakýnma ve baþkalarýný suçlama gibi davranýþlar gösterebilir ve hemþireye karþý öfke gösterebilir. Çünkü, hasta, duygularýný ve yakýnmalarýný dile getirme gereksinimindedir. Aslýnda bu davranýþlar da yine hastanýn hala gelecekle yüzleþmeye hazýr olmadýðýný göstermektedir. Bu durumda onunla tartýþmaktan kaçýnýlmalý ve yakýnmalarý sabýrla dinlenilmelidir.
Kendisine verilen bilgiler geleceðe yönelik deðil, içinde bulunulan durumun gereksinimlerini karþýlayacak içerikte verilmelidir. Hastanýn ailesine, hastanýn tepkilerinin geçici olduðu ve bu nedenle doðal karþýlanmasý konusunda bilgilendirilmelidir.

3-PAZARLIK
Pazarlýk evresindeki hasta, daha iyi bir yaþam süreceði ve saðlýðýna özen göstereceði konusunda söz verir ve bu sözünü “Allah yaþamama izin verirse, daha düzgün bir biçimde yaþayacaðýma söz veriyorum” biçiminde ifade eder. Ancak yine de, birey hastalýðý ile ilgili sýnýrlamalarý kabule istekli olmayabilir. Bu düzeye yükselmiþ olan bireye, daha önceki basamaklarda olduðu gibi, içinde bulunulan durumla ilgili öðretim yapýlýr ve gerçeklerin söylenilmesi ilkesine uyulur.

4-UZLAÞMA
Bu evrede hasta, duygularýný açýkça ifade etmeye, soru sormaya baþlamýþ ve desteðe gereksinimi olduðunu ve yaþamýnda bazý deðiþiklikler yapmasý gerektiðini kabullenmiþ ve böylece öðrenmeye hazýr bir duruma gelmiþtir.

5-KABUL
Hasta artýk durumun ciddiyetini tam anlamý ile kavramýþ, kabul etmiþ, sorular sormaya baþlamýþ ve öðrenmeye kolayca motive edilebilir bir kývama gelmiþtir. Hastalýðýn kabul edilmesi, hastanýn ayný zamanda, yeni durumlarla baþetme isteðini arttýrdýðýndan, sorularý dikkatle dinlenmeli ve sabýrla cevaplandýrýlmalý, gelecekte gereksinim duyulan bilgi, beceri ve davranýþlara yoðunlaþýlmalýdýr. Ayný zamanda, taburculuk dönemi ile ilgili eðitim programýna hasta ailesinin katýlmasý saðlanmalýdýr.
Her ne kadar hastalýðý kabullenme süreci yukarýda görülen bir geliþme gösterse de, hasta davranýþlarýnýn bazý etkenlerin etkisi ile bireyden bireye farklýlýk gösterebileceði gerçeði de dikkatlerden uzak tutulmamalýdýr. Bu süreçte önemli olan, hasta davranýþlarýnýn büyük bir duyarlýlýkla izlenmesi ve uygun yaklaþýmlarla hastaya bu konuda yardýmda bulunulmasýdýr.Alýntýdýr
Logged

"Ve herkesin derdi kendine aðýr.. Gerisinin dili lal, kulaðý saðýr."
Alaca
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 10


« Yantla #4 : 14 Austos 2014 - 15:25:08 »

Teþekkür ederim sinerji ayný söylediðin þekilde ilerliyor. Allah herkese acil þifalar versin.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


23 Austos 2024 - 23:44:53