Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
YARDIMMMM
01 Kasm 2024 - 22:29:27 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1] 2   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: YARDIMMMM  (Okunma Says 11532 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 2278

« : 31 Temmuz 2007 - 15:12:21 »

MS kiþiye özgü. Herkesde farklý seyrediyor. ok. Kiminde kötü huylu kiminde iyi huylu. Kimi senelerce atak gecirmezken 5 senede 3 senede 1 atak vs. kimi 1 sene içiinde 1den fazla atak geciriyor. benim gibi. we hastalýgýn nasýl ilerleyecegi konusunda bunlar fikir werebiliyor iyi huylumu kötü huylumu diye. Tam kesin olmasada.

8 ayda 3 atak gecýrdým. kortizonlar sayesýnde tamamen düzeldim hepsinde. þöyle düþünüyorum kortizonlarýn etkisi 2 ay sürüyor ortalama. ÝLk atagýmda kortýzon tedawmden sonra 2 ay sonra atak gecirdým. yine kortýzon aldým yine etkisi gecti. yine atak gecirdým.. son kortýzon tedavim biteli 1 hafta olacak.. bununda etkisi gececek.....Ney

sormak istedýgým önceleri sýk atak geciripte daha sonra uzun dönemler boyunca mesela 3 5 sene weya daha fazla atak gecirmeyen war mý. yada senede cok hafif ataklar. yani bastan cok sýk we agýr sonradan azalma senelerce..
cagla
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 5

Mesaj Says: 3040

« Yantla #1 : 31 Temmuz 2007 - 15:20:35 »

benimde tam tersi engincim 1 senede 2 atak geçirdim ama hala geçmedilerr kortizonda alsam geçmiyolarr en azýndan senin geçiyo arkadaþým

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #2 : 31 Temmuz 2007 - 15:25:25 »

Engýn  hastalýðýn daha baþýndasýn ve iþte atak sayýsýný ve þiddetini azaltmak için bu koruyucu iðnelere baþlýyor dr lar. Bu iðnelerin faydasýda kiþiye göre deðiþiyor biliyosun.Ataklarda oluþan durumu geçirmek içi kortýzon veriliyor sonuçta bu atakta olan durum sürekli deðil ki..Sen bunlarý dert etme kendine tedavini oluyosun koruyucu tedavinede baþlýycaksýn insallah atak sayýný azaltýcak bu tedavi.
« Son Dzenleme: 31 Temmuz 2007 - 15:54:25 Gnderen: oslem » Logged
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #3 : 31 Temmuz 2007 - 16:01:30 »

iþte çaglacým kortizonlar her zaman geçirse keþke bu hastalýk tedavisi olmayan hastalýk olmazdý. ÝNsallah zamanla düzeleceksin caglacým. Hafif bulanýklýk wardý sanýrým tek gözünde. böyle uzaktan hiçbiseyin gözükmüyor maþallah kýpýr kýpýrýz

Valla öslem düþünmemeye çalýþýyorum inan ama son 1 senem neredeyse hep hastanelr kortizon mr tomografi vs gectiðinden yoruldum walla düþünüyorum. Ne hastalýlar var Allah göstermisin yinede þükür etmyi unutmuyorum. En iyisi düþünmemek bazen basarýyoruz bazende geliyorlar. Ýnsallah özlem dualarýnýzý beklerým. þifa niyetýne olur igneler. Hayýrlýsý olsun yinede..korkum yok kabullendim artýk ama yoruyor. destegin için tesekkür ederim.
« Son Dzenleme: 02 Austos 2007 - 12:40:05 Gnderen: A-Plus » Logged
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #4 : 31 Temmuz 2007 - 17:15:07 »

Engin her hastanýn MS inin kendine özgü olduðunu zaten biliyorsun.Ama atak sonrasýnda tam veye tama yakýn iyileþme olmasý iyi.Ancak genellikle ilk 5 sene sonunda MS seyrinin nasýl olacaðýna karar veriyorlar.Hatta 10 seneden sonra bile MS tipi deðiþebiliyor.Ayrýca sen kortizon sonrasý Betaferona baþlayacaksýn.Özlemin de dediði gibi bu iðneler atak sýklýðýný azaltmak ve ilerlemesini önlemek için yapýlýyor.Bu nedenle canýný sýkma.Moralini iyi tutmaya çalýþ ve dr unla iþbirliðini sürdür.Allah þifa versin.Sevgi ve saðlýkla kal.
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #5 : 31 Temmuz 2007 - 18:15:05 »

Teþekkür ederim Hazan abla. Hepimize þifalar.
sonay
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 91

« Yantla #6 : 31 Temmuz 2007 - 19:43:00 »

merhaba engin,tedirgiliðini çok iyi anlýyorum.bu konu sana yazacak olduðum þey;moralin nekadar yüksek olursa atakarýn arasý çok uzun olur .çünkü bende hep böyle oldu.kortizon öncesi ve sonrasýnda  tedavinin seni koruduðunu düþün ve buna inan.betaferon'a baþlayacakmýþýn inanýyorum bununda çok faydasýný göreceksin....üzgünüm benden    bukadar. kendine  iyi bak
sevili38
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 35

