Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
ms ile tanýþma hikayem
29 Kasm 2024 - 20:37:54 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: ms ile tanýþma hikayem  (Okunma Says 15858 defa)
0 ye ve 9 Ziyareti konuyu incelemekte.
PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 13

« : 26 ubat 2015 - 17:20:10 »

Merhabalar,
Benim ms ile tanýþmam aslýnda çok çok yeni. uzun zamandan beri devam eden mide ülserim için tedavi olurken doktorum artýk baþ aðrýsý için ilaç kullanmamam gerektiðini, (belki 10-15 yýldýr baþým sýklýkla aðrýr) gidip nörolojide tedavi olmamý tavsiye etti. Nöroloji doktoruda sinüziti eleyebilmek için mr çekelim dedi. 3 ay önce Ýlk mr ýma bu þekilde girdim. Ama beni çýkartýp ilaç vermemiz lazým diyerek tekrar mr a aldýlar. endiþelendim biraz ama önemsemedim. Sonucunda ms þüphesi yazýyordu. Normalde 5 Plak ilaçlý mr da 1 aktif plak vardý. Kan testleri VEP testi gibi gerekli görülen bütün testleri yaptýrdýk. Sadece omurilik sývýsý aldýrmamýþtým. 3 ay sonra kontrol mr ý için randevulaþtýk. Tabi bu arada bizde internetten araþtýrýp üstünkörü olan bilgilerimizi güçlendirdik. Bu hafta kontrol mr ýnýda çektirdik ve 9 adet en büyüðü 13mm olan 9 pasif plak ve yeni 1 aktif plaðým olduðu çýktý. Ancak bende hiç bir belirti yok. Sadece plaklarým var. Doktorum ilaç tedavisine baþlayalým dedi bazý doktorlar baþlýyor bazýlarý baþlamýyor ama senin 3 ay gibi kýsa bir sürede bir aktif plaðýn olmuþ dedi. Pazartesi için de omurilik sývýsý alýmý iþlemi yapýlacak. Ancak ben ilaç konusunda (serum ile kortizon tedavisi) kararsýzým... Atak olmadan ms tanýsý konulamaz aþamasýndan direkt ilaç aþamasýna gelmek biraz sarstý beni. Fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacým var. Teþekkürler.

Kýyýyý gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe, insan yeni okyanuslar keþfedemez.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #1 : 27 ubat 2015 - 14:37:15 »

Hangi þehirdesiniz ve hangi dr a gidiyosunuz ? Ms konusunda uzman bir dr la hocayla görüþmenizi öneririm .Tek baþýna plak bazen ilaç baþmak yada teshis için yeterli olmuyor.Diðer taraftanda plaklarda artýþ var  Muayene sonucu+mr+bos + diðer tetkikler+ doktor tecrübesi önemli
PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #2 : 27 ubat 2015 - 15:12:19 »

Ýstanbul Kurtköydeyim. Kurtköyde özel bir hastaneye gidiyorum. Doktorumun dediðiniz gibi ms konusunda yoðun bir çalýþmasý olmayabilir. Gerekli bütün testler yapýldý. Son olarak belden su alýnmasý kaldý. Bunu da Pazartesi yaptýracaðým ve birazda endiþeliyim sanýrým. Doktorum bel suyu sonucundan sonra izlenecek yol ile ilgili fikrini almak için Profösör Aksel Siva'ya gitmem ile ilgili tavsiyede bulundu. Dediðiniz gibi bundan sonra sonuçlarý iþin bir uzmanýna gösterebilmek adýna Prof. Aksel Siva' dan randevu aldýk gibi buda baya zormuþ.
Ýlaca baþlama konusunda tereddütlerimi anlattým dr a o da kontras tutan bölgenin zaten çok küçük olduðunu bu yüzden de atak yada bir sonraki mr ý bekleyebileceðimiz mutlu haberini verdi.

Yorumunuz için teþekkür ederim. Tabi konu ile ilgili bilgi yeterli olmayýnca danýþma destek alma ihtiyacý oluyor.

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #3 : 27 ubat 2015 - 15:41:23 »

Yapmanýz gerekenleri yapmýþsýnýz zaten Aksel hoca doðru adreslerden biri Durumdan bizide haberdar edersiniz ve eðer ms iseniz bile endiþelenmeyýn ve netten her okuduðunuza inanmayýn...Herkesin ms i kendine özgü kýyas yapmayýn ...

Bos iþlemindende korkmayýn dr lar için çok basit bir iþlem ,tek yapmanýz gereken alýndýðý gün çok su içmek baþ aðrýsý yaþamamak için

Ne zaman ne isterseniz de sorabilir yazabilirsiniz buraya burasý nun için var

PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #4 : 27 ubat 2015 - 16:12:50 »

Çok teþekkür ederim. Mutlaka sonuç ile ilgili yazarým.  Sonuç olarak her þey insanlar için. Ne kadar kendini hazýrlasan bile insan bazen boþluða düþebiliyor sanýrým. Bakalým yaþayýp göreceðiz.

