Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Eþimde MS þüphesi var.
30 Kasm 2024 - 05:32:20 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Eþimde MS þüphesi var.  (Okunma Says 9915 defa)
0 ye ve 2 Ziyareti konuyu incelemekte.
Miro
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 5

« : 07 Eyll 2016 - 23:34:55 »

Selamlar.

Eþimin baþý aðrýyordu, baþý aðrýdýðý zamanlarda baþý dönüyordu ve sýk sýk burnu týkanýyordu. Sinüzit herhalde diyip KBB'ye gittik. KBB röntgen çekti sonuç tertemiz. Siz bir nöroloða gidin dedi. Gittik MR çektirdik, MR sonucunda MS þüphesi olduðu yazýyormuþ. Rapor þu þekilde:

Alnt
Sað internat kapsülün ön bacaðý düzeyinde yaklaþýk 7mm, sað sentrium semiovalde orta kesimde 6 mm, sol sentrium semiovalde orta kesimde 6 mm, T2 ve FLAIR sekanslarda hiperintens, T1’de seçilemeyen nodüler lezyonlar dikkat çekmiþtir. Görünümler hasta yaþý ile deðerlendirildiðinde demileyizan hastalýk açýsýndan þüpheli bulunmuþtur.

Bazal sisternalar açýktýr.

Kranioservikal bileþke oluþumlarý normaldir.

Ana serebral vasküler yapýlar patent izlenim vermiþtir.

Parazanal sinüs ve mastoid selül aerasyonlarý normaldir.

Sonuç:

Sað internel kapsül ön bacaðý düzeyinde, her iki sentrium semiovalde nodüler lezyonlar, Görünümler hasta yaþý ile birlikte deðerlendirildiðinde demiyeliniza hastalýk açýsýndan þüpheli bulunmuþtur.

Doktor bir MS merkezine gidip ayrýntýlý baktýrmamýzý istedi. Þimdi eþim karþýmda uyuyor, geleceði hayal edemiyorum. Birdenbire mutfaktan bana göremiyorum diye baðýracak mý diye düþünüyorum. Bunun gibi bir sürü þey geçiyor aklýmdan. (Varsa ve bizi seviyorsa) Allah herkese þifa versin.

Þu an yönlendirmenize ihtiyacým var. Sizce bu rapordan sonra MS çýkmamasý ihtimali var mý? Belki de bir kaç kýlcal damarda týkanma vardýr mesela aspirin kullanmasý gerekiyordur? Bazen migrende'de böyle þeyler gözüküyormuþ diye okudum. Galiba bütün interneti okudum zaten sabahtan beri.

Þu an ne yapmalýyýz? Ýstanbul'da hangi hastaneye hangi doktora gitmeliyiz? (Beylikdüzü civarýnda oturuyoruz ikimiz de çalýþýyoruz)

« Son Dzenleme: 09 Eyll 2016 - 19:56:12 Gnderen: Miro » Logged
PeriFairy
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 13

« Yantla #1 : 08 Eyll 2016 - 11:25:51 »

Merhaba,

Eþinizin baþýna gelenler ile benim yaþadýklarým çok çok benzer baþaðýrýsý ile nörolojiye gittim ve ilk MR da plaklara rastlandý. (Bugünkü aklým olsa kesinlikle o ilk MR ý çektirmez ve bu gereksiz stresi yaþamazdým )2014-Aralýktan beri MS þüphesi durumundayým.4 MR çekildi. Hepsinde plaklar var. Hatta son MR da baya büyükler ama MS tanýsý halen konulabilmiþ deðil öncelikli olarak sizde endiþelenmeyin. Sizin yaþadýðýnýz duygularý bizde yaþadýk.
Doktor konusunda bir üniversite hastanesini tercih edebilirsiniz. Cerrahpaþa -Çapa gibi. Ben þuan yýllýk MR Takibi yaptýrýyorum. Bunun dýþýnda bir atak sayýlabilecek belirtim yok. Dediðiniz gibi bir çok hastalýk MS i taklit ediyor. Bu nedenle de öncelikle tüm diðer hastalýklarýn elenebilmesi için detaylý bir inceleme yapýlmasý gerekecektir.
Öncelikle MS konusunda deneyimli bir hastaneye giderseniz onlar tüm gerekenleri yapacaklardýr zaten.

Moralinizi yüksek tutun bu hem sizin hemde eþiniz için çok önemli.
Ýyi Günler

Kýyýyý gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe, insan yeni okyanuslar keþfedemez.
MouSe
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 15

« Yantla #2 : 08 Eyll 2016 - 13:10:18 »

miro ben ms hastasýyým ve bütün osumsuzluklarý yaþadým neredeyse. ve diyorum ki 'iyiki ms hastasý olmuþum."  Zor ama güzel. sizde nikah esnasýnda -iyi günde kötü günde - demedinizmi? korkunun faydasý yok.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #3 : 08 Eyll 2016 - 13:58:02 »

Ms olmasý okuduðunuz herþeyi yaþýycak demek deðil asla.Artýk birçok þeyin önüne geçilebiliyor ms te.Ama sadece mr da plka ms tanýsý için yeterki deðil atbiiki.Benim önerimde bir üniversite hastanesine gitmeniz yada oralardaki dr lara ms uzmanlarýna ulaþmanýz.Lütfen her okuduðunuza inanmayýn senelerdir ms olup çok iyi olan kiþilerde var .Ms kiþiye özgüdür.
Miro
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #4 : 09 Eyll 2016 - 19:56:46 »

Hepimize geçmiþ olsun. Teþekkürler bilgiler için.
Miro
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #5 : 09 Eyll 2016 - 22:27:17 »

Zararý olmayan ama koruyucu olacak bir þeyler yapabilir miyim? B12 ve D vitamini baþlatayým diyorum hemen.
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #6 : 09 Eyll 2016 - 23:19:59 »

Tahlilde onlarýn sevýyeleri ne kadar bilmiyoruz ama vitamin zararý olmaz d vitamini fazlasý depolanabýlýr ama
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

08 Ekim 2024 - 12:28:39