Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Uyarýlmýþ Potansiyeller Testi ( VEP - SEP - BAEP )
01 Kasm 2024 - 05:21:59 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Uyarýlmýþ Potansiyeller Testi ( VEP - SEP - BAEP )  (Okunma Says 13586 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
carpenoctem
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 42

« : 16 Kasm 2007 - 22:32:56 »

Selamlar arkadaþlar...

Ms ve Askerlik baþlýðýnda da belirttiðim üzere sivilde konulan ms teþhisimin askeri hastanede yeniden konulmasý için giriþtiðim macera sürmekte. Bu macera içerisinde bana daha önce gerek görülmediði için yapýlmayan vep-baep ve septen oluþan üçlü uyarýlmýþ potansiyeller testi yapýldý. Yurt dýþýnda da sadece ms teþhisi koymakta zorlanýlan ve mr'ý net olmayan hastalara üçü bir arada yapýlýyormuþ. Hoþ askeriye benim mr'ýmý henüz çekmedi ama yine de iþlerini pek þansa býrakmayý sevmiyorlar ki üç testi de istediler.

Üçte üç anormallik ile üzerime düþeni yaptým...

Ancak bu testlerin anormalliklerinin düzeyini yaptýðým tüm araþtýrmalara raðmen bulamadým. Kýsaca sinir iletimindeki gecikmeyi gösteren bu testlerin normal sýnýrlarý nedir, ms'lilerde ne kadarlýk gecikme olur, ne kadarlýk gecikme miyelin tahribatýnýn ciddi olduðunu gösterir vs.

Bu anlamda eðer sizlere de bu testler yapýlmýþsa, testin yapýldýðý anki sorunlarýnýz ve klinik bulgularýnýz ile birlikte verirseniz bir kýyas imkaný ve bu test konusunda bilgimizi arttýrma þansý yakalamýþ oluruz.

Benim þu anki tek þikayetim sizlerin de diðer baþlýklardan bildiðiniz üzere sað bacaðým... Onun dýþýnda gözlerimde herhangi bir sorun (optik nörit vs) geçirmedim. Sol kulaðýmla ilgili de kaygýlarým vardý ama hiç bir hekime söylemek aklýma gelmemiþti, sadece sol kulaðýmla telefonda konuþamadýðýmý fark etmiþtim. Sað kulaðýmla daha rahat ediyordum, ancak telefonla konuþma haricinde beni etkilememiþti. Sivilde sað bacaðýmda son durum silik parazi olarak nitelendirilmiþti. Askeriyedeki muayenede ise 4/5 kas güçsüzlüðü olarak nitelendirildi.

sep - tebiyal kortikal yanýt latansý saðda uzundur - 45.60 msn (Bu sað bacaðý iþaret ediyor. Ama ne kadarlýk bir uzunluk)

vep - p100 kortikal yanýt latansý saðda uzundur (sol 102.50 msn - sað 113.50 msn)

baep - solda birinci dalga latansý uzundur (periferik pataloji yönünden kbb konsültasyonu önerilir) (Sanýrým bu diyor ki, duymama sorunu kulaktan kaynaklý)
nidan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 36

« Yantla #1 : 17 Kasm 2007 - 04:55:22 »

sevgili arkadaþým
üzgünüm inan sadece sana ifade edemediðimden
bu testler ms için zorlanýldýðýnda bakýlmaz
sadece baþka biyerlere de sýçramýþ mý anlamýnda denebilirihani ne kadarlýk bir uzunluk diyorsun ya
onlarýnda saðlýk insanlara nazaran aldýklarý normlar var ve biz hastalara göre aldýklaraý normlar var
bunlara göre deðerlendirmeler yapýlýyor
ve duymamam problemini ben yaþadým
otoskleroz denilen bi ameliyatýný oldum
sanýrým kulak kemiðinde bi kireçlenmeden kaynaklanýyormuþ
carpenoctem
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #2 : 18 Kasm 2007 - 14:13:41 »

Nidan bilgiler için teþekkür ederim...

BAEP'deki anormalliðin kulak merkezli gibi göründüðünü belirtmiþlerdi testi yapanlar... Sanýrým seninkine benzer bir durum... Bir kaç ay sonra doktoruma gideceðim. O zaman anlayacaðýz sanýrým... KBB'ye gönderip orda inceletecekler gibi...

Onun haricinde sanýrým genelde herkese vep yapýlýyor. Þu yanýp sönen kareleri izlediðimiz test. Onun sonuçlarýný paylaþýrsanýz müteþekkir olurum. Ayný zamanda sep yapýlan var mý aranýzda? Normal bulunan ve patalojik bulunan sep sonuçlarý ne alemde.