« Yantla #7 : 01 Austos 2007 - 09:38:22 »

merhaba Engin

Yazdýklarýný okuyunca biranda kendimden bahsdildiðini hissettim bende senin gibi tam 8 ayda 3 atak geçirdim ve son ataðýmda kendi kendime söz verdim bir daha atak geçirmeye izin vermeyeceksin diye hani düþünce gücü denen þey varya sanýrým onu baþardým iki ayda atak geçirren Allaha çok þükürki 6 aydýr hiç bir sorunum yok sanýrým düþüncem inancým ms önüne geçti bütün arkadaþlar birazcýk kendimize güvenip bu hastalýðý yeneceðimizi ve hastalýða meydan býrakmayacaðýmýzý inanýrsak ms halledebiliyoruz.
De-jA-Vu
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 9

Mesaj Says: 2092

aDaPTe_oLaMýYoRuM

« Yantla #8 : 08 Austos 2007 - 11:33:34 »

Engincim sanýrým sorunlarýmýz hep ayný ataklar ben de ilk 4 sene toplasan 5-6 atak geçirmiþtim ama son 1 sene de bunlarýn hepsini bir arada geçiriyorum gibi 2 ay arayla atak geçiriyorum ve bu atlattýðým da arka  arkaya 5. ataðým atlattýðým sürece iyi ama ya bir gün dönüþü olmayan bir atak gelirse ? ? iþte bu korkutuyor beni inþallah ataklarýmýz kalýcý olmaz ... 
kivo
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 7

Mesaj Says: 2532

« Yantla #9 : 08 Austos 2007 - 11:58:47 »

size bana çok enteresan gelen biþey söyleyeyimmi 8 yýldý ms hastasýyým ama atak geçiþlerini hiç bi zaman hissdemedim. ne aðrý,ne ateþ,hiç birþey hissetmiyorum.tek hissettiðim herzaman yürüdüðüm yolu daha zor ,her zaman çýktýðým merdiveni daha zor, her zaman yüzdüðüm mesafeyi daha az kat ettiðimde anlýyorum atak geçirdiðimi
  iþte bu en sinir bozucusu bence ama ne yapalým katlanýyoruz çaresiz . takma kafana a-plus hepsinden kurtulcaz bi gün.

HATIRLAR
MISIN DOGDUGUN ZAMANLARI? SEN AGLARKEN HERKES SEVINÇLE GÜLÜSÜYORDU. ÖYLE
BIR ÖMÜR YAÞA KI, ÖLDÜGÜN ZAMAN HERKES AGLASIN, SEN MUTLULUKLA GÜLÜMSE.
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 149

« Yantla #10 : 31 Austos 2007 - 01:32:22 »

Sevgili engin bende 8 ayda 1 defa atak geçirdim ama yinede doktorum hemen aþý önerdi çünkü sýk sýk atak geçirip kortizon al hastane falan moralim bozulsun istemedi bende hemen aþý istedim 2 ay oldu baþlayalý çok iyiyim inan ama baþlamadan mide bulantýlarým falan çok kötüydü valla þimdi bol bol herþey yiyebiliyorum bile sen canýný sýkma bir an önce baþla
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

« Yantla #11 : 01 Eyll 2007 - 04:48:59 »

Teþekkür ediyorum moraliniz için. saðolun
hikmet
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 777

« Yantla #12 : 01 Eyll 2007 - 16:30:50 »

geçen yýl aralýk ayýnda hastanede ilk yatýþýmdan sonra epeyce iyiydi herþey... sonra þubat falandý sanýrým, küçük þeyler dediðim þeyler oldu, ama önemsemedim, galiba korktum gene hastaneye gitmekten... öyle geçti aylar, sonra haziranda mecburi doktor ziyaretimde söyleyince bu önemsemediðim þeyin atak olduðunu anladým... ondan sonra betaferonda baþladý, baþladýktan bir hafta sonra falan garip bir atak yaþadým... onada 3 dersek 7 ayda 3 atak... öncesinde birkaç yýl önce daha ms nedir bilmezken gözde bir problem olmuþtu hiç önemsememiþtim... 2 aydýr iyi gidiyor herþey, artýk galiba takmýyorumda ondan... olacak be hocam, þu hayatý pekde fazla takmamak lazým galiba, yoksa ataklarda býrakmýyor insanýn yakasýný...
mimar
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 35

« Yantla #13 : 03 Eyll 2007 - 16:01:47 »

8 yýldýr ms liyim. Ýlk baþta 6 ayda bir atak geçiriyordm. Betaferon, avonex ve en sonunda copaxone kullandým. Hala kullanýyorum. En son 2 ataðýmýn arasý 3 yýl. Umarým arasý gitgide açýlýp kaybolur.
billur
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 6

« Yantla #14 : 04 Eyll 2007 - 13:22:20 »

arkadaþlar sigara kullanýyorsanýz eger ataklarýnýz sýk oluyor.ben 25 yýl sigara ictim ms olduktan  sonra sýk sýk atak gecirmeye baþladým. sigarayý býraktým 3 yýl oldu ve 3 yýldýr atak yok.lutfen bunu dikkate alýn.saðlýklý günler.
Sayfa: [1] 2   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

20 Temmuz 2024 - 23:11:01