Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
öneriler ?
01 Kasm 2024 - 05:31:17 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Güncel Ms Bilgilerine Doktorlarýmýzdan bölümünden ulaþabilirsiniz...

Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: öneriler ?  (Okunma Says 5637 defa)
0 ye ve 6 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 2278

« : 12 Eyll 2008 - 15:12:11 »

Mevcut kullandýðýmýz iðneler dýþýnda, hastalýga iyi geldiðini düþündüðünüz, kullandýðýnýz ya da dikkat ettiðiniz þeyler, kendinizin tecrübe ettiði izlenimleriniz, tavsiyeleriniz nelerdir... Bu öneriler her konuda olabilir, iðne kullanýmýndaký püf noktalar(betaferon awonex rebif copaxone mitoxantrone), beslenme, kullanýlan iyi geldiðini düþündüðünüz ilaçlar sorunlar için..

Not: Dr isteðiyle baþlanan tedavilerin býrakýlmasý deðil kesinlikle, onla beraber ayrýca dikkat edilenler, bir nevi püf noktalarý gibi.....

Ben sadece kendi izlenimlerimden  uyku düzenin gercekten çok önemli oldugunu bizim için buna dikkat edilmesinin yararlý olacagýný söyleyebilirim.. yasadýgým sorunlar bu ýyý uyku alamadýgým günler ertesinde geliþti bazýlarý belki tesadüftür ama yinede etkileyebileceðine inanýyorum..

Bunun dýþýnda mevsimler deðiþikliklerden etkilendiðimi düþünüyorum.. Bunun için herhangi birþey kullanmýyorum.. bunun için kullanýlacak birsey war mý býlmýyorum.. ya da ýmuneks in yararý olabýlýr mý mevsimsel deðiþimler için druma sordugumda grip we sogukalgýnlýgý ýcýn kullanýlanýlr ama direk mevsýmsel degýsýmlerdeký etkýleþýmler ýcýn kullanýlacak býrsey yok sanýrým...
« Son Dzenleme: 12 Eyll 2008 - 15:18:50 Gnderen: A-Plus » Logged
vademir
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 1

Mesaj Says: 859

« Yantla #1 : 12 Eyll 2008 - 16:27:09 »

Bana iyi gelenler:
Düzenli uyku, ýlýk duþ, zorlayýcý olmayan egzersiz, ve kesinlikle ýlýman hava..
Besinler içinde salata ve  yaðsýz yemekler daha iyi geliyor. Sofradan tam doymadan kalkýp iki saat sonra meyve takviyesi yaparsam o gün de ertesi günde iyi geçiyor. Bunlarý her zaman becerebilsem iþi kotarýrým ama bi bahan çýkýyor yapmamak için..
Ýlaçlardan mümkün olduðunca uzak durmaya çalýþýyorum. Baþým aðrýdý aðrý kesici, hapþýrdým grip ilacý vs. Doðal yollardan halletmeye çalýþýyorum.

Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

www.ademdemir.blogcu.com
oslem
Yönetici

Teþekkür Sayýsý 6

Mesaj Says: 3192

« Yantla #2 : 13 Eyll 2008 - 02:17:50 »

Benimde ilk aklýma gelen beslenme ve uyku düzeni oldu açýkcasý.Uyku düzeni çok etkiliyor beni düzensiz ve kalitesiz uyku sonucu daha kötü hissederdim kendimi

Beslenme konusunda þarküteri ürünlerini pek tüketmemeye çalýþýyorum asitli içicekler ve hazýr meyve sularýnýda ,cok caným isterse yarým bardak içiyorum.Ama ceviz ve badem tüketince kendimi iyi hissederim.

Ýðnelerim olduðu zamanlarda bir saat önce ve iðnyi yaptýktan iki saat sonra brufen i hiç ihmal etmezdim.iðneyi yapmadan önce buzla ovardým orasý lokal olarak uyuþurdu öyle yapardým iðnemi.Ama kollarýmdan olduðu zamanlar genelde atlardým kolumu çünkü daha çok acýrdý kolum ve zorlanýyodum.

Birde ben e vitamini kullanýnca kendimi cok daha güçlü hissediyorum ,3 ay kullanýp bir ay ara veriyorum.Mefkure hocayada sormuþtum bunu ve etkili olur ms hastalarýnda demiþti ,tabi buda kiþiden kiþiye deðiþebilir her ilacýn etkisinde olduðu gibi.Mevsim geçiþlerinde b12 vitamin iðnesi kullanmamýn koruyucu etkisi olduðunu söyluyor Mefkure hoca.

Egzersizin etkileride hiç küçümsenmemeli bence, yapýlabiliyorsa yüzme ,yürüyüþ yada fizyoterapistle beraber calýþýlmalý.Beynin böyle bir gücü var , bir hareketi yapamýyorsanýz sürekli yapmaya çalýþarak aradaki kýlýfta sorun olsa bile hareketi zamanla yapmaya baþlayabiliyorsunuz ama tabi pes etmeden ve istikrar lazým bu gibi durumlarda.Hepiniz bilirsiniz ' Taþý delen suyun kuvveti deðil,damlalarýn sürekliliðidir.'