Tavsiyeleriniz için teþekkür ederim. Destekleriniz içinde.
Sonuç ms çýkmazsa bile sizlerle iletiþimde olmak isterim. Tanýþmak ve birbirini anlayabilmek çok güzel.
Ýyi Günler

PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #5 : 16 Nisan 2015 - 17:19:51 »

Tekrar merhabalar,

Aksel hocaya randevu alabildim ancak Tarih'e daha çook var. 14 Eylüle randevu verdiler. Ancak bu arada kendisine randevu olamasam da mr sonuçlarýmý gösterdiler Aksel hocaya ms e benziyor ancak klinik bulgu yok dedi. Vep yaptýrmamýza raðmen tekrar VEP ve SEP testi istedi.  Ekstra kan testleri istedi ve 4 ay sonra beyin ve omurilik MR ý istedi.
Bu arada D vitamini testi yaptýrdým 8.8 çýktý. normalin çok çok altýnda. Bu konu ile ilgili ne yapmam lazým. Kontrolüme çok var.
MS hastalarýnda genel olarak çok düþük çýkýyormuþ sanýrým.

Bu arada BOS incelemesinde Oligoklonal Bant pozitif çýkmasý ve diðer yapýlan testler ile olabilecek diðer tüm hastalýklar elenmiþ oldu.

Yine belirsizlik ile bekleme sürecine girdik. Hadi hayýrlýsý

aysegullsilaa
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« Yantla #6 : 01 Mays 2015 - 14:23:42 »

Emes hastasý olup da hastalýðý kabullenmeyen tek insan ben miyim ?
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #7 : 03 Mays 2015 - 14:05:16 »

Kabullenip kendine dikkat ederek yaþaman genel durumun için daha güzel olur ama.Evet keþke olmasaydý ama oldu ve mücadele etmekten baþka çare yokki.Unutma ki herþey insanlar için çok daha baþka ve çok daha zoru olabilirdi .Sen ne düþünüyorsun ?
PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #8 : 08 Eyll 2016 - 11:12:22 »

Uzun zaman oldu ama ben geçtiðimiz sene Aksel hocaya muayene oldum. Bekleyeceðiz. þuan evet yada hayýr diyemeyiz. Ama yerleþim olarak MS e benziyor. Tabii atak olmadan olmaz dedi ve 1 sene sonra kontol MR ý vermiþti. Bu süreç içinde bende atak sayýlabilecek  herhangi bir olgu olmadý. Yeni MR ý geçtiðimiz cumartesi çekildim ve sonuçlarýmý aldým. Adet ve boyut olarak plaklarda artýþ var. Ve ebat olarak ta büyük geldi bana en büyükleri 1 adet 13mm 2 adet 12mm ve 1 adet 8,5mm büyüklüðünde. Aktif plak yok. MR ý çeken hastanedeki DR a gösterdik. Bu kadar plakla atak olmamasý ilginç dedi. Sonuçlarýmý birde cerrahpaþada göstereceðim. MR raporunu gönderdim ama görüntüleri görmek istediler. Bayram sonrasý yine koþturmacaya baþlýyoruz bakalým.

oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #9 : 08 Eyll 2016 - 14:00:51 »

Çoðu ms doktoru görüntüleri görmek ister.Ayrýca en iyi deðerlendirmeyi sizi takip eden yapacaktýr.Umarým iyi haberler alýrsýnýz.En önemli olan sizin kendinizi nasýl hissettiðiniz
Miro
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 5

« Yantla #10 : 09 Eyll 2016 - 20:05:29 »

Bu belirsizlik durumu baya yorucu olmalý. Yaþýnýz mesleðiniz nedir bu arada?
PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #11 : 06 Ekim 2016 - 16:47:50 »

Yaþým 37 mesleðimde satýþ ve kiralama.
Belirsizlik gerçekten zor. Bir sonuç alabilmek isterdim. Adým adým yaklaþýyorum ama kesin denilemiyor.
Dün yine cerrahpaþadaydým. MR sonuçlarýný gösterdim. Aktif yeni bir plak oluþmuþ dedi.
Sonuçlarý birde Aksel hocanýn yorumlamasýný bekliyoruz. Bakalým ne diyecek? Neler olacak?
Hep bir þeyler bekliyoruz vallahi. Atak bekliyoruz diyorlar. Niye bekliyoruz ki diyemiyorum. Kim ne dese tamam demek zorundasýnýz. Birde benim için Cerrahpaþaya sürekli gidip gelmek çoook zor Kurtköydeyim. Ama yakýn doktorlardan doðru bir yorum alamadýðým için zorunda kalýyorum.
Hep bir belirsizlik durumu yaniii. Hepimize Allah kolaylýk versin.

Bu belirsizlik durumu baya yorucu olmalý. Yaþýnýz mesleðiniz nedir bu arada?

memurbey
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 1

« Yantla #12 : 08 Kasm 2016 - 13:21:43 »

23 NÝSAN 2000
hitman
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 2

« Yantla #13 : 16 Kasm 2016 - 13:58:00 »

Merhanba arkadaþlar. Benim de Ms ile tanýþmam biraz komikti (þimdi burdan bakýnca göriyor insan). Beyindeki lekeleri ilk söylediðinde doktor. Bir arkadaþýmýnda ayaðýnda yað bezesi vardý. Damarlarý sarýyor devamlý. Bir doktor gayet rahat bir þekilde ''Yarýn gel babaðýný diz altýndan keseceðiz demiþti.'' Bende kendime Lan oðlum ayak olsa kes gitsin. Kalp olsa deðiþtirirsin. Göz olsa çýkar kurtul. Ama beyin bu... beyin olmadan nasýl yaþayacaksýn demiþtim. Ama çok þükür þimdi aradan 10 sene geçti. Alýþtýk artýk. Herkeze geçmiþ olsun dileklerimle...
Not: Ayaðý kesilecek olan arkadaþým. Baþka bir doktora gitti ve ayaðýný kurtardý.
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

09 Ekim 2024 - 22:38:39