Teþekkürlerimle.
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #3 : 18 Kasm 2007 - 20:17:12 »

Sevgili Kerem her 3 testte MS te yapýlan ve duyu yollarýndaki belirti vermeyen etkilenmeleri saptayan testlerdir.Bana her 3 testte yapýldý.Özellikle SEP konusunda bilgi almak istemiþsin.Biliyorsun ki SEP teayakta ve kolda bilek kýsýmlarýna baðlanan elektrodlar yardýmýyla vücuda kýsa süreli bir ekektriksel uyaran veriliyor ve saçlý deri üzerine de elektrodlar yerleþtiriliyor.Bu uyaranlar verildikçe omurlar ve beyindeki sinirler üzerinde yaratýlan dalgalar kaydedilir.Bu dalgalarýn özelliklerine bakýlarak omurilikteki bazý duyu iletim yollarýnýn yaný sýra beynin içindeki iletim de deðerlendirilir.Benim SEP sonucum iyi çýktý.Zaten bakarsan verilen uyarýlara karþýlýk bir dalganýn oluþtuðunu görürsün.Normalde bu dalganýn oluþmasý gerekir.Bu dalgalarýn oluþmamasý omurilik ve beyinde somatik sinirlerde bir problem olduðunu anlatýr.Yani duyusal ileti yollarýnda kýsacasý kol ve bacak sinirlerine beyinden gelen uyarýlarda problem olduðunu gösterir.Özellikle primer progressif tip MS te SEP incelemesi bozuk bulunur.Ayrýca VEP sonucumda iyi çýkmýþtý Kerem.Ayrýca dediðin gibi sað bacaðýnda problem olduðu için burada dalga boyunun uzun çýkmasý normal.Bilmiyorum faydalý oldu mu senin için.saðlýk ve sevgiyle kal.
« Son Dzenleme: 18 Kasm 2007 - 20:19:26 Gnderen: hazan » Logged
bülent
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 117

« Yantla #4 : 19 Kasm 2007 - 12:18:15 »

Bizde geçen perþembe günü mr cekip kontrole gittik. Doktar sen nasýl msin hiç hastaya benzemiyorsun dedi. ve bize Somatosensoryel up/sep ekstremiteler yaptýrmýzý istedi. bizde bu tektikin yapýlmasýnýn bayaðý zor olduðunu düþündüðümüz için yaptýrmadýk. bunu nasýl bir test ayrýntýlý yazarsanýz sevinirim. çok mu sürüyor acý veren bir tektik mi.
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #5 : 19 Kasm 2007 - 16:28:03 »

sevgili kerem
vep sep baer testleri bana taný konma aþamasýnda yapýldý hatta ssk daki dr emg uydurmuþ)) sen birde mr çektir demiþti mr dada ms çýktý sana detaylý bilgi veremiyorum kusura bakma 12 yýl oldu o testler yapýlalý bülent arkadaþým demiþsinki acý olur diye yaptýrmadým sende kusura bakma ama ms acý vermiyormu-ki bu testlerde acý duymuyorsun :)sevgiyle
carpenoctem
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

« Yantla #6 : 20 Kasm 2007 - 02:46:58 »

@bulent

korkulacak bir acýsý yok... Lütfen saðlýðýnýzý riske atmayýn... BOS alýmý gibi deðil ki... Hadi bos alýmýndan kaçýnsanýz anlarým da, bu biraz tuhaf, ama acý vermeyen bir iþlem...

@ilhan

12 yýl önce bir sorun çýkmýþ mýydý Ben de sað bacaðýn zaman zaman kendini hissettirmesi haricinde turp gibiyim, ama tstlerin tümünde latans uzamasý vardý

@hazan

Benim ana sorunum omurilikte olduðu için ve sanýrým bacakta yaþadýðým sorun da omurilik merkezli olduðundan sep'de kendini gösterdi... vep'i teþhis aþamasýnda bos alýndýktan sonra baþ aðrýsý çekerken yapmýþlardý ve normal bulmuþlardý. O yeni bozulmuþ... Optik nörit yakýn sanýrým baep ise doðrudan ms'le alakasýz þekilde bozuk gibi görünüyor...
ilhan
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 800

demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti

« Yantla #7 : 20 Kasm 2007 - 12:53:54 »

sevgili kerem
12 yýl önce hastanede nöbetteyken her iki dizimden aþaðýsý uyuþtu 1  yýl öncesindede bel fýtýðý ameliyatý geçirmiþtim dr kontrol oldum ve sýrayla vep,sep,baer,spinal angio,servikal torokal mr,beyin mrý ve bosta plaklara bakýldý uzun gibi oldu yazým)))ama 2 ayda yaptýrdým ve teþhis kondu:)sevgiyle
emine
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 23

« Yantla #8 : 05 Aralk 2007 - 18:15:37 »

adaþlar benim sol gözümde görme sorunum oldu ama kendiliðinden geçti. bu arada  mr çekildi vep yapýldý. bos yapýlacaktý ki benim görme sorunum geçti þu anda gözümde bi sorun yok ama mr sonucuna göre sinirlerde plaklaþma olmuþ ve bu durumun ms ile uyumlu olduðu yazýyordu.ama dr lar bu sonuca raðmen bana ms tanýsý koymadýlar. ms olabilirsinde olmaya bilirsinde dediler ve bir baþka atak olmasýný bekliyorlar ben ne yapacaðýmý  üzüleceðimi veya sevineceðimi  bile bilmiyorum.
bülent
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 117

« Yantla #9 : 07 Aralk 2007 - 12:06:05 »

üzülme kafana takmadam yaþa. tekrar ömür boyunca bir daha olmayabilir...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

04 Ekim 2024 - 14:41:49