Ve bence en önemlisi moral konusu, evet kafaya takmayýn demek her durumda gerçekçi olmayabiliyor bende yaþadým böyle durumlar.Sonucta insanýz gülmeye olduðu kadar aðlamayada, sessiz olmayada ihtiyacýmýz var diye düþünüyorum ben .Güzel olan bunu çok uzun sürdürmeden silkelenip yola devam etmek..  Keþke olmasaydý ms evet ama oldu napalým mücadeleyi býrakmamali ,arada yorgun ,güçsüz hissetsekte hayata karþý kendimizi....

« Son Dzenleme: 13 Eyll 2008 - 22:06:55 Gnderen: oslem » Logged
cagla
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 5

Mesaj Says: 3040

« Yantla #3 : 13 Eyll 2008 - 19:49:14 »

benm su anlýk sadece sorunum gözümde...ne zman cok üzülsem ya da cok sevinsem gözümdeki bulanýklýk artýyo..ms asýrý hiç biseyi sevmiyor sanýrým Kahkaha cok yoruldugum zaman gözümdeki bulanýklar artar bir de....

beslenememe hiç dikkat etmiyorum ne caným cekerse onu yiyiorum..çünkü doktorum hiç sorun yok dedi ne canýn isterse ye dedi...bende doktorumu dinliyorum ama dikkatimi ceken biþey var ne zman zayýflasam ya da kilo alsam kendimi iyi hissetmiyorum!

uyku düzenine kesinlikle katýlýyorum arkadaþlar...cok ama cok önemliii!!!

küçükkeN bi yeRim acýyýNca ÖpimDe GeçsiN DerDinya, kaLbiM aCýYo Anne haDi öpTe geçsiN...
dadaylý
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 2

Mesaj Says: 132

« Yantla #4 : 15 Eyll 2008 - 00:06:25 »

evet bende uykumu alamazsam ertesi gün bitkin oluyorum.düzenli olarak  beslenmemde þunlara dikkat ederim.b12 vitamini alýrým,hergün 1 avuçtan az karýþýk badem ve ceviz tüketirim.artý hergün fýsshol balýk yaðý alýyorum.kola hiç içmem hep doðal hoþaf ve eril kompostasý yerim.kýrmýzý biberi ve keten tohumunu atlamayým.ayrýca arkadaþlar ms hastalýðýnýn bir numaralý ilacý semizotu bol bol yoðurtlu salatasýnýný yiyelm.birde küçük þeylerden bile mutlu olmaya çalýþýrým.acele iþi vücudum hemen anlar yoculuða giderken bile 2 gün önceden valizimi rahat hazýrlarým yani o strese girmem.bol bol dua eder sadakayý hiç ihmal temem çünkü bunlardan manevi yönden tedavi olurum hep buna inandým.allahýma þükürler olsun turp gibiyim.
Aylin
Aktif Üye

Teþekkür Sayýsý 0

Mesaj Says: 157

« Yantla #5 : 15 Eyll 2008 - 06:25:42 »

Uyku düzenime dikkat etmiyorum bu aralar ve ms hemen kendini belli ediyor, bende elimden geldiðince yararlý þeyler yemeye çalýþýyorum.Ceviz, badem,kuruüzüm, kurukayýsý,yeþilçay,çörekotu vs.bunlarýnyanýnda, yazýn bol bol yüzerim.yürüyüþ de çok iyi geliyor.yorulduðum zaman benimde hemen bulanýk görmelerim artýyor.tabii üzüntü ve stres çok fazla etkiliyor.elimden geldiðince bunlardan da uzak durmaya çalýþýyorum.ms olduðumu öðrendikten sonra çok isteyipte hep erteleyip durduðum þeylerden bir tanesini yapmayý düþünüyorum bir ensturman çalmayý öðreneceðim sanýrým bu da baðlama olacak.hayatýmý ikiye ayýrdým ms den önce ve ms ten sonra þeklinde.
aysn.dvn
Asil Üye

Teþekkür Sayýsý 3

Mesaj Says: 2045

« Yantla #6 : 15 Eyll 2008 - 11:59:33 »

Sevgili Engin benimde özelikle mevsim dönümlerinde yani bahar aylarýnda problemlerim yoðun olduðu için
immunex+benexol B12kullanmamý önermþti Mefkure hoca.Bunun dýþýnda uyku gerçekten çok önemli ve ça
lýþtýðým için de uykusuzluða dayanamýyorum zaten.Beslenme konusunda da katý yaðlardan,þekerden uzak
duruyorum ve kepek ekmeði yiyorum.Her sabah aç arýsütü+polen+bal karýþýmýndan bir çay kaþýðý yiyorum.
Ýlaçlarýmý düzenli kullanýyorum ve çalýþýrken yorulduðumu hissettiðim an mola veriyorum.Ama gerçekten ça
lýþmak beni bazý þeyleri düþünmekten özellikle uzaklaþtýrýyor ve mutlu ediyor.Bu nedenle çalýþýrken mutlu
yum.Moralimi yüksek tutmaya çalýþýyorum elimden geldiðince.Yüzmek çok iyi geliyor ve beni dinlendiriyor.
Kýsacasý bunlar benim yaptýklarým.Saðlýk,sevgi ve dua ile kalýn daima...
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!

28 Eyll 2024 - 11:20:15