HER DUYDUÐUNUZA KANMAYIN!
MS, baðýþýklýk sisteminin yetmezliði deðildir. Tam aksine, MS'li kiþilerin baðýþýklýk sistemi fazlasýyla iyi ama yanlýþ yere çalýþýr; kendine yönelir. Ortalýkta, baðýþýklýk sistemini güçlendirici olduðu iddia edilen bazý maddeler var; basurdan baþ aðrýsýna kadar iyi geldiði öne sürülen, baðýþýklýk sistemini güçlendirdiði söylenen ekinezya gibi... Vitaminlerden bahsetmiyorum, tabii ki vitamin veriyoruz. Ama ticari amaçlý, her derde deva olarak sunulan, içeriðinin doðal olduðu ileri sürülen maddelerin kullanýlmasý sakýncalýdýr. Çünkü baðýþýklýk sisteminin güçlenmesi MS'e kötü gelir.
http://www.sabah.com.tr/2007/04/14/gny/haber,37C2E8D0C8D14F76BB77348537E8DCC0.html ''sayfasýndan bi alýntý
Arkadaþlar bu yazý prf.dr.aksel sivanýn bi yazýsýndan alýntý. çuha çiçeði yaðýnýn en baþ özelliði baðýþýklýk sistemini güçlendirmesi olduðuna göre, bu beni yanlýþ bi yoldamýyýz diye düþünceye sevketti bilmem hak verirmisiniz.
ben daha 5 gün önce sordum aksel siva'ya çuha çiçeðini..
bastý kahkahayý
iyi geldiðine dair araþtýrmalar var fakat kesin olarak iyi gelir veya gelmez diyemem dedi..
ama avrupa ve amerikada ms hastalarýnýn büyük çoðunlupðu bunu kullanýr dedi..
kullanmandada bi sakýnca yoktur dedi..
bilgilerinize..